Vandaag kunt u beleven dat de EU weer een belangrijke stap doet naar een grotere dictatuur. Een grote volgende stap naar een federatie onder centraal beheer.

Er is al een President, Hertman Rompuy, en een minister van Buitenlandse Zaken, Baronnes, Catherine Ashton, en nu wordt gewerkt aan een centrale minister van Financiën, met een centraal ministerie van Economische Zaken.
Dit laatste mogelijk onder een andere naam omdat dat gemakkelijker te verkopen is aan alle politici en volgelingen.

De Nederlandse, democratisch gekozen vertegenwoordigers Rutte en de Jager pleiten daar erg voor. Ze proberen zelfs een hoofdrol daarin te spelen door te doen alsof het een voorstel van hen is. Waarschijnlijk wordt deze stap ook onder een andere naam geïntroduceerd, want om het Nederlandse ministerie van Financiën (en Economische Zaken?) nu al op te heffen, lijkt een te grote stap.

Tegelijkertijd steunen die vertegenwoordigers ook het plan om de banken te dwingen om mee te betalen aan de Griekse schuld en om meer geld te betalen aan het centrale Europese noodfonds.

Het dwingen van de banken zal nog gepoogd worden te spelen alsof de banken die verplichting vrijwillig doen! Maar omdat de meeste banken al vermomde staatbedrijven zijn, zal dat alles niet zo moeilijk worden.
Alleen de werkers zullen meer moeten betalen.

Eveneens zullen die meer moeten betalen als de banken een “Transactietax” moeten gaan invoeren. Ik neem aan dat er niemand is die gelooft dat de banken dit niet doorbelasten aan hun klanten!

Deze snode plannen vereisen een verandering van het EU-verdrag. Dat geeft in verschillende  landen weer kansen aan mensen die uit de EU willen. Daarom wordt er ook gewerkt aan listige nieuwe passages onder het mom van “onbelangrijke kleinigheidjes” waar je natuurlijk geen referendum voor op touw gaat zetten.

Zie ” EU treaty change should be limited, says parliament president:
“We must be rather gentle about (this) and delicate but I think we should start to open the discussion in our constituencies and to say that we can imagine that the treaty changes are not too big, are limited to one area of economic government, which could help to create a more stabilised European economy.”

En dit is een mooie:
“It should be explained to citizens that more “economic union” is needed because EU leaders “forgot slightly” about it when they created monetary union.
Admitting that “there is no positive atmosphere for any referendum in the member states today,” Buzek said, nevertheless pointed out that treaty change is definitely on the way in any case.”

Het is overigens mooi weer. Geniet ervan terwijl u op grote schaal belazerd wordt.

7 REACTIES

 1. Ik laat de berichtgeving maar weer over me heen komen. Net als de zon overigens.

 2. Als je terugkijkt en ziet dat in amper tien jaar tijd de euro een totale en een gigantische flop van de bovenste plank is en men willens en wetens ons dit vermogensdelict door de strot wil blijven douwen dan vraag ik me af hoelang we nog hebben voor we in de rij staan voor de gaarkeukens.

  Wie of wat gaf de EU het recht om ons deze halfbakken shit voor de neus te zetten en waar is meer dan de helft van al het spaargeld en pensioenen gebleven?

  Mag ik de heren vragen of dit het is, het grote succes van de euro waar jullie ons mee hebben gelokt?

  Tien jaar en dan al deze ellende is dat waar wij het mee mogen doen?

  En wie zijn degene die nog steeds vrij rondlopen, zij die dit vermogensdelict hebben begaan en wie zijn degene die in de EU werkelijk aan de touwtjes trekken?

  Mogen al deze mensen maar gewoon door blijven gaan met stelen, liegen en inbreken en onze bankrekeningen plunderen?

  Zijn jullie allemaal nog wel fris in het hoofd door te zeggen dat WIJ NL’ers maar gewoon moeten meedokken voor de troep die de EU heeft veroorzaakt??

  Waarom gaan jullie niet gewoon dood of laat ons met rust en geef ons terug wat van ons hebben gestolen….Jullie zijn niet anders dan criminelen en georganiseerde maffia!!!!

  En dan ook nog meer van ons stelen, meer dan men ooit heeft gedaan?? Ga gewoon D O O D!!..Want pas dan kunnen jullie niet nog meer schade veroorzaken.

 3. @De Raaf [4]:

  Kan best. Maar kennelijk snap jij het wel. Wees dan een vent en vertel ons wat je snapt.
  En als je dat niet kunt of durft, zwijg dan en belast de lezers niet met waardeloze kreten waar ze niets aan hebben

 4. http://deblijebank.nl/index.php/verandering/noodklok#esm-verdrag

  …….Ook voor Nederland pakt het ESM helemaal rampzalig uit. Volgens artikel 8 van het ontwerpverdrag zal het startkapitaal van het ESM 700 miljard euro bedragen (Nederland 50 miljard), maar de ‘Gouvernementsraad’ kan volgens artikel 10 zelfstandig besluiten om dit kapitaal onbeperkt te verhogen. Nederland heeft geen veto en kan niet verhinderen dat het kapitaal van het ESM wordt verhoogd tot bijvoorbeeld 2000 of 3000 miljard (Nederland 280 of 420 miljard), bedragen die de laatste tijd circuleren in verband met de problemen in Spanje en Italië.

  Update: De twee belangrijkste economieën van de eurozone, Frankrijk en Duitsland, zijn het overigens nu al eens over de noodzaak om het Europese noodfonds EFSF te verhogen tot 2000 miljard euro. De gevreesde miljarden nachtmerrie wordt voor het aantreden van het ESM dus nu al werkelijkheid. Bron NRC.

  Het is werkelijk onvoorstelbaar, maar hier hebben premier Mark Rutte en minister Jan Kees de Jager namens u dus hun handtekening onder gezet. Alleen de Tweede Kamer kan dit rampzalige verdrag nog naar de prullenmand verwijzen. Meer info? Klik dan vooral hier en ook hier!

 5. Een paar zinnen uit een brief ,verzonden na ontvangst van geld uit een woekerpolis.

  Waarschijnlijk hebt u er alles aan gedaan ,binnen de wettelijk verkregen mogelijkheden,de zaken zo te regelen,dat wij u geen dief mogen noemen.
  Maar wij voelen ons wel bestolen.
  Het vertrouwen in u en de mede verantwoordelijke is bij ons gezakt naar een onvoorstelbaar dieptepunt enz.

  Waarschijnlijk hangt dit nu op het toilet,ter gebruik ,of ter lering
  welke weg te gaan ,tot succes.

  Iemand zei mij eens ;Van nare zaken, moet je liefdevol afstand doen.

Comments are closed.