Er is maar één oplossing om de werkloosheid, overheidstekorten en Eurocrisis op te lossen ,en dat is economische groei.

En dus de omstandigheden om die economische groei mogelijk te maken.

Dat betekent dus NIET:

–        Meer belastingen die de laatste verdieners nog minder laat besteden om de economie te laten draaien

–        Meer regels en wetten of EU commissarissen, die het ondernemen of carrière maken bemoeilijken.

–        Meer overheids subsidies (die eerst van de laatste nog productieve ondernemer moet worden afgepakt).

–       Meer miljarden in bodemloze putten gooien.

–      Meer macht een  een centraal EU-orgaan geven.

 

8 REACTIES

 1. – Meer regering (die denkt dat de economie van hun is).
  – Meer macht aan welk orgaan dan ook.

 2. Het helpt dus ook niet als je ondernemers allemaal regels op gaat leggen die vertaald in zijn producten tot een prijsverhoging daarvan leiden om dan vervolgens deze producten in een land te laten produceren waar al die regels niet gelden zodat het product goedkoper aangeboden kan worden. Om de concurrentie zuiver te houden moeten die goedkope buitenlandse producten belast worden met een importheffing of, nog beter, de regels hier afschaffen zodat we weer kunnen concurreren.
  Zonder de verstikkende overheid zou er helemaal geen crisis zijn.

  Onbezoldigd ruifvuller [3] reageerde op deze reactie.
  Wim [4] reageerde op deze reactie.

 3. @Erik Vermeulen [2]:
  Laten we eerst de bodemloze putten wegwerken. De zogenaamde black holes in het systeem. De Bank en de Aandelen handel.

  Stel een bank verstrekt 2000000 hypotheken.
  Een gemiddeld huis kost 120000 €.
  Dan heeft een bank 2,4E+11 € uitgeleend.
  Jaarlijks incasseren ze een rente van 4% .
  Dat betekend een inkomen van 9,6 Miljard.
  De ING heeft 35000 medewerkers.
  Die kosten gemiddeld 3000 € per maand incl. IB.
  Dus 36000 € per jaar. Om de bank overeind te houden is dus 1,26 Miljard nodig.
  Waar blijft die 8,34 Miljard dan?

  Dus rente afschaffen, minimaal voor een jaar. Moet je kijken hoe de economie gaat groeien. Al de loonslaven houden wat over aan het eind van de maand. Geen huur, geen hypotheek. Bank personeel doorbetalen. Betalingsverkeer is hun werk, en geen woeker praktijken. Inclusief de bobo’s naar een een normaal salaris. Zijn ze het natuurlijk niet mee eens, maar ze hebben al zoveel geld dat ze best wel een jaartje zonder kunnen. Het geld vloeit terug naar het volk. De economie groeit weer.
  Kunnen de Grieken en Italianen ook weer de put uit kruipen. Want laten we wel wezen, die is gemaakt door de banken die met een of andere niet meer tripple A smoesje daar vet geld aan verdient hebben door de rente op te schroeven. En vervolgens gaan diezelfde banken lopen te piepen bij de overheid dat ze omvallen. De overheid moet dan gewoon zeggen :”Val om bank, wij betalen voor de medewerkers voor het betaal verkeer.”

  Aandelen handel 1 keer per week met maximum volume limiet per fonds. Komt dat ook weer eens tot rust. Gaan de pensioenfondsen weer piepen. Maar op een lange termijn investering moet je niet zeuren over een jaartje.

  De economische groei tot 2008 is gebaseerd op geld lenen. Dat dat een keer fout gaat kan iedereen uitrekenen. Maar tot die tijd was het graaien geblazen. Van bank tot consument.

 4. Je verhaal sneed een BEETJE hout, tot je riep om de rente af te schaffen. Wat beter zou zijn is om fiat geld af te schaffen. Rente kan prima, maar zodra dat gekoppeld is aan een fractionele reserve banksysteem (incl dito fiat geld) dan liggen misbruik en dus crises op de loer.

 5. @Er is maar één oplossing om de werkloosheid, overheidstekorten en Eurocrisis op te lossen ,en dat is economische groei…

  Ik weet er nog wel n paar:

  1. Deporteer al de werklozen en uitkeringsgerechtigden naar Griekenland.

  of

  2. Maak alle werklozen ambtenaar. (parkeerwachter, sociaal werker of politicus)

  of

  3. Zeg dat ervaringen in de VS uitwijzen dat hoe jonger de chauffeur, hoe veiliger het (auto)verkeer. Negeer daarbij alle eigen statistieken van de afgelopen 50 jaar die juist zeggen dat jongeren de allergrootste brokkemakers in het verkeer zijn.

  Negeer dat diezelfde jongeren bij alle verzekeringsmaatschappijen in ons land juist wegens deze reden vele honderden extra euri aan premies moesten betalen, t.o.v. de ouderen.

  Zeg dan als overheid dat het nog veel jonger kan. Vanwege de veiligheid. En als we straks allemaal elektrisch rijden verzin dan een EU slogan “autorijden is gezond”. Verlaag de leeftijd om een auto te mogen besturen tot 10, nee tot 8 jaar.

  De auto- industrie zal floreren als niet eerder. Auto- vluchtelingen zullen massaal naar ons land toe trekken. Sommige op de fiets, anderen te voet, vanuit Afrika, Zuid- Amerika en Nieuw Zeeland, van 8 tot 14 jaar…

  En allemaal willen ze maar 1 ding: een auto. Al deze hongerige monden moeten gevoed worden, er moet huisvesting komen en automobielfabrieken uit de grond gestampt.

  M.a.w:

  Het internet, de media, de (gratis)bladen, het staat allemaal vol met 100% klets. Propaganda, leugenachtige voorlichting en regelrechte verdraaiing van feiten.

  Nou, dit is dan mijn bijdrage aan die misselijkmakende klets!

 6. Het grootste probleem is dat het onderwijs niet deugt, want alle mensen die nu econoom zijn, hebben een totale verkeerde visie geleerd op school. Dit zijn namelijk veelal de lobby figuren in de economie. Als ze wijs gemaakt waren, hoe je een economie kunt stimuleren en dat het weer meer arbeidskrachten nodig heeft. Dan hadden op school moeten leren dat als er minder belastingen worden geheven en minder verplichten en regels er meer geld besteed wordt aan middelen. Dus gaan mensen eerder consumeren, dan als ze bijna niets meer over houden door hoge belastingen en verplichtingen. Want hoe meer we te besteden hebben, hoe meer we uitgeven en dit gebeurt voor 90% lokaal. Dus de vraag wordt dan hoger van deze middelen en zal een aanjager zijn voor meer arbeidsplaatsen om deze middelen te kunnen produceren, c.q. te verkopen. Dan krijg je automatisch meer belastingen binnen.

 7. Lees nu eens deze RTLZ kop van vandaag:
  ‘Miljoenen Europeanen willen meer werken’
  Artikel hier: http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2011/45/miljoenen-europeanen-willen-meer-werken.xml

  De kop insinueert (op zijn minst) dat ‘Europeanen’ massaal langer willen werken. (Griekenland en Italie moeten gefinancierd worden met het af te dragen belastinggeld en de pensioenkas is immers al geplunderd.)

  Maar als je het artikel dan goed leest dan blijkt juist dat bijna 80% van de ‘Europeanen’ juist NIET langer wil gaan werken.
  Dus hoe zou deze kop moeten luiden? “Europese deeltijdwerkers voelen niets voor langer werken”.
  Ik wordt er zo moe van…

  En over RTLZ gesproken. Hebben jullie al eens gelet op de uitspraak Nederlands van de vrouwelijke omroepsters aldaar? Hebben die een spraakgebrek of zo? Of willen ze enkel intressant doen? Bij de meest simpele woorden als: olievelden, cafetaria’s, etc. wordt een uitspraak gebezigd dat ik de harddiskrecorder soms 5x moet terugspoelen om te ontcijferen welk woord ze nu eigenlijk uitspreken!

Comments are closed.