Ongeveer drie weken geleden hoorde ik Alexander Pechtold (D66) bij Pauw en Witteman opscheppen over al de zegeningen die de euro (EU)  ons gebracht hebben. Hij noemde geen enkel echt concreet geval, behalve dar iedere inwoner jaarlijks 2.000 euro verdient aan de euro. Toen kon ik niet laten hem een mail te sturen met het verzoek me even de onderliggende bewijzen/cijfers daarvoor te geven.

Tot nu toe heb ik geen reactie ontvangen. Niet eens de politieke standaarddooddoener dat het behandeld wordt!

Gisteren sprak Alexander uitgebreider bij Buitenhof, dus ik spitste mijn oren. Vooral omdat de Vrijspreker al jarenlang aantoont dat de euro een slecht idee is dat veel geld KOST. Ondanks dat bij de invoering regels gesteld werden die “in marmer gebeiteld” werden, kan nu iedereen dagelijks zien dat de euro uit elkaar valt en dat het ons nu vooral vele miljarden kost aan reddings- en noodfondspogingen.

Maar Alexander heeft nog steeds een serie niet onderbouwde beweringen over al de zegeningen die de burgers zouden ervaren:

— “De euro (EU)  heeft ons veel goeds gebracht!
Wat dan? Luister:

–” De kwaliteit van ons leven.
Wist u al dat dit aan de euro (EU)  te danken is?

–“Onze voedselveiligheid.
Hoezo???

“Ons inkomen.
Negatief dacht ik. Dit had hij nu eens eenvoudig kunnen bewijzen, maar deed het niet of kan het niet.

Terwijl iedereen de miljarden de deur uit ziet vliegen.
–” Onze grootste export is naar andere EU landen

Dat zal best. Die liggen ook dichter bij dan Amerika, Brazilië of China en dergelijke. Maar geen enkel persoon of bedrijf zal iets Nederlands kopen OMDAT het een EU-land is. Ook Nederlanders kopen bvb een Japanse of Duitse auto omdat ze die mooier, beter of goedkoper vinden en niet omdat dat land wel/niet in de EU zit.

Ook valuta verschillen maken daarbij niets uit. Die wisten bedrijven ook voor de euro gemakkelijk op te vangen en die vallen helemaal in het niet bij overheidsbelastingen, invoerrechten en accijnzen.

“WE hebben al jaren lang geen oorlog meer gehad in Europa”
Tussen Duitsland en Frankrijk klopt dat. Maar hoe zit dat met de Balkan, Irak, Afghanistan, Libië….? Wat is de invloed van de EU dat NL-politici zo doet verlangen om daar aan mee te doen?

“Griekenland kost inderdaad veel geld. Maar de balans is voor ons zwaar positief.”
Ik denk dat is onzin is, maar deze kans op een onderbouwing liet Alexander keihard liggen.

Als klap op de vuurpijl, of als waarschuwing voor de wat er verder nog gaat komen:
–” De toekomstige leider van D66 moet dan ook niet in Den Haag zitten maar in Brussel
Als het zover is, dan weet u dat ook het beetje nog over zijnde soevereiniteit van nu volledig weg is.

Ik ben benieuwd of er lezers zijn die wel een voordeel voor iedere burger kennen en dat wel onderbouwd aan de Vrijspreker kunnen/willen melden.
————————————————–

Na afloop van het interview met Alexander kwam Wouter Bos nog aan het woord die meedeelde dat de toekomstige Nederlandse (EU) verwachtingen zijn:

1. Oplossingen Griekenland, Italië enz. gaan ons nog vele miljarden kosten.

2.Die schulden afschrijven gaan ook nog meer miljarden kosten.

3.Noodfonds nu is nog te klein. Meer van uw geld moet daar ingestopt worden.

4. Nederland moet nog veel soevereiniteit inleveren

Toen ben ik maar gaan wandelen om op prettiger gedachten te komen. Maar ik bleef zitten met de vraag:
“Waarom vindt niemand een mogelijke weg om uit die EU te komen?

17 REACTIES

 1. Pechtold is niet dom; Pechtold is kwaadaardig. De hoernalisten zitten er alleen maar om zich te laten gebruiken; er is er niet één die doorvraagt en onderbouwingen eist.

  Het is verbazingwekkend dat TVs nog steeds onder het hoge BTW-tarief vallen. Als tot de eerste levensbehoeftes gerekend propaganda-instrument #1 zou het onder het lage, of zelfs het 0-tarief dienen te vallen.

  Bijstandstrekkers krijgen ze gratis, nou ja, op kosten van anderen. Zo belangrijk is TV voor de staat. Pijnlijk is wel dat de (zogenaamd) onafhankelijke commerciële omroepen dezelfde propaganda tonen als de staatsTV.

  Wie verstrekt ook alweer de ‘zendvergunningen’?
  Juist. Kijk wat er met Arrow is gebeurd, na slechts een paar kritische Joris Demmink gerelateerde uitzendingen…

  De staat is het kwaad.

 2. Alle euros die ik verdien zijn dankzij de euro. Of ik daar blij mee moet zijn is een ander verhaal.

 3. Laat ik eens een poging wagen: vrij verkeer van personen en goederen in de hele EU. Daar moeten we als libertariers toch blij mee zijn? Zonder EU stonden we nog steeds bij iedere grens verantwoording af te leggen aan de overheid ter plekke over ons reizen en handelen. Om maar niet te spreken over de daarmee gepaard gaande (import)belastingen.

  Hub Jongen [11] reageerde op deze reactie.

 4. Gezien de hoofgletter ‘ D ‘ in D66, kan men, met Alexander Pechtold voor ogen, slechts constateren dat domheid-EN-bedrog de (al)gemene deler vormen in zijn Neo-Liberale en megalomane betogen over de zegeningen van de Euro-Valuta. Hij is de/een ver-persoonlijking van de ‘ Firma List & Bedrog ‘ waar het die hoofdletter D betreft, maar beslist niet de enige in het Ned. politieke spectrum.

  ’t Woutertje Bos, en voor hem, de Vakbonds-wolf-in-schaaps-kleren en pimpelpaarse Minister-President Wim Kok, positioneerden zich, als opportuniteits-leiders van de Pvda, in de allerhoogste bestuurs-top van diezelfde Firma List & Bedrog, en op een wat bescheidener, min of meer intellectueel niveau, huilt ook Groen-Links (laat dat links maar weg) mee met de wolven in het Neo-Liberale Globaliserings-Graftakken-Bos.

  ’t Pechtoldje (Alexander de Kleine) echter, onderschei(ij)dt zich wat grotesker dan de pseudo-socialisten, met zijn flagrante en genante ophemelingen van een Democratische en Monetaire Europeese Unie, die alle, ja alle, Democratische en Monetaire vertrouwens-principes heeft weggepist in het Schulden-Posities-Schijthuis van het ” PRIVATE-(en eigenlijk failliete)-EUROPEESE-CASINO-BANKEN-SYSTEEM “.

  Er zijn welzeker wetenschappelijke en betrouwbare reken-methoden (o.a. met Fractale-Geometrie-berekeningen) waarmee die ‘ zogenaamde ‘ Euro-Welvaart, realistisch en proportioneel-vergelijkend van de diverse EU-bevolkings-groepen, in kaart kan worden gebracht, maar dat is nu precies wat Alexander de Kleine, en de top 5% Elite-Parasieten die (nog) rijker worden van (hoe grote hoe beter) crisissen, wil voorkomen.

  Want ’t Alexandertje zou geen Alexander kunnen worden, als Euro-Commissaris of in een andere niet democratisch te verwerven EU-top-positie, als hij de kleine d van het huidige democratische gehalte van Europa zou willen opwaarderen naar een hoofdletter D.

  Derhalve, zijn huidige positie in de Firma List & Bedrog!

 5. Pechtold is gewoon een landverrader. Punt. Artikel 93 van het wetboek van strafrecht zou voldoende moeten zijn om hem en de rest van de eurofielen voor langere tijd achter slot en grendel te zetten. Alleen leven we hier niet meer in een vrije en rechtvaardige staat. Justitie zal nimmer de kant van het volk kiezen.

 6. Pechtold weet heel goed waar hij over praat:

  http://youtu.be/p2ISrcEOE1E

  De verrader!

  Het positieve van dit verhaal is dat de dag dat al deze bedriegers ,door een menigte van 500 miljoen Europese Burgers, op straat zullen worden bekogeld en achterna gerent zullen worden als een stel criminelen ,steeds dichterbij komt.

 7. Inderdaad: waarom vind niemand een weg om uit de EU te komen?
  OMDAT NIEMAND DAT KENNELIJK WIL!
  EU en euro moeten een grootmacht worden/zijn, waarom mag “Joost” weten ( uitdrukking!).
  Gesprekken doen al de ronde: meer geld in potje IMF voor meer macht…….
  DAG HOLLAND DAG DEMOCRATIE!

 8. De EU heeft wel voor een algeheel rookverbod in kroegen en restaurants gezorgd (kroegbazen zijn er nog steeds laaiend enthousiast over), dat dan wel weer…..En op de potjes met jam moet staan welke toevoegingen er in zijn gestopt…Enhu, ze heeft er ook voor gezorgd dat we in alle EU landen één tarief kennen met mobiel bellen….En open grenzen zodat iedereen welkom is….Nee, het is niet allemaal kommer en kwel wat ze heeft gebracht. Ach, en van dat geld is toch allemaal maar bijzaak, het gaat om onze gezondheid en niet om geld, geld is niet belangrijk..ja, toch?..
  http://www.youtube.com/watch?v=A3DdNa5hbHA

  Hub Jongen [11] reageerde op deze reactie.

 9. Wat grappig dat bos eindelijk de waarheid spreekt. O wacht, hij heeft zijn schaapjes op het droge en heeft zijn aandeel gehad in het verkwanselen van het volk aan de oligarchie.

 10. @RightToExcel [4]:

  “vrij verkeer van personen en goederen in de hele EU. Daar moeten we als libertariers toch blij mee zijn?

  Natuurlijk zijn libertariers daar blijk mee. Maar:
  1. Daarvoor was geen EU nodig. Nederland had zelfstandig zijn grenzen kunnen openstellen. Verder hadhet gekund met bilaterale afspraken.

  2. Dit proces was al aan de gang voor de EU, voor en tijdens de EG en de EEG. Daar was geen politieke unie voor nodig.

  @IIS [9]:

  Dito voor de punten die noemt.

  IIS [13] reageerde op deze reactie.

 11. De onafhankelijke media in Nederland zijn nagenoeg ter ziele. Steeds meer mediabedrijven zijn in steeds minder handen. Op een enkele uitzondering als De Groene Amsterdammer na, zijn de media in de loop der tijd overgenomen door almaar grotere corporaties die op hun beurt bijna allemaal in bezit zijn van slechts enkele machtige families. Vaak betreft het families met invloedrijke connecties en een dubieus verleden. De media vertegenwoordigen de belangen van de internationale corporaties, volgens de wereldberoemde onderzoeksjournalist John Pilger ‘de nieuwe heersers van de wereld.’1 Multinationals welke, sinds hun ontstaan in Nederland, winst en het tevreden stemmen van de aandeelhouders als enige drijfveer hebben.2

  Waarheidsvinding en het juist informeren van het publiek zijn ondergeschikt. Bij hen geen andere dan de officieel geaccepteerde kijk op de terreuraanslagen van 11 september 2001. Bij hen geen twijfel over de missies voor ‘vrijheid’ en ‘vrede’ van de Verenigde Staten in Irak en Afghanistan. Bij hen geen kritische vragen over de vrijheidsberovende maatregelen ‘tegen terreur.’ Veelal blijken de media propaganda- en manipulatiekanalen van overheden die met de corporaties en banken al sinds de trias VOC – Wisselbank – Staten Generaal uit de zeventiende eeuw en ver daarvoor een onlosmakelijke eenheid vormen.3 Duidelijk komt de verstrengeling met de overheid naar voren in de Tweede Wereldoorlog als veel media hun ware gezicht tonen en wie ze werkelijk dienen: niet het volk maar de overheerser. In Nederland is er slechts een handjevol mensen dat het nieuws bepaalt. Wie zijn zij?

  http://anarchiel.com/display/wie_bepalen_het_nieuws_in_nederland

 12. @IIS [13]:

  Misschien wel!! Ik had het niet direct door!!! Maar dat kan veroorzaakt zijn door een buurman met wie ik vanochtend een gesprek had en die ongeveer ditzelfde noemde, maar die wel serieus was.
  In hoeverre hij het allemaal nog gelooft na mijn gesprek, weet ik nog niet. Blijkt misschien volgende keer.

  IIS [15] reageerde op deze reactie.

 13. @Hub Jongen [14]:

  De EU is toch één van de meest slechte zaken die in Europa ooit is bedacht, men had in Brussel de gore moed zich bezig te houden met schroefjes en boutjes, kleurtjes en smaakjes, stickertjes en etiketjes, maar i.p.v. op de centjes te letten heeft men niet anders gedaan dan ONS, wij het volk, achter de broek aan te zitten, ons het leven zuur maken, ons het leven met regels en wetten onmogelijk te maken zonder acht op het meest wezenlijke te slaan.

  Nu de financiële doodstrein is genaderd en men de sluisdeuren heeft opengezet is het toch om te huilen als je kijkt waar de gekken zich jarenlang mee hebben beziggehouden en wat men er nu nog van wil bakken….Mag ik voorstellen om ze tegen de muur te zetten, want ik kan niets anders bedenken, want anders komt er nooit meer een eind aan deze waanzin en worden wij uiteindelijk geslacht…Sie sind alle krank im Kopf.

  De Chinezen, de Russen en de Duitsers hadden ooit een droom van een groot rijk, de enige die nooit heeft gedroomd was Amerika, die maakte zijn droom gewoon waar, maar daar mogen wij, EU schoothondje en onderdaan, de prijs voor betalen, want ook de EU had ooit een droom.

 14. “Waarom vindt niemand een mogelijke weg om uit die EU te komen?

  Omdat er eerst een stap terug gedaan moet worden, om dan later stappen vooruit te kunnen. Iedereen is bang voor zijn eigen positie op korte termijn.

 15. Dat een ieder nog zo lief voor elkaar is en dat terwijl wij dagelijks opgelicht worden door onze gekozen vertegenwoordigers die ons aanpraten dat wij er op vooruit gegaan zijn terwijl het enige tastbare is dat het leven onbetaalbaar word dankzij onze goede vrienden die het zogenaamd goed met ons voor hebben.geef mijn portie maar niet aan fikkie,dat arme beest.

Comments are closed.