De wereld staat in brand, lijkt het wel. In Nederland begint de MSM eindelijk -min of meer- aan gestructureerde berichtgeving te doen met betrekking tot de financiële crisis die ons sinds de uitbarsting, het klappen van Lehmann, in de greep houdt. Onze Europese lijders (ja, lijders) zijn niet in staat om de problemen onder de pet te houden, op te lossen en evenmin om het gepeupel onder controle te houden. De meute roert zich.

Het zich roeren van de meute is voor de politieke leiders een groot probleem. Ik vermoed dat ze met groeiende ongerustheid naar de felle, plotselinge betogingen gekeken hebben in Noord Afrika en de razendsnelle verspreiding daarvan. Deze Arabische Lente heeft zich al verplaatst naar het Europese continent en naar de Verenigde Staten.

In Spanje zijn er maanden geleden al ontelbare tenten opgezet in vele steden, Griekenland staat in brand, de Italiaanse bevolking begint zich te roeren, in Duitsland zijn protesten aan de gang en ja, zélfs in Nederland op meerdere plaatsen begint protest langzaam op gang te komen. Om er maar een paar te noemen.

Nu heet het geen Arabische Lente meer, dat is gezien de verandering van continent heel logisch, maar Occupy#. Ik vind het eigenlijk heel bijzonder om deze beweging te zien ontstaan en explosief groeien. Hoe de jongeren van onze maatschappij in opstand komen.

Misschien articuleren ze niet duidelijk één specifiek standpunt, zoals wij de laatste 20-25 jaar gewend zijn geraakt, zoals bij de brave vakbondsdemonstraties bijvoorbeeld, misschien is het wel onderbuik gevoel, maar ze dóen iets. Protesteren, hun stem laten horen. Niet meer bedrogen willen worden door banksters, overheden en andere tyranieke instanties.

De grote vraag is: waaróm doen deze jongeren dat???? Waarom déze leeftijdscategorie? Waarom geen 30-ers of 50-ers? Waarom?

Het artikel Bad Moon rising op Zero Hedge beschrijft het waarom van deze heftige beweging van omslag. De sociaal-culturele omslag.     www.zerohedge.com/news/guest-post-bad-moon-rising 
Het artikel geeft een fascinerend beeld van waarom dit onvermijdelijk is.
Een must-read als je inzicht wil krijgen in het waarom. En waarom deze omslag zou kunnen slagen.

Wij leven in spannende tijden.

Ingezonden door Melchizedek

http://www.zerohedge.com/news/guest-post-bad-moon-rising

25 REACTIES

 1. Als je de MarketTicker volgt zou je zien dat het niet alleen jongeren zijn. Er zijn ook flink wat “grijze haren” bij OWS.

 2. @Hub Jongen [5]: Beste Hub, je gaat me toch niet vertellen dat het eerste wat je NIET doet s’ochtends, is gewapend met een kop koffie LewRockwell lezen! 🙂

 3. Het wordt nog lang geen lente. De Kondratieff-winter staat voor de deur.

  De westerse economie zakt steeds verder weg. Het leven in de stad wordt steeds onaantrekkelijker vanwege diverse factoren, waaronder stijgende voedsel- en brandstofprijzen.

  De massa is boos omdat het winter wordt. Ik denk dat de post-moderne maatschappij een oplossing kan zijn, maar de meesten zullen vasthouden aan oude ideeën en hopen dat hun zinkende schip weer wordt als voorheen.

  De oude wereld gaat ten onder, de nieuwe manier van leven staat voor de deur.

  Ron Paul Fan [10] reageerde op deze reactie.

 4. @Hub Jongen [2]:

  Prima respons Erik!

  En om wat dieper op de vraag in te gaan over ‘ een waarom ‘ het vooral jongeren zijn die demonstreren; Wel, jongeren zijn bv. energieker, directer en minder geremd door allerlij hiërarchische blah-blah-blah, en ook de geestelijke misvormingen die je bv. opdoet met je hypotheek-rente-aftrek berekeningen, en de angsten die er ontstaan mocht er een volgend kabinet besluiten dat het daar maar eens mee gedaan moet zijn. Vervolgens zijn het vooral jongeren, die de propaganda bull-shit van de Main Stream Media nemen voor wat die is, namelijk BULL-SHIT! Verder hebben vooral de jongeren nog een ‘ echte ‘ creatieve en flexibele geest, waarmee zij de z.g. ‘ ge-arriveerden ‘ en de inteelt BN’ers die je per onafgebroken stroom voorgekauwd krijgt in b.v. DWDD, Pauw en Klittenman, dansen met hoeren en wat dies meer zij, met een daadkrachtige ironie vertolken. En O Ja! Veel jongeren zijn gewoon veel beter geïnformeerd dan die uitgebluste carriërre losers.

  Maar er is nog hoop, wat ik u brom! Hoop dat al die op pensionering staande ‘ baby-boomers ‘ eens in gaan zien dat hun pensioen-gelden nu in rap tempo, via allerhande bail-out constructies, naar die eigenlijk al failliete EU-banken worden gesluisd, misschien dat dat hun bloed weer eens doet stromen, want zoniet, dan zijn ze en hun pensioen-centjes kwijt, en hun eigen-waardigheid.

  Groetjes uit de Polder.

 5. @Nico de Geit [8]: Wat voorspellingen over hoe dat leven eruit zou kunnen zien:

  – einde goedkope brandstoffen
  – Jan Modaal kan zich niet langer een auto permitteren
  – vliegvakanties idem dito
  – blijvende trend naar lokaliteit
  – terugtrekkende rol vd overheid omdat die na de crash niet meer voldoende middelen meer heeft
  – ethnische polarisatie
  – mensen vallen terug op familie, straat, buurt, stad
  – mogelijk gaan hele volksstammen weer naar de kerk als centrum vd gemeenschap
  – voortgaande integratie digitale techniek in het dagelijkse. Iedereen met kantoorbaan werkt thuis. Massaal gebruik skype-achtige communicatie-middelen tot aan artsen, ambtenaren, leveranciers aan toe
  – algeheel gevoel van neergang en besef dat we de beste dagen in materieel opzicht achter ons hebben
  – terugdraaien emancipatie. Het wordt weer normaal voor vrouwen om een carriere als moeder te hebben
  – One World-ism wordt vervangen door Eigen Volk Eerst
  – het verschijnsel haast verdwijnt uit het maatschappelijke leven
  – het wordt heel stil op de maasvlakte
  – winkelcentra verdwijnen, de buurtkroeg, buurtwinkels keren weer terug. Melk tappen met een kan.

  Nico de Geit [11] reageerde op deze reactie.
  Hub Jongen [12] reageerde op deze reactie.

 6. @Ron Paul Fan [10]:

  ‘Wat voorspellingen over hoe dat leven eruit zou kunnen zien’

  Theoretisch is heel veel mogelijk, maar mensen willen vaak geen afscheid nemen van hun oude leven. Ze willen de Titanic niet verlaten. Misschien valt het allemaal mee. Dat zeiden ze op de Titanic ook.

  Het is best moeilijk om van boord te gaan van zo’n groot schip vol geneugten en in een klein koud bootje te gaan zitten, bestemming onbekend. De meeste mensen wachten tot het echt niet meer anders kan. Mogelijk zijn ze dan te laat.

 7. @Ron Paul Fan [10]:

  Gelukkig is bij al die verwachtingen één positief punt:
  “terugtrekkende rol vd overheid omdat die na de crash niet meer voldoende middelen meer heeft”

  Als velen NU eens zouden beginnen om dat punt te verwezenlijken, dan kunne de andere punten voor een groot deel voorkomen worden.

  Bekijk alleen al de besparingen als Nederland uit die EU en euro stapt. Kijk eens naar de besparingen aan contributie EU, en aan de vele miljarden die als steun in een bodemloze put gegooid worden!

 8. @Erik [1]:

  Als mensen met een gezin moeten we juist principes hebben en opstaan, doen we dat niet dan zullen onze kinderen het zwaar te verduren krijgen en met hun juist datgene gebeuren wat we niet willen dat gebeurd.

  Ja we moeten zorgen voor ons gezin, dat deze een dak boven hun hoofd hebben en eten in de maag, maar doen we niets dan is er een grote kans dat er geen daken en eten meer zijn om te krijgen.

  En wat is een dak boven hun hoofden en eten in hun magen als ze als slaven zullen moeten leven?

 9. De VOC-Mentaliteit en tulpenbollen voor citroenen verkopen, heeft elke ‘ SPIRIT ‘ van 30-ers tot 50-ers verzadigd met schulden-bewuste verantwoordelijkheden.

  Misschien, heel misschien, als de lage-landse ‘ hypotheek-rente-aftrek-schapen ‘ naar hun hoognodige ‘ knip en scheerbeurt ‘ worden gedwongen, komt er wat activistische-beweging in in dat schapenvlees. En anders maken de gestaag zakkende huizenprijzen en de hypotheek-woekeraars er wel kebab van.

  Culpa, Mea Culpa, hoorde ik ’t CDA-Henkie al fluisteren.

 10. Over een (zeer wel) mogelijke oorlog tegen Iran… eerst wat basisfeiten:

  1. Iran heeft vrijwel geen defensie tegen luchtaanvallen van Israel/VS/UK, ze kunnen (en zullen) bombarderen wat ze willen.
  2. Iran heeft het absolute onvervreemdbare vermogen om alle scheepvaart in de golf stil te leggen. Tankers zijn niet te verdedigen tegen raketten en torpedo’s. 1 tanker tot zinken brengen is voldoende om alle scheepvaart stil te leggen. Daar kunnen de agressors niets tegen doen.

  De agressors kunnen inderdaad vele (alle?) Iraanse nucleaire installaties uitschakelen. Iran kan het grootste deel van de olietoevoer afsnijden. Dat is de situatie.

  En dan gaat de klok tikken tegen het Westen. De economie in het Westen komt tot stilstand zonder een perspectief op beeindiging van de crisis, want Iran heeft geen haast. Vervolgens kan Rusland, de enige overblijvende bron van beperkte olieaanvoer, Europa gaan chanteren. Want die olie/gas-export naar Europa kan natuurlijk ook naar China. In Europa zit iedereen thuis te kijken net de computermonitor. De populariteit van Israel zal tot het nulpunt zijn gedaald. En wat moeten we eigenlijk nog met dat Amerika?

  Goeie samenvatting:

  http://peakoil.com/publicpolicy/world-war-3-a-foregone-conclusion/

 11. Kijk eens aan, het enige moslimland met kernwapens wil zich aansluiten bij SCO, dat zich langzaam maar zeker gaat ontwikkelen tot tegenhanger van het Westen de NATO:

  http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=27522

  Iran gaat de volgende worden die een vast lid wordt.
  Ook India heeft interesse getoond. Dat zou betekenen dat het Westen uit Azie wordt gepushed.

  Hoop dat Europa zich ook gaat aansluiten bij SCO, zodat NWO-Amerika geterminaliseerd kan worden.

 12. De draden over de locatie van het Nederlandse goud zijn al dicht dus daarom maar hier:

  http://www.abendblatt.de/wirtschaft/article2087049/Deutschlands-Gold-liegt-im-Tresor-in-New-York.html

  AL het Duitse goud ligt bij de FED (bank in prive-bezit) in New York. De meesten snappen wel wie WW2 verloren heeft, vnmlk Duitsland en Engeland. Maar de meesten snappen niet wie nu precies WW2 gewonnen heeft. ‘Dat is toch Amerika en de Soviet-Unie?’ zegt men dan, en oppervlakkig gezien is dat ook zo. Dit artikeltje geeft een subtiele hint wie de echte winnaar zou kunnen zijn.

 13. Weer een bevestiging van hoe de machtsverhoudingen liggen in de VS. En dat is al zo sinds Roosevelt:

  http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=27584

  http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=27598

  Let wel, GlobalResearch is geen Neo-Nazi site, maar een stevig linkse site met als hoofdredacteur de joodse meneer Michel Chossudovsky. Het is maar dat U het weet.

  Het mechanisme om de VS tegen Iran in oorlog te krijgen (jarenlang oorlogs-hitsen in de media) is exact hetzelfde mechanisme waarmee destijds Roosevelt en diens handlangers Amerika in oorlog kregen tegen Duitsland (via Pearl Harbor, waartoe de Japanners met opzet gedwongen werden mbv olie-boycot, die het einde zou hebben betekent voor imperiaal Japan).

 14. Iran scenario:

  – onvermijdelijke beeindiging scheeptvaart in de Golf, of door Iraanse aanvallen of waarschijnlijker dat de schepen van te voren al niet het risico willen lopen en aan de ketting blijven.

  – Iran is machtiger dan Irak. De luchtmacht is natuurlijk in een paar dagen plat, maar het lijkt me uitgesloten dat Amerika de honderduizenden manschappen kan mobiliseren, die nodig zijn om de Irakstunt te herhalen. Mocht dat wel lukken en kunnen ze doorstomen naar Teheran en de Mullahs afzetten, dan begint de pret pas echt, net als in Irak: partisamen. De Shiiten zijn mentaal DE zelfmoord-krijgers pur sang op deze planeet. Oh ja, en de Iraniers hebben ook nog eens 60% van de Irakese bevolking achter zich.

  – Het regime van Saudi-Arabie staat achter de VS. Als blijkt dat die de verkeerde kant hebben gekozen betekent dat einde oefening voor dat regime, met een joekel van een ‘lente’ in dat land. Kiss your oil supply goodbye in dat geval en kunnen we weer rolschaatsen op de A2.

  – Het centrale gezag in Irak valt ook uit elkaar (gaat sowieso gebeuren na de Amerikaanse aftocht komende kerstmis). Dat betekent oplaaien burgeroorlog en splitsing Irak.

  – Dat betekent een onafhankelijke Koerdische staat, iets wat Turkije he-le-maal niet leuk gaat vinden –> Oost-Turkije in de hens, want die willen zich aamsluiten bij hun ethno-pals in Noord-Irak (en Noord-Iran en Noord-Syrie). Dat wordt de hele dag CNN koekeloeren. Kiss Turkey goodbye.

  – Verder nog een aantal brandhaarden meer die tot explosie kunnen komen: Afghaanse opstand, waardoor Pakistan uit elkaar wordt getrokken (Taliban), Hamas en Hezbollah gaan aanvallen en Syrie explodeert (is al maanden aan het broeien). NATO kan het allemaal niet meer bijbenen en gaat troepen terugtrekken uit de Balkan. Dankjewel zegt Servie, die dan doodleuk Kosovo gaat terughalen en de Albanezen terug in Albanie schopt.

  – Israelische steden komen nu onder echt vuur te liggen, niet met die lullige SCUDs a la Saddam, maar zwaarder Iraans geschut. Palestijnen in opstand.

  – Olieprijzen in Europa schieten de lucht in omdat de aanvoer zwaar is gereduceerd. De regeringen worden gedwongen tot draconische bezuinigingen, hetgeen de onrust in de Europese staten doet aanzwellen. Ethnische onlusten, zoals onlangs in Londen, maar dan in de overdrive, overal in West-Europa.

  – Sterke opkomst politieke nationalisten.

  – economische ineenstorting VS/EU –> China dus ook.

  – Veteranen + OWS-ers beginnen met aanvallen op de Feds. N.B. de Amerikanen hebben 94 miljoen vuurwapens.

  – Ron Paul interim president van een Amerikaanse overgangsregering. Ontmanteling ZOG-USA en imperium.

  Laat maar komen, die oorlog, als die toch moet komen.

 15. Zo werkt het oorlogshitsen in de VS:

  Ene Daniel Elbaum, die zo aan de naam te horen vast geen katholiek is, roffelt op de oorlogstamboer, door te zeggen dat Ira werkt aan een bom, gericht op elk land van de wereld:

  http://www.suntimes.com/news/otherviews/8766011-452/iran-is-building-bomb-that-has-every-nations-name-on-it.html

  Dit is herhaling van zetten met de WMD-leugen, waarmee Saddam tegen de keien werd gesmakt.

  http://www.youtube.com/watch?v=GvliUuXjbL4

  Bush maakt zich vrolijk over de geslaagde opzet van de WMD-leugens, waardoor honderduizenden zijn gedood en miljoenen gevlucht.

  Nu komt Iran dus aan de beurt op exact dezelfde wijze.

Comments are closed.