Politici beweren ten stelligste dat de EURO het betalingsverkeer naar het buitenland zodanig heeft doen verbeteren dat we er rijk aan geworden zijn en dat als de EURO zou worden afgeschaft de gehele export van Nederland tot stilstand zal komen.

Nou heb ik zo’n 14 jaar als informatieanalist bij diverse banken op verschillende IT-projecten gezeten die met grensoverschrijdende betalingen te maken hadden zodat ik daar intussen wel wat kijk op heb gekregen.

Feit is dat betalingen, geld overmaken naar het buitenland in dit geval nooit een probleem zijn geweest (daar zorgde de bank namelijk voor) en dat nooit zullen worden en dat de EURO wat dat betreft helemaal niets heeft toegevoegd en weinig invloed zal hebben op de export  wanneer deze EURO weer zal verdwijnen (en dat duurt gelukkig niet lang meer).

De stelling  van diverse politici dat de export zal instorten na de EURO suggereert dat buitenlandse bedrijven alleen in EURO’s betaald zouden willen worden en de nieuwe gulden zullen weigeren maar dat is de gewoonlijke onzin die deze lieden steeds verspreiden.

Het maakt partijen namelijk helemaal niets uit waarmee ze worden betaald en of ze nu guldens, EURO’s, varkensbuiken of zinken Wladi’s krijgen is ze om het even zolang zij daar hun eigen betalingen mee kunnen doen en de valutarisico’s aanvaardbaar zijn en die risico’s kunnen bij de bank worden ondergebracht.

Kortom de EURO is en blijft een socialistische hersenschim van socialistische broodpolitici. Overigens is het vermakelijk om figuren als Pechtold en Rutte, beiden afgestudeerd in de historie en dus opgeleid om geschiedenisonderwijzer te worden op het VMBO en die zitten waar ze zitten alleen maar omdat ze ieder 800 partijvergaderingen hebben overleefd allerlei uitspraken te horen doen over economie.

Het blijft gillen.

16 REACTIES

 1. Probeer maar eens geld over te maken naar je eigen zoon in het buitenland. Boven 1000 Euri moet JIJ bewijzen dat het geen drugs of kinderpornogeld is.

 2. iedereen die ooit heeft gehandeld met bedrijven in landen met een andere valuta weet hoe ontzettend simpel het is om te betalen in een andere valuta en om te hedgen tegen currency risk.

  geschiedenisleraren snappen dat niet. en zittende premiers die het wel snappen willen graag een mooie positie in de EUSSR nadat ze weggestemd zijn door het volk dat ze beroofd hebben. Duitsland was een Wirstchaftswunder voordat ze de euro invoerden. das ook geschiedenis.

 3. Ook moet toch iedereen duidelijk worden dat:
  -Nederlandse politici bang zijn voor een gewone studie, bang dat hoe zij jarenlang het volk hebbenbedrogen, nu uitkomt.
  -Duitse politici al hard bezig zijn met te trachten in ieder geval de alternatieven te bestuderen.

  Zou de Nederlandse kiezer nog ooit wakker kunnen worden?

  Probeer op de Vrijspreker FEITEN te blijven aandragen. Alleen dat kan op termijn tot een betere samenleving leiden.

 4. Ik heb bij een bedrijf gewerkt dat wereldwijd exporteerde. Valutarisico geen enkel probleem. Kon worden afgedekt. Betalingen in natura geen probleem of het nu om tractoren ging of bessen. Peja uit Arnhem loste het voor ons op. Philips heeft dankzij bankieren in het verleden het heden weten te halen. Euro heeft niets toegevoegd. Die domme Brinkhorst van D66 nog aangehoord gisteren. Over Zwitserland. Zouden de Euro willen hebben. Totale onzin. Veel Euro houders willen juist de Frank.

  Ron Paul Fan [8] reageerde op deze reactie.

 5. Ik denk dat op termijn Zwitserland door de geldmarkten de facto gedwongen zal worden om toe te treden tot de EU.

  Wist U overigens al dat Zwitserland Schengen is bijgetreden!?

  http://en.wikipedia.org/wiki/Schengen_Agreement

  De files bij Basel zijn verleden tijd, het is nu doorkarren geblazen op weg naar de roesti en de sneeuw.

  Voor 2020 is Zwitserland lid van de club, like it or not. Die franc is dermate een target voor speculatie dat ze zich iets anders niet kunnen veroorloven. Wellicht moeten de posters hier onder ogen zien dat tussen Duitsland en Italie, daar in die hoge bergen niet noodzakelijk de Uebermensch woont, maar dat Zwitserland een gewoon Europees land is.

  wladi [10] reageerde op deze reactie.

 6. @Bertus [8]: Die domme Brinkhorst van D66 nog aangehoord gisteren. Over Zwitserland. Zouden de Euro willen hebben. Totale onzin.

  http://www.eurotopics.net/en/home/presseschau/archiv/results/archiv_article/DOSSIER91904-Switzerland-wants-to-peg-franc-to-euro

  The Swiss National Bank is considering coupling the franc to the euro to prevent the Swiss currency from rising further against other currencies and endangering the country’s exports

  De CFH koppelen aan de euro betekent eigenlijk dat de Zwitsers de euro willen. Nou ja, de Zwitserse elite, de boertjes in Appenzell waarschijnlijk niet.

  http://www.guardian.co.uk/business/2011/sep/06/switzerland-pegs-swiss-franc-euro

  Je kunt Brinkhorst een hoop verwijten, maar niet dat hij dom is.
  Bertus [11] reageerde op deze reactie.
  Emanuel [15] reageerde op deze reactie.

 7. @Ron Paul Fan [10]: het lijkt mij dat koppelen nog heel iets anders is dan toetreden. Bij koppelen kan namelijk altijd ontkoppeld worden als het niet meer uitkomt, men hoeft niet uit te treden naar een andere valuta terwijl bij kopppeling men niet hoeft op te draaie voor de tekorten van de zwakke landen en men niet andermans inflatie hoeft te importeren.

 8. @Ron Paul Fan [9]: De Zwitsers hebben de Frank gekoppeld, omdat ze bijna niet anders konden. Door de vraag naar Franken werd de munt erg duur. En dat is ongunstig voor de export. Zodra de Frank in waarde zakt, ontkoppelen de Zwitsers weer. Brinkhorst beveelt aan op een zinkend schip te stappen omdat je als individueel opvarende toch geen schijn van kans maakt tegen de kracht van het zinkende schip

  Ron Paul Fan [16] reageerde op deze reactie.

 9. 1 tip! Draai alles om wat politici zeggen of beweren en je weet de waarheid.

  Politici beweren ten stelligste dat de EURO het betalingsverkeer naar het buitenland zodanig heeft doen (verslechteren)verbeteren dat we er (arm)rijk aan geworden zijn en dat als de EURO zou worden afgeschaft de gehele export van Nederland tot (draaiend)stilstand zal komen.

  Het vooruit schuiven van het probleem euro is om hun eigen hagje (GELD) te redden, alle landen storten in de vraag alleen is wanneer precies ?

 10. Voor het omrekenen van koersen heb je tegenwoordig computers. Handel op het buitenland is er altijd al geweest, met of zonder euro. Ik denk dat de politici de voordelen van vrijhandel verwarren met de gemeenschappelijke munt.

 11. Waar de doem-sprekers over zwijgen is dat van de totale duitse export naa niet eurolanden sinds de invoering van de euro gestegen is.
  De amsterdamse beurs analisten hebben het alleen over de stijging/daling van de Dow Jones, heeft iemand ze ooit iets over de dax of cac40 horen zeggen.
  Is het geen schadaal dat radio televisie en kranten kritiekloos de meest domme uitspraken van politici herhalen ? Er blijken toch nog dommere mensen dan politici te bestaan.

 12. @Bertus [12]: Je beeldspraak rammelt. Zwitserland is helemaal geen opvarende van de ‘EU-titanic’ maar ziet er klaarblijkelijk toch heil in er zich mee te associeren. Of wil je nu beweren dat de Helveten crypto-suicidalen zijn? De verhoudingen liggen, zo uit mijn hoofd, ongeveer zo: de franstalige kantons willen in meerderheid bij de Eu, de duitstalige niet. De politieke, academische en economische elite wil bij de EU; ik dacht dat alleen de Zwitserse PVV, de SVP tegen is, de rest voor. Maar de bevolking is (nog) in meerderheid tegen. En daarom is het terecht dat Zwitserland nog even op zichzelf blijft. Voor zolang als het duurt.

Comments are closed.