De onvolprezen website FOK! heeft een wel erg opmerkelijk artikel. Knorrige Amerikaanse miljonairs smeken vadertje staat om hun belastingen te verhogen. Daar waar wij vaderlanders 80 jaar oorlog voerden tegen de tiende penning gaat deze Amerikaanse miljonairs zelfs de tweede penning nog niet ver genoeg.


Blijkbaar zijn deze miljonairs niet voornemens om hun eigen poen over te maken naar het Witte Huis, want daarvoor zijn helemaal geen wetten nodig (alleen het volstrekt ontbreken van enig benul volstaat). Ze hopen dat vermogende Amerikanen verder worden uitgeknepen.

Veel zoden zal dit niet aan de dijk zetten. Om bijvoorbeeld alleen de staatsschuld af te lossen is 30.000 miljard – een drie met dertien nullen – nodig. Zelfs al zou 10% van de Amerikaanse burgers miljonair zijn en al zou je hun belastingen dusdanig verhogen dat ze niets meer overhouden dan kan Amerika hun schuld afbetalen, maar om het land daarna draaiend te houden moeten ze aankloppen bij submiljonairs. Met de huidige geldsmijterij van de VS kan echt alleen Jan Modaal het gelag betalen en ik heb de 138 miljonairs uit het artikel niet zien opperen om hun belastingen dan maar te betalen.

Ik wil de miljonairs de volgende raad geven: investeer uw geld zinvol in plaats van het in de bodemloze put te deponeren. Daardoor kan met minder geld meer welvaart aangeschaft worden en worden de problemen van Amerika minder. Sluis verder al jullie geld naar een belastingparadijs en zorg er in godesnaam voor dat de VS er zo min mogelijk van krijgen.

3 REACTIES

 1. In de laatste no agenda show (afgelopen donderdag) een leuke clip van iemand die met een ipad bij de ingang stond. Op de ipad de website van de overheid om donaties te doen. Ze vraagt eerst bevestiging dat ze meer willen betalen en dan zegt ze :dit is je kans
  Leuke reakties, niemand betaalt natuurlijk.

  [WORDPRESS HASHCASH] The poster sent us ‘0 which is not a hashcash value.

 2. Blijkbaar zijn deze miljonairs niet voornemens om hun eigen poen over te maken naar het Witte Huis, want daarvoor zijn helemaal geen wetten nodig (alleen het volstrekt ontbreken van enig benul volstaat).

  Ik las dit en bedacht mijzelf, he er is in Amerika wel een wet en en een volledige beschrijving wat te doen als je extra giften aan de staatskas wil doen. Tot mijn spijt moet ik welke wet het exact is verschuldigd blijven. Ik las over deze wet een paar weken geleden en bedacht me toen al de hypocrisie van sommige miljonairs (Diane Saywer), Daar indien zij echt zo begaan zijn met die schulden en inderdaad meer willen betalen. Dit allang is geregeld bij wet. Dat men enkel en alleen hard roept maar verder niets doet zegt alles in miojn ogen.

  Do as I say, Don´t do as I do.

  Ik zal nog even zoeken om de exacte wet boven tafel te krijgen.

 3. Ze hopen dat vermogende Amerikanen verder worden uitgeknepen.

  Dit is een grap nietwaar? Zeg dat dit een grap is!

  Ik begrijp overigens heel goed dat de 1% erg zenuwachtig gaat worden van die anti-1% opstanden in de meeste Amerikaanse steden.

  Gisteren kwam de NYT met het bericht dat 30% vd Amerikaanse bevolking arm is, dan wel er tegen aan zit.

  Oh ja, en er zijn 94 miljoen vuurwapens in prive-bezit. Daar kan geen Fed tegen op.

  Nogmaals, de grote omwentelingen gaan eerst komen in de VS.

  Hier de Amerikaanse regse youtube komiek RamZPaul met het aura van een gemiddelde westerse wimp.
  Heeft tientallen videos, zoals deze:

  http://www.youtube.com/watch?v=4XgFPo3uDUo

  Het broeit.

Comments are closed.