Het leek wel of vandaag elk half uur een nieuw flip-flop bericht kwam: “Hij blijft- hij gaat. -hij ….”,  waarbij dan na elk “blijf bericht” de beurs stijgt en na elk “gaat-bericht” de beurs weer zakt.

 

Waarom eigenlijk? Wat maakt het uit of deze man daar nu wel of niet zit? Natuurlijk is Berlusconi een politicus die misbruik maakt van zijn positie en macht. Maar hoeveel politici doen dat niet?

En welk verschil maakt het, als in plaats van Berlusconi nu ineens Umberto of Francisca daar gaan zitten?
Dan verandert er toch niets aan de schulden die de Italiaanse overheid gemaakt heeft?
Schulden die ze in ieder geval zouden moeten moeten betalen, maar niet kunnen!
Zijn beleggers zo dom, of gokken ze gewoon op de domheid van anderen?

Het eerder getoonde sterrenbeeld geeft goed aan dat de hele EU een chaos is.

Misschien moeten de huidige Haagse politici ook zo snel mogelijk worden ontslagen en vervangen worden door anderen die Nederland bevrijden?
Want de stap van de huidige situatie naar een vergaande libertarische samenleving is misschien nog te groot.

10 REACTIES

 1. Hub, (beurs)handelaars handelen op basis van info waarvan zijn denken dat andere handelaren er op gaan handelen.
  Probeer dat maar beter niet te begrijpen, LOL.
  Maar probeer ook niet om daarin een methode of betekenis te ontdekken.
  En vergeet ook maar gelijk wat de beuranalysten zeggen. Die worden betaald om iets te zeggen en zullen precies dat doen.

 2. Het is inderdaad redelijk ondoorgrondelijk allemaal. De beurs veert op als het gerucht gaat dat Berlusconi opstapt. Hij krijgt verregaande bezuinigingen er niet of nauwelijks door. Nu hij weg gaat komt er een ruk naar links, daar kun je donder op zeggen. Zullen die wel vlot en effectief bezuinigen? Tuurlijk niet, de chaos wordt groter en groter. Des te beter, stort het hele systeem misschien wat sneller in en worden de boven ons gestelden sneller uit hun lijden verlost. Kunnen we daarna de zaak weer van de grond af aan opbouwen. Nu zonder overheid hopelijk maar dat zal wel weer een utopie blijken..

  Hub Jongen [3] reageerde op deze reactie.

 3. @Onbezoldigd ruifvuller [2]:

  “Kunnen we daarna de zaak weer van de grond af aan opbouwen. Nu zonder overheid hopelijk maar dat zal wel weer een utopie blijken..”

  Ja, want er zijn veel te weinig mensen die de (…..) rol van de overheid begrijpen.
  Meer libertariers nodig.Via meer Vrijsprekerlezers!!

  In het algemeen zullen in de chaos veel mensen een nieuwe overheid willen. Je weet wel: “anders wordt het een chaos”

  Mogelijk is wel haalbaar te regelen dat die nieuwe overheid volledig uit de economie moet blijven? En uit nog een paar dingen???

  En dan nu al streven dat de huidige overheid zijn macht over de economie wordt beperkt??

 4. Misschien moeten de huidige Haagse politici ook zo snel mogelijk worden ontslagen en vervangen worden door anderen die Nederland bevrijden?
  Want de stap van de huidige situatie naar een vergaande libertarische samenleving is misschien nog te groot.

  Vervangen worden geeft aan dat je ze wilt houden, liever helemaal weg. Misschien moet er een coup worden gepleegd en de macht worden overdragen aan weldenkende mensen. Alleen ik vrees dat NL’ers dat niet in de genen hebben zitten die zijn te soft, te Joris-goedbloed-achtig, die gaan voor de zachte aanpak….Zachte heelmeesters enzo.

 5. Ik mag die Berlusconi ergens wel. Hij heeft een einde gemaakt aan die typische Italiaanse toestanden van elk jaar een andere regering. Ze gaan hem nog missen. Het gebaar dat hij maakt bij zijn vertrek is groots: “accepteer die keiharde bezuinigingsmaatregelen in ruil voor mijn vertrek”. Hij offert zich dus op voor het belang van Italie.

  Zoals gezegd, ze gaan hem nog missen:

  http://www.ftd.de/politik/europa/:angekuendigter-ruecktritt-in-italien-die-gefaehrliche-leere-hinter-berlusconi/60127105.html

  Het gebied rondom Milaan (Berlusconiland) is het rijkste van Europa. Reden: het zijn talentvolle, creatieve, stijlvolle competente mensen. Ze hebben de mooiste vrouwen, het lekkerste eten, de mooiste auto’s (ik rij al 20 jaar alleen Italiaans), de mooiste steden. Oh ja, en niemand betaald belasting, vandaar de staatsschuld. Dat was vroeger geen probleem, want als de staat geld nodig had dan drukte ze dat gewoon. Met als gevolg: weer een devaluatieronde. Kan niet meer. ECB. Noord-Europese mores heersen. Geen gesjoemel.

  Wat mij opviel in de laatste weken is dat zowel de Griekse als Italiaanse bevolking eigenlijk best wel die Noord-Europese mores wil overnemen. De meerderheid wil niet uit de euro. Ze erkennen openlijk dat hun eigen politieke systeem te corrupt is om naar Noord-Europese standaards op te stijgen. Diep in hun hart verlangen ze naar tucht, die Noord-Europese buitenstaanders moeten gaan opleggen, liefst in het geniep zodat hun trots niet te zeer wordt geschonden.

  De oplossing heb ik elders al gegeven: itt ‘rijkere’ Nederlanders en Duitsers hebben Italianen voor 85% een afbetaalde eigen woning. Da’s niet zo gek als je geen belasting betaald. Mooi zo. Om de Italiaanse staatsschuld terug te brengen van 120 naar een ongevaarlijke 60% (euro norm) moet elke Italiaan verplicht een hypotheek nemen van 16.000 euro/hoofd op zijn woning. Met het huis als onderpand moet dat geen enkel probleem zijn om dat te financieren. Dat zal dan in de praktijk neerkomen op een hypotheek van ca. 50k per woning. Italie zal moord en brand schreeuwen, niets van aan trekken. Als ze niet willen, ga dan maar lekker failliet. En dat malle lege eurofonds van 1 biljoen, gewoon leeg laten.

  N.B. het feit dat dat eurofonds leeg is, is een teken van kracht. De ECB is nog steeds onafhankelijk en mag geen geld drukken (iets waar die lamme pvda-er Flip vd Kam voor pleit. Daarom staat Europa nog mijlen ver boven die bananenrepubliek Amerika, die de geldpersen al lang op volle toeren heeft draaien). Europa kan altijd nog geld gaan drukken als laatste ‘redmiddel’.

  IIS [6] reageerde op deze reactie.

 6. @Ron Paul Fan [5]:

  N.B. het feit dat dat eurofonds leeg is, is een teken van kracht. De ECB is nog steeds onafhankelijk en mag geen geld drukken (iets waar die lamme pvda-er Flip vd Kam voor pleit. Daarom staat Europa nog mijlen ver boven die bananenrepubliek Amerika, die de geldpersen al lang op volle toeren heeft draaien). Europa kan altijd nog geld gaan drukken als laatste ‘redmiddel’.

  Ik zie niet in waarom geld drukken als redmiddel moet dienen, Amerika is toch een goed voorbeeld van hoe het niet moet.

  Zet de tering naar de nering, snij, hak, snoei en ram de te korten de grond in door te snijden in eigen vlees en dan maar procenten minder groei, dan maar even niets. Maar zie je het al voor je al die arme mensjes die op de loonlijst staan van de overheid, die moeten inleveren, dan gaat men nog liever de lucht in!!…Dus zet maar aan die geldpersen, druk maar op de knop en zet nog maar een paar duizend miljard op de balans erbij, gratis en voor niets, het is onze laatste redding. Inleveren die spaarcenten, weg dat pensioen, zo gaat men het doen.

  Amerika laat de EU niet met rust en wil uiteindelijk ons ook daar hebben waar ze zelf is, aan de rand van de afgrond.

  We kunnen worden gered, heel makkelijk zelfs, maar dat staat het Adlersnest aan de overzijde niet toe….Vandaar dat wat men ook doet en wat men ook wil proberen en wat men ook overlegd, het zijn de Amerikaanse barricades en bemoeienissen die ons de das omgaan doen.

  De EU en de euro hadden prima gewerkt als men maar een zuivere en oprechte koers had gevaren. Dat hebben ze niet gedaan, vandaar: “zeg maar dag tegen de onderneming en wij zijn de schlemielen”…”back in line!!!”

  Ron Paul Fan [7] reageerde op deze reactie.

 7. @IIS [6]: Ik zie niet in waarom geld drukken als redmiddel moet dienen, Amerika is toch een goed voorbeeld van hoe het niet moet.

  Klopt. Ik had het ook over ‘redmiddel’ tussen aanhalingstekens.

  De EU en de euro hadden prima gewerkt als men maar een zuivere en oprechte koers had gevaren. Dat hebben ze niet gedaan

  Uhhh, hoezo? De euro is keihard. Er wordt geen geld gedrukt. Dat geplande en nu nog lege eurofonds is pas de eerste zonde in aanbouw. 1 biljoen is niets vergeleken met de vele biljoenen die het kleinere Amerika zich in een paar jaar tijd permitteert.

  Maar je hebt gelijk, we moeten de broekriem aanhalen. Maar ja, een democratie is een mooi-weer-systeem, waar elke belangengroep om het hardst gaat schreeuwen als die op zijn financieele t**s getrapt wordt. En gaat staken als die zijn zin niet krijgt. Met als resultaat chaos, totdat iedereen snakt naar een Mussolini of nog zwaarder geschut.

  Tsja, de moderne mens, met zijn (tot voor kort) gegarandeerde jaarlijkse economische groei van 2%, zijn welvaartsvast pensioen, zijn senseo, zijn auto, zijn mediterrane vakanties, zijn grootbeeld-tv, kids op de universiteit, voelt zich zwaar verheven boven de mensen van de dertiger jaren. Totdat ze zelf in de penarie zitten.

  Er is niets nieuws onder de zon.
  Alles wordt weer hetzelfde. Maar dan heel anders. 😉

 8. Als je ziet dat hele pensioenfondsen hun investeringen baseren enkel op wat S&P te zeggen heeft kun je gerust zeggen: Er zijn domme beleggers.

 9. Nou de schoft is weg, dank zij de EU
  Hopelijk democratiseert Italië

 10. En nu kan hij veroordeeld worden voor een misdrijf of tien zonder dat via machtsmisbruik te kunnen tegenhouden.

Comments are closed.