De Vrijspreker publiceert al jaren over het verkeerde beleid van politici, en in het bijzonder wat betreft de invoering van de euro. Zelfs nog eerder, de vorming van de politieke EU vanuit de EEG.

Het Nederlandse volk heeft in een referendum TEGEN die EU gestemd.  Maar de almachtige politici, inclusief koningin Beatrix, hebben het volk verraden en de soevereiniteit verkwanseld.

Nu verschijnt eindelijk een NOS bericht dat bevestigt dat het verkeerd gegaan is!

Het NOS bericht werd nog voorafgegaan door een verklaring van ex-minister Hoogervorst die bij de enquête commissie opbiechtte dat de invoering van de euro een domme verkeerde daad was.

Deskundige economen waarschuwen nu (zie NOS bericht) dat: “.. de euro kan binnen een week of tien dagen verleden tijd zijn.”

Uiteraard afhankelijk of de politici nog kans zien om de ondergang nog even voor zich uit te schuiven.

De grootste vraag is natuurlijk: WAT betekent dat voor u?

Dat is moeilijk precies aan te geven, maar misschien kan een artikel op ZeroHedge en de Economist u helpen de voor u juiste maatregelen te nemen.

Zie: http://www.economist.com/node/21540259  Waaruit:

The euro.  Beware of falling masonry

The crisis in the euro area is turning into a panic and dragging the zone into recession. The risk that the currency disintegrates within weeks is alarmingly high.

The Euro: Beware of Falling Masonry from the Economist

The prospect that one country might break its ties to the euro, voluntarily or not, would cause widespread bank runs in other weak economies. Depositors would rush to get their savings out of the country to pre-empt a forced conversion to a new, weaker currency. Governments would have to impose limits on bank withdrawals or close banks temporarily. Capital controls and even travel restrictions would be needed to stanch the bleeding of money from the economy. Such restrictions would slow the circulation of money around the economy, deepening the recession.

Wij wensen u veel wijs beleid en sterkte.

En als u wijze adviezen hebt voor andere lezers stellen we dat zeer op prijs.

45 REACTIES

 1. net een rating agency die main stream media, hosanna, hosanna, geweldige product van europese saamhorigheid en solidariteit, oh je over 10 dagen is ie exit.
  Net als de rating van Enron, AAAAA, junk

 2. TIP 2: Open een Australische bankrekening via het internet

  Blijf rustig Hosanna roepen, en “droefneuzen” over doemdenkers maar de euro is ten dode opgeschreven, waardoor hopelijk ook de EUSSR uit elkaar valt.

  Ik heb geen geld, maar adviseer andere het weg te sluizen uit de EU zone.

  Dit hebben de rijken ook al gedaan, die zitten nu kaviaar te kanen met een flesje Dom Perignon erbij op hun twintig miljoen Dollar jacht.

  Dit hebben ze ”verdiend” met speculeren op een omvallende euro, iets wat moest gebeuren en waar zij en hun bankiers vrienden al van op de hoogte waren….

  Kijk de docu “Zeitgeist Addendum” maar eens, dan vallen je de schellen van de ogen en begrijp je misschien hoe de mafia bankiers ons verneuken.

  http://www.youtube.com/watch?v=EewGMBOB4Gg

  HOSANNA, God zegen de GREEP ! groe(n)ten van een Budhist.

  Burnitall [6] reageerde op deze reactie.

 3. Er is goed nieuws! De centrale banken van Europa, Amerika en Azie hebben besloten het systeem met vers geld te voorzien:

  http://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/0,1518,800882,00.html

  De bedoeling is dat U met een 1-literkan gaat wachten op de hoek van uw straat, totdat een grote ECB-tankwagen voorbij komt die alle kannen gaat vullen met verse 50 euro biljetten, waarna U een stempeltje op uw hand krijgt.

  Zo ziet U maar weer, de ECB is er voor U!

 4. @Adam Onesto [3]: ” Dit hebben ze ”verdiend” met speculeren ”

  nou nou vriend…
  Ik heb ook alles ( genoeg om niet meer te hoeven werken) buiten Nederland geplaatst..Maar daar heb ik wel 35 KNEITERHARD voor gewerkt…en mijn personeel , waar van enkele bijna 30 jaar voor mij werken een boven gemiddeld salaris hebben. en ik bedoel echt boven gemiddeld….Anders was ik nog rijker geweest… Maar deze mensen zijn dan ook bijna mijn vrienden geworden…Ik ben nu 51 jaar…30 jaar een eigen bedrijf en heb nog nooit iemand ontslagen, of laten ontslaan…Ook in mindere periodes.

  Dus niet iedereen die geslaagd is in het leven over een kam scheren….

 5. Als banken om gaan vallen dan is het einde zoek. Alle banken hebben geld aan elkaar uitgeleend dus je weet nooit welke bank waar ook ter wereld de volgende zal zijn.

  Zorg voor voldoende cash geld in huis en koop van je spaargeld fysiek zilver en goud. Dit beschermt u tegen omvallende banken, inflatie en deflatie.

  Mensen die zich interesseren in edelmetaal, economie en de vooruitzichten zou ik graag de volgende lezing van Mike maloney aan willen bevelen..

  Debt collapse

  http://www.youtube.com/watch?v=tj2s6vzErqY&feature=player_embedded

  Veel wijsheid toegewenst

 6. Hardstikke leuk allemaal, die aandacht voor geld, dollar en euro… maar hier is het echt belangrijke verhaal:

  http://www.goldmoney.com/video/martenson-presentation.html

  Chris Martenson’s presentation at the Gold & Silver Meeting in Madrid

  Het gaat in eerste instantie om energie en grondstoffen, niet geld.

  Geld kun je drukken, energie en grondstoffen niet.

 7. @Adam Onesto [1]:

  Dag Adam Onesto
  Hoe open je een bankrekening in Noorwegen? Als ik er een beetje op Google, lijkt dat niet zo eenvoudig.

  bvd voor je reactie

 8. @vrijeradikaal [10]: Pohl zei dat bijna 3 jaar geleden. In the long run we are all dead, dus ook de euro.

  De uitspraken van Pohl zouden pas interessant zijn als hij er een datum bij noemde.

 9. Op het einde van de video zegt Pohl dat als een klein land in elkaar flikkert, dat niet noodzakelijk het einde van de euro betekent maar dat het als een voorbeeld gebruikt zou kunnen worden om de wereld te laten zien hoe het niet moet.

  Dat is precies wat ik ook al weken roep: laat Griekenland plat op zijn *** gaan en stuur cameraploegen naar dat stinkland en laat de rest van de wereld zien wat er gebeurd als je te diep in de schulden geraakt. En dat zou de voedingsbodem moeten zijn voor snoeiharde ingrepen in de overheidsbegrotingen:

  – ontwikkelingshulp weg
  – hypotheekrenteaftrek weg
  – uitkeringen drastisch snoeien (minstens 10-20%)
  – uitkeringsleeftijd drastisch omhoog (bv. geen bijstand onder 28 –> ga maar weer bij ouders wonen)
  – asielindustrie met een streep afschaffen
  – AOW onmiddelijk naar 67

  Aldus paar jaar concentreren op omlaag brengen van schulden op alle fronten (staat en privehuishoudens).

  Zé [13] reageerde op deze reactie.
  Zé [16] reageerde op deze reactie.

 10. @Zé [15]: Je hebt het antwoord gemist, maar het staat er toch duidelijk: ‘een bom onder Europa’. En ik vind het niet zo leuk dat Griekenland zich op basis van leugens (het blijft een corrupt stinkland) de EU ingemazzeld heeft en ons nu met die problemen opzadelt, tot aan ineenstorting van het hele financieele systeem aan toe.

  Zé [21] reageerde op deze reactie.

 11. @Ron Paul Fan [18]: Weet je, het maakt me allemaal geen moer uit.
  Want; wat is waar?
  Alles hangt tegenwoordig van leugens aan elkaar. Het zal allemaal wel. Wat vandaag waar is, is morgen alweer achterhaalt.
  Wat ik wel zie is dat You-rope geld aan de Grieken geeft om van You-rope dan weer wapens te kopen. Meer hoef ik dan niet meer te weten, als het zo is tenminste……

 12. Haalt de pleuro de kerst? In ieder geval niet de kerst van 2013 en ik zal ‘m niet missen. En de politici verantwoordelijk voor deze bende? Gaan die nog iets van verantwoording … ach laat ook maar.

 13. @Henk [26]: Ach Henk, maak je niet druk, joh. In Belgïe en Franrijk, ( In Vernederland ook?), zijn grootschalige werfcampagnes bezig voor personeel voor: Politie, Douane, Land-Lucht en Zeemacht en voor het vliegverkeer(?).
  Alles wordt echt netjes geregeld……….

  Vrede, ( maar wanneer?)

  Zé.

 14. @leo [28]: Wel Leo, waar is in hemelsnaam al dat geld gebleven dan waar men op dat forum over rept?
  Beetje raar toch?
  Hoe kan het zijn dat nagenoeg iedereen, en elk land met schulden zit te lijken.
  Wie heeft al dat geld?
  Ik denk niemand, want het bestaat gewoonweg niet.
  Clear,

  Zé.

  Rinus [37] reageerde op deze reactie.

 15. Kijk eens even naar de ontwikkeling van de buitenlandse handel van bv Duitsland, vanaf 1960, toen de Europese eenwording goed op gang kwam:

  http://upload.wikimedia.org/wikipedia/de/c/c1/Aussenhandel_Deutschland_v2.svg

  Die ongeevenaarde stijging heeft natuurlijk alles te maken met de ontwikkeling van de Europese binnenmarkt. Als de EU uit elkaar klapt dan wordt dat weer teruggedraaid, er komen tolmuren, grenscontroles, geharrewar en gereken met 27 currencies, eindeloze gekl**t met accijnzen en belastingen, precies al datgene wat we in 50 jaar hadden afgeschaft. En we gaan ons natuurlijk weer tegen elkaar bewapenen, dat heb je met ongebreideld nationalisme. Dit keer met kernwapens. Spannond!

  Samenvattend: je mag best tegen de euro zijn, maar dan moet je niet aankomen met kletspraat dat alles dan economisch beter gaat. Integendeel, het wordt weer armoede als in de jaren vijftig. Mag hoor, maar dan moet je er wel eerlijk over zijn. Oh ja, en op het wereldtoneel wordt Amerika weer de baas.

  Zé [31] reageerde op deze reactie.
  Dennis S [34] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.