De heren politici hebben het eerst in hun hoofd gehaald om iedere Nederlandse burger met een oorlog te betrekken die enkel en alleen voor de Amerikanen van belang is. Maar nu hebben we besloten met veel geweld zowel binnen de eigen grenzen als daarbuiten in Afghanistan politie agentjes op te gaan leiden.

Prima, niets nieuws onder de broeierige Afghaanse zon, maar de p0litici hebben echt een flinke zonnesteek opgelopen.

Leest u even mee op Spitsnieuws?
“Het trainen van een Afghaanse politieagent kost Nederland ( u dus) dit jaar ruim een half miljoen euro. Dat blijkt uit een berekening van de Volkskrant.

De trainingsmissie begon in juli en kost dit jaar 105 miljoen euro. In totaal worden 189 agenten uit Kunduz begeleid door Nederlandse trainers, maar driekwart volgt een cursus die doorloopt in 2012. De meeste daarvan kregen tot nu toe slechts een paar uur les.

Defensie ziet het allemaal een stuk genuanceerder. De organisatie wijst er op dat de opstartkosten zijn meegerekend. “Daarom kunnen de kosten dit jaar niet zomaar worden toegeschreven aan opgeleide agenten.”

Volgens deze redenatie moeten de kosten volgend jaar dalen, maar dat is echter niet het geval. In 2012 en 2013 zijn de kosten geraamd op 109 miljoen euro per jaar. In 2014 kost de missie 94 miljoen.”

Zijn de heren en dames in de politiek helemaal besodemieterd?

Waarom is dit zo fout vraagt u? In Nederland daalt de aangiften van criminaliteit aanzienlijk ( willekeurige gemeente, Utrecht bijvoorbeeld). Dit is mede te danken aan de desinteresse van agenten om de burger te helpen. Bewijsmateriaal blijft liggen of wordt vergeten, zelfs als je de aangifte doet met op een zilvere dienblad het bewijs, camera materiaal, of zelfs de verdachte, dan nog wordt er niets gedaan.
Immers is de politie er niet voor de bescherming van de burger, maar om de schatkist van Rutte te vullen, door jongeren lastig te vallen bij scholen als hun achterlicht van de fiets kapot is.
In Nederland wordt nog geen kwart van de misdrijven opgelost, ze zijn wel gestegen, maar dat is ook niet zo gek als niemand meer aangifte wil of durft te doen, dus valt er ook minder op te lossen, vandaar het percentage.  

[HTML1]

En dan gaat men zo ongelofelijk veel geld spenderen aan de ” voorbereiding” van het trainen van een miezerige 189 agentjes in een land waar we werkelijk niets mee hebben, zeker de belastingbetaler niet.
Je kan mij namelijk niet wijs maken dat het opleiden van een agent in Afghanistan ( lokale prijzen of nederlandse) zo gruwelijk veel kost. Ik heb eerder het vermoeden dat de gehele militaire staf het motto ” hoeren neuken nooit meer werken” heeft toegepast op grote schaal en dat voorbereiding noemt. Want zulke kosten zijn onrealistisch hoog om een training te faciliteren voor zo’n klein aantal agenten.

Maar laten we vooral de overheid met ons geld omgaan want daar krijgen we juist het beste voor terug, daar betalen we de politie van en daardoor hebben we veiligheid… Daar gaat dit argument, kan direct de prullenmand in. Want een bedrijf wat dit zou doen, bestond geen dag meer na zo’n verpletterend nieuwsbericht.

En dat terwijl de uitgavens van de overheid blijven stijgen en de schulden tot in het oneindige op beginnen te lopen, er zelfs door nieuw geld een inflatie lijn ontstaat. Hier raken we in geen 5 generaties meer van verlost. En dat durft nog zo ongelofelijk veel geld te spenderen aan triviale zaken voor diplomatieke doeleinde, waar de belasting betaler werkelijk niets aan heeft, maar de politici zelf wel.  Likken naar boven (USA) en trappen naar onder (belastingbetaler) noemt men dat.

Ik zeg: Alea iacta est….Laten we het voortaan maar zelf regelen, ons leger en de politie.

9 REACTIES

 1. @Hoc Voluerunt [2]:

  “Oorlog is altijd verlies.
  Ja, maar het lijkt er op alsof Rutte en consorten er een kik van krijgen als een tijdlang kunnen opscheppen met bvb:
  “En mede dank zij “ons” is Kadaffi nu vermoord! Kostte wel een hoop geld, maar dat dat is het toch waard?”

  Gaan die Afghaanse politiestudenten nu ook leren dat ze bij onnodig toeteren 350 euro boete moeten eisen?

 2. Onze jongens zijn in Afghanistan ,
  om voor gevaar van eigen leven ,
  de grootste opium producent ter wereld te beveiligen .

  Ja we wonen in …the netherlands = Nederland .
  Zie google translate …nether = onderwereld

 3. @Hoc Voluerunt [2]: Dat is niet de reden waarom de oorlogsvoerders hem voeren, die verdienen daar dik aan :war is the health of the state.
  Kijk maar eens naar burning pits in Iraq, of de RT link. Heb je rotzooi die niet tge verkopen is en goede contacten in de overheid? No problem. Kun je niet bouwen, kan je altijd nog de opdracht in de wacht slepen om de zojuist platgegooide universiteit in Tripoli te herbouwen.

  Hoc Voluerunt [8] reageerde op deze reactie.

 4. Oorlog is een spel waarbij de aanstichters de enige winnaars zijn.Wie het echt wil weten hoeft niet ver te zoeken naar alle openbare bewijzen die overal opgestapeld liggen.Van alle geheime CIA oorlogen die men wereldwijdt heeft georganiseert.Neem nu de taliban die nu ineens uit de helf van de hagin groep zou bestaan maar maakt eingelijk niet uit ze zijn beide opgericht , getraint en uitgerust door de CIA.Maar kijk eens naar de Doner moorden in duitsland waarin een mederwerker van de BND de hoofdrol speelde en nu voor een rechte uitgever actief is.Maar neem nu ook een het ehel IRT verhaal.Er lijken nog steeds maar aan een zijde van die rotte appel periode slachtoffers te vallen en dat is niet aan de politie en justitie zijde.Maar wat mooi dat de VUURWERKRAMP weer terug in de doofpot gaat.Net op het moment dat een inspecteur die bij die onderzoeken betrokken was opgepakt is wegens grootschalige handel in ILLIGAAL vuurwerk.Maar geen engele media deelt ons mede dat er ook ontstekers van de AP-23 ANTI PERSONEELS MIJNTJES rondzworven op het terrein wat destijds is vastgesteld door medewerker van de EXPLOSIEVE OPRUIMINGS DIENST van DEFENSIE.U weet wel dat waren die levensgevaarlijke mijntjes waar de defensie top ambtenaren als prive-persoon hadden geinvesteerd maar deze mijn hebben geleid naar de zaak SPIJKENS.Maar kijk ook even hoe nu ook in Nederland de OCCUPY scene in diskrediet gebracht wordt door allerlei zaken aan het te koppelen.Zo hebben we al de verdwijning van een puber,de sloop van ene tent en uiteraard heeft men net als in de VS wel een of meer TBS patienten die men een dagje OCCUPY aanbiedt.En die hogere boetes hebben niets meer te maken met verkeersveiligheid maar dienen om een kasgebrek op te lossen.Maar u en ik weten dat als je mensen te zwaar in hun inkomen benadeeld zij zich instinctief gaan gedragen als een verdediger en OOM AGENT dus heel hard moet kunnen rennen als hij een twijfelachtige boete gaat uitschrijven.

  Maar moderne oorlogen start je via FACEBOOK , HYVES , ETC .Ja klan je voordoen als een snel groeien de groep ontevreden burgers die de macht willen grijpen en aangezien we nog steeds kudde dieren zijn heb je na een week van noeste valse twitterberichten etc de poppen mooi aan het dansen in JEMEN , EGYPTE , LIBIE , ENZ.

  Maar in omgekeerde richting is het op zijn minst net zo makkelijk en wat ondersteunende in scene gezette acties heb je zo voor elkaar.
  En ach waarom nog een oorlog beginnen als je je zelf ontwikkelde H1N1 na een grootschalige proef nog maar eens dodelijker maakt in een NL LAB .Nu nog even dat virus laten lekken en er natuurlijk wel een vervalst IRAANS etiket opplakken en klaar is OBAMA.Waarom was die NL internet provider ook alweer falliet gegaan.Ze hadden ene goede klandiezie van diverse veiligheidsdiensten als MOSSAD , CIA etc.

  Maar je zou bijna iedereen oproepen hun online gegevens en accounts op te zeggen.Op dit moment leveren mensen zoveel private info over zichzelf aan dat de STASI er jalours op zou ijn.U snapt zelf toch ook wel dat uw gratis email account toch niets anders is als een doorkijkspiegel voor de ondernemer die het u aanbiedt.Enerijds zullen uw gegevens verkocht worden om pin point reclame toe te kunnen passen maar het overgrote deel al uiteindelijk bestemd zijn om u ten tijde van onrust onder de duim te houden.U kent het wel het woord chantage.
  Maar gaan we straks samen kijken naar het VUURWERK boven IRAN made and stored in ENSCHEDE.En ze hebben waarschijnlijk nog wat AP-23 mijntjes over die we daar kostenloos kunnen dumpen.En misschien mag nederland zijn laatste cluster-bommen ook wel opmaken en de overjarige fosfor die we officieel niet meer hebben.Weten we nog het incident met de verkeerde granaat die werd afgevuurt in AFGHANISTAN waarbij de verslag-gever op moet merken dat ze fosfor hebben verschoten.Rijst gelkijk de vraag hoe een verslaggever het verschil kan weten tussen FOSFOR en een gewone granaat.

 5. Dit zijn de kosten. De volgende vraag is natuurlijk of er tijdens de opleiding mensen uitvallen, afhaken of als politieman deserteren of een andere baan kiezen.

 6. @pcrs [5]: Dat is dan ook wel weer zo.. Maar de rest er omheen wordt er alleen armer van.. hoeweld e herbouwer een impuls heeft gekregen van andermans geld…. Hij moet ook naar de doktor die nu in zijn kosten zijn platgegooide huis in mee heeft berekend.
  Of de boer, of whatever..

  Naja zo verwacht ik dat het scenario loopt.
  De persoon is rijk, maar niet lang. de markt corrigeert zich.

  pcrs [9] reageerde op deze reactie.

 7. @Hoc Voluerunt [8]: In totaal is oorlog idd altijd een verlies, maar zolang de overheid de kosten van de oorlog kan afwentelen op de belastingslaaf en de winsten zelf pakt, is het een winst voor hun.

Comments are closed.