Het Nederlandse kabinet, met de Jager en Rutte voorop, loopt als een stel lemmingen de andere Europese leiders achterna richting armoede en chaos.

De EU staat financieel gezien aan de rand van de afgrond, maar de burgers worden afgeleid met zinloze discussies en toestemming aan landen zoals Kroatië om toe te treden tot de EU.

Dat is alsof de kapitein van de Titanic nog wat extra passagiers aan boord neemt nadat hij op de ijsberg is gevaren en het schip al zinkende is.

 

Griekenland heeft 110 miljard euro aan steun gekregen en minister de Jager liep als een tevreden kind te kraaien dat de het land gered was en dat de Nederlandse belastingbetaler zijn geld met rente terugbetaald zou krijgen.

Inmiddels zijn we nog geen jaar verder en zitten de Grieken nog dieper in het financiële moeras, terwijl de premies voor kredietverzekering op Griekse staatobligaties zijn opgelopen naar 26 %.

Hoe kon het zo snel mis gaan nadat Europa en het IMF 110 miljard in het land hadden gepompt?
Gewoon omdat al dat bailout geld niet in de Griekse economie wordt gestoken maar naar de banken gaat om hun onverantwoorde leningen aan de Grieken af te betalen.

De hulp aan Griekenland is niets anders dan het opnieuw redden van de grote banken die ongetwijfeld onderuit zouden gaan bij een Grieks faillissement.
Dat is ook de reden waarom de EU een nieuw reddingspakket voor de Grieken gepland heeft.

Een pakket dat mogelijk zelfs 120 miljard zal bedragen.
De EU en de ECB hopen het onvermijdelijke failliet van Griekenland zo voor zich uit te kunnen schuiven tot in 2013 het nieuwe Europese reddingsfonds in werking is getreden.

Tegen die tijd ligt al het waardeloze Griekse staatspapier bij de ECB en het IMF. Hierdoor zijn de private banken gered en kunnen de belastingbetalers van de rijkere landen via een herkapitalisatie van de ECB en het IMF voor de schulden opdraaien. Dat is het duistere EU-plan.

Zo krijgt de belastingbetaler de rekening van het bijna dwangmatige politieke waanidee van een verenigd Europa en de onmogelijke euro voorgeschoteld door politici die weigeren te erkennen dat dit idee allang geflopt is. De burgers worden gewoon bedrogen door hun eigen regeringen!

Dat Griekenland failliet zal gaan is onvermijdelijk, de schulden zijn te hoog en de voortdurende bezuinigingen draaien het laatste restant van de slecht draaiende Griekse economie de nek om. Alleen een herstructurering van de Griekse schuld (het schrappen van schulden) samen met het verlaten van de eurozone zal de Griekse economie kunnen helpen om weer tot leven te komen.

Herinvoering van een met minimaal 50 % afgewaardeerde drachme zal het land enigszins concurrerend kunnen maken waardoor de Griekse export weer op gang kan komen.

Ondanks het gezwollen taalgebruik van minister van Financiën de Jager, die nu niet meer rept over terugbetaling met rente maar alleen nog hoopt dat we ons geld ooit terug zullen zien, weet iedere politicus met een verstandelijk vermogen dat het niveau van een garnaal overstijgt dat Griekenland als EU-land niet meer te redden is. Net als iedere euro die we daar nog in steken!
En dat geldt ook voor Portugal, Ierland en Spanje, om nog maar niet te praten over Slovenië, Cyprus, Italië, Roemenië, Bulgarije en mogelijk zelfs Frankrijk.

De signalen voor de naderende Spaanse crisis zijn een voorbode van de ineenstorting van de euro: de economie is daar tot stilstand gekomen, de btw inkomsten in Spanje zijn het 1e kwartaal van 2011 met 23 % gedaald, de werkloosheid nadert de 25 %, veel regionale banken staan op omvallen (met als eerste slachtoffer de CAM in Alicante die € 1,6 miljard nodig heeft) en een aantal autonome regio’s kan na juli hun personeel niet meer betalen.
Als dat geen reden is voor alarm kan alleen een atoombom de politiek nog wakker schudden.

De Eurozone en de euro als eenheidsmunt zijn in de huidige vorm onhoudbaar geworden.

Het zinloos miljarden aan belastinggeld blijven pompen in de facto failliete EU lidstaten terwijl de Europese banken tegelijkertijd in recordtempo hun geld uit die landen weghalen brengt de hele eurozone in gevaar omdat de kredietwaardigheid van de ‘welvarende’ landen uitgehold wordt.

Regeringen (ook de Nederlandse) bezuinigen hun eigen burgers, hun werkgelegenheid, hun sociale systemen en hun welvaart kapot, terwijl tegelijkertijd de staatsschulden omhoog schieten.
Hét recept voor een recessie en een gierende inflatie die onze koopkracht verder zal vernietigen.

Onze staatsschuld bedraagt nu al 400 miljard euro. Wat mensen niet beseffen is dat staatsschuld niets anders is dan de belofte van onze regerende politiek aan de banken dat zij dit bedrag bovenop de bestaande belastingen uit de Nederlandse belastingbetalers zal gaan persen.

Nu weet u meteen waarom regeringen hun burgers in de kou laten staan om de banken te redden.
De banken zijn als schuldeisers feitelijk de baas in ons land en als de politiek niet doet wat de banken willen dan dreigen die als straf geen staatsleningen meer te kopen.

Dan gaan wij net als Griekenland failliet en het alom verkondigde verhaal dat de Chinese zeepbel economie de wereld zal gaan redden is een sprookje dat iedere economische basis mist.

Het jarenlange wanbeleid van schulden maken heeft ons chantabel en afhankelijk gemaakt.
Onze politici hebben onze ziel en daarmee onze welvaart niet aan de duivel, maar aan de banken verkocht. En daar zit in economisch opzicht niet veel verschil in.

Want banken mogen via een toetsenbord ons geld creëren, een recht dat eigenlijk alleen aan de Nederlandse Staat toekomt. Een perfide en bijna misdadig systeem.

Zolang daar geen einde aan gemaakt wordt, blijven wij altijd slaven van een kleine groep bankiers.

Ingezonden door René Lancee.
Schrijver/politiek analist (die in zijn boek van 2006 het einde van de EU al voorspelde).

33 REACTIES

 1. @Ron Paul Fan [29]:

  In 1:00 voorspelt hij een gebeurtenis a la OWS.

  http://www.vrijspreker.nl/wp/2007/12/wat-gaat-er-in-2008-allemaal-gebeuren-vertel-ons/

  Reactie van IIS (29-12-07, 13:16).

  Misschien is 2008 wel het jaar van de uitbarstingen? Uitbarstingen op alle gebieden. Een uitbarsting bij de NLers, die deze regering niet langer pikken.
  Mensen die nu echt de straat op gaan om de overheid duidelijk te maken dat de bemoeizucht afgelopen moet zijn!?
  Weet niet precies waarom, maar ik houd het op uitbarstingen!
  Kan de natuur zijn die uitbarst, of ook een uitbarsting van geweld of liefde??

 2. Er komt een nieuwe versie van het Stabiliteitspakt aan:

  http://www.spiegel.de/politik/deutschland/0,1518,800102,00.html

  Zentraler Teil des Pakets soll eine EU-Vertragsänderung sein, mit der eine sehr viel engere Zusammenarbeit und Kontrolle in dem gemeinsamen Währungsraum durchgesetzt werden soll. Die Änderungen sollen nach Möglichkeit bereits vom EU-Gipfel am 9. Dezember in Auftrag gegeben werden.

  Dit zal dan wel gaan gaan over een Europese BKR, in de wandeling ook wel Rutte-Bromsnor genoemd.

Comments are closed.