Op EU observer vernemen we dat in  Tsjechië de grootste partij een referendum wil voordat zij verder gaan met deelnemen aan de euro. Dit is al een hele stap vooruit met hun vroegere drang om ook in die euro mee te spelen. Waarschijnlijk geholpen doordat ze nu duidelijker kunnen zien hoe kostbaar de euro voor productieve landen is.

Zie : Czech ruling party wants euro referendum

The majority ruling party in the Czech government, the ODS, wants a referendum on joining the single currency. “The conditions under which the Czech citizens decided … on the country’s accession to the EU and on its commitment to adopt the single currency, euro, have changed,” a recently-agreed resolution says.
—–

Ongeveer tegelkiertijd komt bericht uit Engeland depremier Cameron ook langzamerhand al de bemoeienis van Brussel zat wordt:

London under attack by EU directives, says Cameron
“London – the centre of financial services in Europe – is under constant attack through Brussels directives. It’s an area of concern, it’s a key national interest that we need to defend,” UK Prime Minister David Cameron said Thursday. His comments come as eurozone countries seek to integrate further.

Is de ommekeer aan het komen?
Worden meer mensen in andere landen wakker?
Alleen in Nederland schijnt men nog rustig door te slapen.

 

15 REACTIES

 1. Tsja, de Nederlanders klagen wel steen en been, maar puntje bij paaltje laten ze dwazen in de regering en het parlement hun toekomst verkwanselen. Kijk de meeste partijen zijn Eurofiel, terwijl de meeste Nederlanders Eurosceptisch. Wie vertegenwoordigen deze lieden in Den Haag nog?

  De twee meest realistische partijen m.b.t. de euro in het parlement zijn de SP en de PVV. De rest zijn gewoon zetbazen van de Eurocraten, meer niet, die liever naar de pijpen dansen van de Fransen, Duitsers en grote banken, dan naar het gewone volk dat met de ellende zit.

  Pteranodon [6] reageerde op deze reactie.

 2. De Tsjechen waren zeker onder Klaus al de grootste remmers in
  Europa.

 3. De Tsjechen begrijpen klaarblijkelijk dat het ultieme DEMOCRATISCHE MIDDEL, nl. een REFERENDUM, nodig is, om het waan-en-zwakzinnige EU.-Politieke en Financieële-Beleid te kunnen weerstaan.

  Edoch; Er zijn krachten en machten in het chaotische schulden en financieëring-van-schulden-speelveld die, vrijwel onzichtbaar en onhoorbaar voor de EU-Burger, de grootste (manipulerende) rol spelen in de voortgang, en in wat het resultaat zal zijn, van de huidige Wereld-Crisis.

  Read-em and Weap!

  Mario,’ Goldman-Sachs-Alumn ‘,Draghi, is replacing retiring ECB-President Jean-Claude Trichet!

  ” Is Goldman-Sachs Poised To Takeover Europe?!” (by Mike Whitney)

  http://www.counterpunch.org/2011/10/31/is-goldman-sachs-poised-to-takeover-europe/

  Het Amerikaanse Golman-Sachs had, (om die invloed in het totale verhaal te accentuëren) een grote, zoniet de grootste, rol in de fraude-praktijken (via derivatievenswaps, ofwel Credit-Default-Swaps) waarmee Griekenland de Monetaire-Unie werd binnengerommeld. Veel van het uitstaande EU-Schuldpapier, staats en privaat, is bij o.a. Goldman-Sachs verzekerd middels die derivaten-instrumenten, en ook reden dat b.v. Ierland de totale, en onbetaalbare, private-banken-schulden moest Nationaliseren! De huidige U.S. Finance-Secretary T. Geithner (ook al een Goldman-Sachs Alumn) intervened and made sure that the Irish ‘ socialized ‘ their debt-problems.

  Het is dus maar de vraag of de Tsechen de Goldman-Sachs-druk kunnen weerstaan, die zowel Griekenland als Ierland in de financiëel-economische afgrond heeft gestort.

 4. @Albert S. [1]:
  Van de SP en PVV heb ik alleen maar de indruk dat ze Brussel weinig macht gunnen omdat ze hier zelf dan niet de lakens kunnen uitdelen. Beide zijn nou niet bepaald partijen die het beste met onze vrijheden en rechten voor hebben. De ene niet op sociaal-economisch vlak (SP) en de andere niet op het persoonlijke vlak (PVV). Waar het geen radicalen zijn zijn ze op hun best zo half-socialistisch als middenpartijen.

  Hub Jongen [7] reageerde op deze reactie.
  Albert S. [9] reageerde op deze reactie.

 5. Politiek is als theater. Politici worden op het toneel gezet door machthebbers achter de schermen, om daar te zeggen en doen wat anderen vooraf hebben bedisseld. De poppetjes worden af en toe verwisseld, het spel gaat gewoon door.

  Om de show wat interessanter te maken, moeten er ook wat tegengestelde belangen zichtbaar worden. Maar de ontknoping is natuurlijk allang vooraf vastgesteld.

  Ik woon zelf in Tsjechië, en irriteer mezelf aan de gang van zaken rondom de wisselkoers. Ik verdien geld in euro, maar moet het omwisselen voor kronen om in het levensonderhoud te voorzien. Magischerwijze is aan het einde van ieder jaar de kroon ineens goedkoop t.o.v. de euro, terwijl gedurende het jaar de kroon zogenaamd duur is. Op die manier komt er dus een hogere aanslag in kronen over het inkomen in euro, terwijl ondertussen de duurdere kronen gebruikt moesten worden voor het levensonderhoud. Op die manier heeft de overheid mij inmiddels van behoorlijk wat geld beroofd.

  Dus: Voor de show geeft de Tsjechische overheid wat tegengas. Maar ondertussen verdienen ze aan het spel rondom wisselkoersen. En aangezien ze toch Europese verdragen hebben ondertekend. moeten ze gewoon het dictaat van Europa volgen. Je zou bijna denken dat het een soap is… Wel slim geschreven overigens. Het blijft mensen kennelijk boeien, en dat is dan waarom het zo gedaan is denk ik.

  .M [14] reageerde op deze reactie.

 6. @Pteranodon [6]: @Hub Jongen [7]: Kijk even goed naar mijn respons ‘m.b.t. de euro’, dat wil niet zeggen dat ze realistisch zijn op andere vlakken. Dat heb ik dus nooit beweerd.

  Qua EU en eurostandopunt deel ik de mening van de SP en PVV volledig. We hebben deze twee krankzinnige zaken niet nodig voor een welvarende gemeenschap.

 7. Uitstekend stuk. Goldman Sachs zet de marionet Draghi er in.
  Als ik in de Tsjechische regering of legertop zou zitten zou ik me nu wel twee keer bedenken om gezamenlijk in een vliegtuig te gaan zitten zoals vorig jaar de voltallige Poolse top.Hetzelfde verhaal: Polen groei(d)en hebben geen euro en ook geen business met het IMF [-had Kadhaffi trouwens ook niet]. Allemaal dood nu.

  Wat nu echt belangrijk zou zijn is dat die Wildersboy DEZE hele GoldmanSachs constellatie aan zou kaarten,maar dat doet ie niet omdat de constellatie gelieerd is aan 1 van zijn grote liefdes: het zionisme.
  Jammer.

 8. @Nico [8]: Als het werkelijk zo voorspelbaar is wat de kroon doet aan het eind van het jaar, dan kan je er vast wel op inspelen middels een optie of future. Dus ik zou zeggen: met leverage 100:1 effe snel in enkele dagen een mosnterwinst boeken en je hoeft niet meer te werken.

 9. Het patroon heb ik inmiddels wat jaren waargenomen, dus het is inderdaad voorspelbaar.

  Hoe werkt dat, een optie of future?
  Ik ben een absolute beginner in beleggen, heb dat nog nooit gedaan. Tips om op gang te komen zijn welkom 🙂

Comments are closed.