Beste Vrijspreker lezers, het is kort dag maar even aandacht voor het volgende.

Aanstaande woensdag 16-11-11 zal Toine Manders, bij velen bekend als de voorzitter van de Nederlandse Libertarische Partij (LP), een presentatie komen geven bij Jong Libertarisch Amsterdam e.o. over het tegengestelde verband tussen de hoeveelheid economische vrijheid die er bestaat in een land en de hoeveelheid armoede waarmee het kampt.

Onderwerpen die waarschijnlijk naar boven komen: waarom zijn Hong Kong en Singapore uitgegroeid van arme ministaatjes naar de meest welvarende landen op de wereld? Waarom doen Scandinavische landen het ondanks hun hoge belastingen nog redelijk goed? Waarom heeft de VS nog te maken met zoveel armoede? Wat weerhoudt de groei van derdewereldlanden?

Locatie: Café de Heffer (website): zaal ‘Baantjermuseumcafé’
Oudebrugsteeg 7, 1012 JN, Amsterdam
Aanvang: 20.00 uur

Het is voor iedereen vrij om te komen, geen inschrijving of iets dergelijks is vereist om deze bijeenkomst bij te wonen.

 Voor mail informatie mail Jong Libertarisch: jlamsterdam@live.nl

Ook kan je naar de Facebook groep gaan

3 REACTIES

  1. Als iedere hoogleraar of lector in de economische wetenschappen in staat zou zijn om heldere uiteenzettingen te geven in de trant van Toine Manders, zou het onderricht in economie in Nederland een grote verbetering ondergaan.
    Hugo van Reijen

    .M [2] reageerde op deze reactie.

  2. @hugo van reijen [5581]: Het verschil is dan ook dat hr. Manders (vermoed ik) een echte economist is. Immers hij heeft (voor zover bekend) geen “Economie” gestudeerd aan een universiteit en werd dus nooit gebrainwashed in de Keynesiaanse Mythologie. Dit i.t.t. de uit de staatsruif etende profesoren wiens taak het is mensen te brainwashen in theorien die overheden een alibi geven voor hun ingrijpen in allerhande markten.
    Als hr. Manders (op eigen kracht) Oostenrijkse (dus ECHTE) economie gestudeerd heeft, is hij een ECHTE economist i.t.t. profesoren.

    Dit verklaart waarschijnlijk waarom hr. Manders betogen zowel inhoudelijk juist als tevens veel helderder zijn. Immers een juiste theorie kan vaak verassend simpel zijn, i.t.t. een foute want die moet steeds worden uitgebreid als cover up waarom de (basis)theorie nu weer faalde in het verklaren of voorspellen van gebeurtenissen. Dus de complexiteit van Keynesiaanse Mythologie komt m.i. juist voort uit hun onjuistheid en verwoede pogingen om dit te masqueren met verdere uitweidingen die “uitzonderingen” achteraf alsnog moeten verklaren. De helderheid van de Austrian school ligt juist in het feit dat het simpelweg klopt en men dus niet nodeloos verdere complicaties moet gaan verzinnen als excuus om de schijn hoog te houden na weer eens een faling van de (basis)theorie.

    Onbezoldigd ruifvuller [3] reageerde op deze reactie.

  3. @.M [5582]:

    Uitstekende reactie!

    Het is jammer da Toine Manders zaterdag j.l. zijn zegje niet af heeft kunnen maken doordat het zaaltje weer leeg moest ofzo. Ik ga derhalve proberen woensdag weer aanwezig te zijn.

Comments are closed.