Met het deposito garantiestelsel garandeert de overheid alle spaarsaldi, geparkeerd op Nederlandse banken, tot een bedrag van € 100.000,=  De overheid garandeert dit met de nationale staatskas in de achterzak, de belastingafdrachten die worden opgebracht door alle productieven van ons land.

 

Dat deze garantie vervalt tezamen met een eventueel failliet van Nederland weet geen enkele van de spaarrekening- propagandisten te benoemen. En dat is vreemd, daar er al eerder Europese landen feitelijk failliet zijn gegaan en slechts kunstmatig ‘in leven’ worden gehouden door alweer een graai uit eerdergenoemde staatskas.

Voor wie is dat garantiestelsel eigenlijk bedoeld? Voor de spaarder? Nee, uitdrukkelijk NEE.
De gegarandeerde bedragen zijn juist onlangs verhoogt van € 20.000,=  tot € 100.000,=  om er het voortbestaan van De Staat Der Nederlanden mee te garanderen, om er het voortbestaan van de Euro en de EU mee te ‘garanderen.’ Linksom of rechtsom, de overheid aast likkenbarend op uw spaargeld en zal er alles aan doen het in handen te krijgen. U als spaarder wordt helemaal niets gegarandeerd.
U maakt uw spaarsaldi -door het bij een bank te parkeren- enkel eenvoudiger traceerbaar voor de ®overheid.
Want waarom denkt u dat de ®overheid het allerliefst helemaal van het fysieke papieren- en muntgeld af wil? Voor uw veiligheid? Of voor de eigen veiligheid van de ®overheid zelf?

Wanneer kunnen we dan de grijpgrage klauwen van de ®overheid nu eigenlijk op/in  onze bankspaarrekening verwachten? Enkele voorbeelden:

1.
Kinderen van bijstandouders, die werken en thuis wonen moeten hun werkloze ouders gaan onderhouden. Per 1 januari gaat de nieuwe bijstandswet in en tellen de inkomsten van alle gezinsleden mee voor het bepalen van de hoogte van de bijstandsuitkering.
De consequenties daarvan kunnen groot zijn en dringen nog niet door tot de doelgroep, zo schrijft De Gelderlander. Als het thuiswonende kind een volledige baan heeft, kan de nieuwe regeling tot een forse verlaging van de bijstandsuitkering van de ouders leiden. Rekenvoorbeelden geven aan dat het kan gaan om kortingen van 500 tot 800 euro per maand op een bijstandsuitkering. Niet alleen het inkomen van de kinderen telt mee, er wordt ook gekeken naar het vermogen van zoon- of dochterlief.

“…er wordt ook gekeken naar het vermogen van zoon- of dochterlief…”

Je zal je kind maar op Calvinistische wijze hebben opgevoed. Hard werken, sober leven en flink sparen om straks een leuk bedrag te hebben als je op jezelf gaat wonen. Tja, als je kind dan de pech heeft dat je zelf als ouder in de bijstand terechtkomt wegens Europese oorzaken waaraan je part nog deel hebt,  dan is en blijft het toch ‘zwaai, zwaai’ tegen de spaarrekening van je kind. ‘Alstublieft ®overheid, pak alles maar, daar bent u toch voor?’

2.
Omdat het zorgstelsel niet langer valt te financieren werd afgelopen week het idee gelanceerd (D66) om ouderen een stuk van de overwaarde van het eigen huis af te pakken, om zodoende de zorgstelselgaten te dichten. Socialist Wouter Bos was de eerste om in het programma Buitenhof te bevestigen dat het ‘helaas’ niet anders kan. Maar als de ®overheid zomaar stukken huis van oudjes kan inpikken, waarom zal ze het dan laten om stukken banksaldi in te pikken? Ik zie het verschil niet. Wie wel? Dus waar kunnen we op wachten?

3.
Het is u wellicht ontgaan, maar de Europese economie draait momenteel niet helemaal naar wens. Tegelijkertijd kent ons land steeds meer ouderen, en dus ook steeds meer oudere werknemers.
Maar wat nu als er een 50-jarige werknemer door ontslag uiteindelijk in de bijstand beland? Bijvoorbeeld na 30 werk- en spaarjaren? Bijvoorbeeld omdat ‘de bank’ hem heeft buiten geknikkerd wegens reorganisatie?
Ander werk op die leeftijd in deze situatie? Wat denkt u? Ziet u ze al? De grijpstuivers van de ®overheid? Want ja, zolang u een spaarsaldo heeft, zit er geen bijstandsuitkering voor u in. U maakt eerst uw spaarsaldo op, en wel tot op de dag dat u AOW gerechtigd bent.

Conclusie:
 Haal uw geld van de bank en laat uzelf niet gek kletsen! De hete adem van de ®overheid is dichterbij dan u denkt en daar helpt geen slot op de deur tegen. Ik hoop velen voor (een laatste maal) gewaarschuwd te hebben.

Ingezonden door A.C. v.d Berghe 

13 REACTIES

 1. De spijker op zijn kop!! (Note t.a.v. de bijstandswet: op een vrijgesteld bedrag van ca. 5500 euro per persoon na.) En die aalmoes aan (belastbare) rente maakt de giller kompleet. Geld thuis bewaren risicovol? Brand, inbraak, bluswater? Gewoon even nadenken en met het grootste gemak is je geld thuis 100x veiliger opgeborgen dan op een willekeurige bank. En inderdaad, koop er anders goud of wat dan ook voor. Maar haal het in ieder geval bij de bank weg!

 2. Helaas staat geld op een depositorekening voor langere tijd vast en kan je het alleen opnemen tegen strikte voorwaarden.Meestal zijn het ook grotere bedragen die je niet zo maar onder je matras neer legt en waar een aardige rente over wordt ontvangen.Beter kun je een grote voorraad houdbare produkten aanleggen zoals koffie , suiker,kant en klare broodmixen , rijst , potten en blikken.Tegen de tijd dat Nederland failliet gaat zijn die euro’s ook niets meer waard en de supermarkten snel leeg.

 3. ” Het is u wellicht ontgaan, maar de Europese economie draait momenteel niet geheel naar wens.”

  Dit is misschien wel de ‘ under-statement ‘ van dit jaar! Maar goed, ik sta er dag in dag uit van te kijken hoe ongelofelijk naïef de gemiddelde Nederlander (in mijn omgeving) omgaat met de signalen van de naderende ‘ perfect-storm.’ Pensioenen, Spaar-gelden, Levens-verzekerings-waardes, affijn, alles wat via het fiat-geld-systeem een papieren of digitale waarde heeft gekregen welke voor een gemiddelde burger een appeltje voor de dorst of een zorgenloze oude dag zouden moeten verzekeren, loopt grote risico’s om binnen afzienbare tijd te verdampen in het economische-crisis-vuur dat de Ned. en EU-politici, en de EU-Bankiers, aan het stoken zijn.

  Er zijn nu nog mogelijkheden om al die papieren en digitale rommel in tastbare zaken met waarde om te zetten, b.v. in zilver en goud.

  Maar ja, ’t is nogal wat om je goed te informeren en daar moeite voor te doen en morgen of overmorgen speelt Oranje weer en vanavond staat dansen met sterren of de wereld-kampioenschappen ver-pissen op’t programma.

  Zucht.

 4. Ik ben wederom blij dat ik de staatsloterij niet heb gewonnen.
  Wat een problemen had dat niet gegeven? 18 miljoen!
  Van een gezond leven naar zenuw lijder vanwege al dat geld en hoe het bij elkaar te houden!

 5. Ik zie op mijn laptop geen reacties opeens. Op de playbook wel.

  Hoe dan ook, uitstekend artikeltje v.d. Berghe! Legt feilloos bloot hoe de boven ons gestelden met ons om (wensen) te gaan. Op mij hebben ze echter geen grip en dat wil ik graag zo houden.

 6. T.a.v. punt 3: klopt voor een 49-jarige. Op de dag dat het ontslag na het 50e jaar valt kun je in aanmerkingen komen (zijn voorwaarden aan!) voor een IOAW uitkering, een sociale uitkering waarbij niet naar het eigen vermogen wordt gekeken.

  Note: deze regeling is door het vorige kabinet in leven geroepen omdat men, let op, zich ervan bewust was dat deze groep NOOIT meer aan een baan zou kunnen komen. (Dus tijdens hoogconjunctuur!!)

  Voor ondernemers geldt een leeftijdsgrens van 55 jaar t.a.v. de IOAW (Heet dan IOAZ)

  Voor het overige een voortreffelijk artikel!

Comments are closed.