De droom kan nu gered worden! Welke droom? Wel, duidelijk toch de droom van die lieden: de euro!

Uit een NOS bericht  van vandaag halen we dat het gaat om het nieuwe politburo voor de euro dat zichzelf heeft gevormd bij de G 20 van vorige week. De Economist noemt het:  ‘The F-Team’: de Groupe de Francfort, oftewel de Frankfurtgroep”. In navolging van de “Frankfurter Schule”?

Natuurlijk zit Merkozy er in. Versterkt door Barroso, Rompuy en de EU financiële sleutelfiguren: “Mario Draghi, president van de Europese Centrale Bank, Christine Lagarde, directeur van het IMF en Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Eurogroep (de ministers van Financiën van de eurozone)”.

Ze dragen ook al allemaal een speldje waardoor ze zich onderscheiden van de lagere EU-politici.

Een grote tegenvallen is dat het de NL-politici niet is gelukt om ook zo’n speldje te ritselen.!!
Het ging daar al over ons zonder ons, en dat zal nu dus nog erger worden.
Laten we wel nog blij zijn dat Herman van Rompuy, voorzitter EU-opperhoofden, er wel in zit. “Onze” belangen zullen dus wel goed behartigd worden. Al twijfel ik sterk of ook “mijn” en “jouw” belangen behartigd worden!

4 REACTIES

  1. Een ieder weet het, de vraag is meer wat kunnen wij er aan doen?
    Uitleg en er over praten helpt niet. Dus wat nu?

Comments are closed.