Europese superstaat steeds dichterbij; Nationale rechten worden afgeschaft

.

.

 

Op de Vrijspreker proberen we altijd om de feiten te kennen en kenbaar te maken. Vandaar dat we met berichten van andere sites proberen deze ook elders te checken of minstens te vermelden waar ze vandaan komen zodat de lezer ook zelf zijn conclusie kan trekken.
Maar nu komen we een artikel tegen van Xandernieuws, dat we zelf geschreven konden hebben en waarin ook wel een aantal feiten uit vorige Vrijsprekerartikelen worden genoemd.

In de eerste alinea van Xander  zult u dat al merken:

“Het lijdt inmiddels geen twijfel meer dat de eurozone in zijn huidige vorm zal ophouden te bestaan. Door de uitspraken van hoge binnen- en buitenlandse politici en andere officials weten we nu ook zeker wat er voor in de plaats gaat komen: een Europese superstaat, waarin onze nationale soevereiniteit definitief is afgeschaft en de macht zal worden gecentraliseerd in Brussel. Kortom: het einde van onze parlementaire democratie is nabij en binnenkort zullen we -of we nu willen of niet- moeten zuchten onder de dictatuur van Europa. Dit alles wordt allemaal onder het mom van de bewust voor dit doel gecreëerde schuldencrisis doorgevoerd

Wij haken daar zo snel op in omdat het de Vrijsprekerbezwaren tegen de grote Nederlandse leiders Rutte-deJager en consorten zo duidelijk weergeeft. Vooral Mark Rutte en Jan-Kees de Jager zien we in hun EU-contacten steeds sterk de vergroting van de centrale macht in Brussel  bepleiten en aan de lippen van Merkozy hangen.
Zelfs de spartelende manier waarop ze nog net niet het door Wilders geplande onderzoek naar euro/gulden durven te verbieden.

In het Xander-artikel staan een aantal willekeurige voorbeelden / bewijzen dat dit proces in sneltreinvaart doorholt. Die hebben veel lezers voor een groot deel ook al op de Vrijspreker gelezen.

Met de laatste alinea kunnen we ons ook weer verenigen.

Juist door de invoering van de euro en de eurozone is het gevaar van landen met torenhoge schulden -zoals Griekenland en Italië- vele malen groter geworden dan voorheen, toen de onafhankelijke lidstaten nog gewoon hun eigen munten hadden en deze konden afwaarderen als het economisch slechter ging. Door de gemeenschappelijke munt zijn de problemen van één of enkele landen nu een systeemrisico voor heel Europa en daarmee zelfs heel de wereld geworden. Het enige wat we nu nog kunnen hopen is dat het mislukte eurozone experiment -waarvan wordt beweerd dat het zoveel stabiliteit en veiligheid geeft, terwijl alles bewijst dat juist het tegendeel het geval is!- door interne- of externe gebeurtenissen zo snel mogelijk op de vuilnisbelt van de geschiedenis belandt.

 MAAR DAN?
Dan blijven we met de grote vraag zitten :”Wat kan ieder van ons daartegen DOEN?” Laten we al datmaar over ons heen komen? Wat vertellen we dan straks aan onze kinderen?

De vorige generatie heeft zich verzet tegen de Duitse bezetting. De Vrijheid (collectief NL vrij van collectief DLD)  werd uitgebreid gevierd, en nog is er elk jaar een feest. Maar ondertussen is er wel heel wat tegengestelds, gedeeltelijk onverklaarbaar (??)  gebeurd.

Daarna is het volk /verraden/ collectivist  / communist-socialist  // apathisch /serviel /mak/ bang / of iets dergelijks geworden.

Pik je dat? Wat ga je dan nu doen?

28 REACTIES

 1. Ik kan weinig doen anders dan niet meer deelnemen aan dit geweld. Ik had een bedrijf die levensvatbaar genoeg was maar helaas niet bestand tegen de ‘crisis’ in 08/09. Nu werk ik bij een bedrijf die binnenkort hoogstwaarschijnlijk ook de deuren gaat sluiten want er is geen zak meer te doen.

  Ik ga iig niet meer gestresst in de auto zitten en torenhoge boetes verzamelen voor onnozele ‘overtredingen’ en 75% accijns op brandstof en 250 euro eigen risico voor de zorg betalen. Ik ga niets meer doen. Ik ga zitten en muziek luisteren, ik ga van uitkerings krediet een eindje rijden. Gewoon nergens naartoe. Of lekker in het bos wandelen terwijl de meute over de snlwegen raast in een waas van stress flitsers via de radio mijdend. En nee ik ben niet bang dat er straks geen geld meer is voor uitkeringen ik hoop dat deze dag liever vandaag dan morgen aanbreekt want dan zitten we met zn allen in hetzelfde schuitje en zullen we weer moeten leren handelen op eigen beentjes. Maar dat willen de meesten niet dus gaat dit langzame proces van aftakeling en bedrog gewoon nog een poosje door.
  Marcel [10] reageerde op deze reactie.

 2. Goed idee @Emanuel. Kan nog leuk worden als Het Volk met alles wat maar ruikt naar de politieke solidariteit, zoals opgelegd door de communisten onder alle mogelijke nicknames, den reedt gaat afvegen en voor zichzelf gaat zorgen terwijl de Heersers krijsend en wanhopig proberen Het Beloofde Land eerlijker bij elkaar te houden. O Heer, geef dat alle de boel bij elkaar houdende parasieten met hun bijbehorende baronnen nog deze winter totaal en onherstelbaar worden ingevroren.

 3. Reactie van Breinbrouwsels (16-11-11, 09:18)

  Gelieve bovenstaande reactie, bovenal dat gedeelte over dat invriezen, voor alle zekerheid te lezen als zijnde satire in verband met razzia’s die momenteel op bloggers en reaguurders gehouden worden en nog in hevigheid zullen toenemen teneinde de leeglopende opvangkampen voor asielzoekers te vullen.

 4. Valt het u ook niet op, dat alle regeringen waar weerstand is, worden opgedoekt en er direct een super pro euro bankier als president of opperhoofd naar voren wordt geschoven (let wel, niet democratisch gekozen maar door Barosso en zijn vrinden aangesteld.)
  Trichet gaat weg. Mario Draghi, ex vice president van Golman SACHS (De bank die de credit crisis grotendeels veroorzaakt zou hebben). Daarvoor was hij de minister die belast was met het privatiseren van Italiaanse staats eigendommen en deze eurofiel, wordt aangesteld als hoofd van de ECB en heeft zo de machtigste baan in Europa gekregen (niet echt democratisch, toch?)
  Papandreou wordt weggejaagd na zijn referendum idee. Papademos (ex vice voorzitter van de ECB en ook een bankier) wordt naar voren geschoven (en niet gekozen) als premier, en neemt het stokje over met de belofte de bezuinigingen (opgelegd door het IMF en de ECB) er wel door te rossen anders kunnen ze fluiten naar de reddings gelden (die voor 80% aan andere banken wordt uitbetaald en waar de gewone Griek geen stuiver van te zien krijgt.)

  Maffioso Berlusconi moet weg. Mario Monti (ex Eurocommissaris) wordt aangesteld en neemt het roer over, maar pas nádat er een akkoord is bereikt om draconische besparingen aan het volk op te leggen en er door te drukken.

  “Give me control of a nation’s money and I care not who makes it’s laws”

  Enig idee van wie deze quote is?

  Van “Mayer Rothschild”
  Een van de zoons van ’s werelds grootste bankiers families. Deze families hebben bakken geld verdiend aan de Eerste en de Tweede wereld oorlog en aan Vietnam, omdat ze aan de beide vechtende partijen grote sommen geld konden lenen, er was immers oorlog en dan speelt geld even geen rol. Zij verdienen ook miljarden aan de schulden crisis door middel van Hedge fondsen en Short Selling technieken, die de ECB nu, nadat het leed al geleden is, wil verbieden, net als de “ratings” en dat is domweg censuur a-la China.

  De bankiers hebben hun geld al verdiend, en de naties en dus het VOLK, blijven met bergen schulden zitten, waar nog vele komende generaties voor krom moeten liggen als eco slaven van het IMF, de Wereldbank en Golman Sachs.

  Het IMF past steevast de zelfde strategie toe. Eerst leningen uitdelen aan arme landen onder het mom van hulp. Daarna wordt de rente langzaam steeds hoger en de schuld uiteindelijk onbetaalbaar.
  Nu zijn deze landen gedwongen hun staats bedrijven (havens, transport, chemie, olie, grondstoffen, nuts bedrijven en afval verwerking enz.) voor een appel en een ei te verkopen aan (hoe vreemd?) bevriende bankiers en mega coöperaties en de super rijken…

  Voor mij is het allemaal ZEER DUBIEUS en is het statistisch gezien, haast onmogelijk aan het worden dat het allemaal toeval is wat zich nu in de EUSSR aan het afspelen is. Er moet haast wel druk van buitenaf (de bankiers en CEO’s van de grootste bedrijven ?) in het spel zijn. Elke keer krijgen ze het voor elkaar de mening van het volk te negeren en hun plannen er toch snel door te drukken op zeer ondemocratische wijze…

  Nu lijkt het wel of de EU en alle Euro-foria-fielen een eindsprint aan het inzetten zijn om zo alsnog (tegen de wil van 400 miljoen mensen in) hun kwalijke vierde rijk ideeën tot een werkelijkheid te maken en hun wetten aan ons op te dringen.
  Ik begin ervan te gruwelen en de koude rillingen lopen me over de rug.

  Ik hoop dat alle Hollanders nog op tijd wakker worden en hun zelfbestuur weer terug krijgen en weer “baas op eigen bodem” en “baas in eigen beurs” zullen worden. Willem van Oranje is toch niet voor niets gestorven?

 5. Ehhhh Hub…. ” een Europese superstaat, waarin onze nationale soevereiniteit definitief is afgeschaft en de macht zal worden gecentraliseerd in Brussel. ”

  Houdt dit in dat Belgie lid wordt van de superstaat…Dat geloof ik namelijk niet…En als Belgie niet in de superstaat komt , dan is Brussel als standhoofdplaats…Dan zal Strassbourg ” The place to be ” worden denk ik zomaar…

  Maar laten we hopen dat het niet zo ver komt, en Nederland zich terug trekt uit deze comedy…

 6. Actie = reactie, leerden we op school.
  Tijd om inderdaad maar helemaal niets meer te doen?
  En zo de motor van deze waanzinnig geworden wereld stop te zetten?
  Hoe denken de Vrijsprekers hierover?

  Vrede, Zé.

 7. Dit vond ik zomaar ergens.

  Op dit moment zien we na de eenwording van Europa verdergaande globalisering. De wereldmachten komen naar elkaar toe, willen op één lijn komen ten aanzien van het klimaat, financieel, economisch stelsel (wereldmarkt), geen terrorisme een controlestaat. De EU is samengesteld en heeft nu eén president die 2,5 jaar aan het hoofd blijft.

  Pascal Lamy, directeur-generaal van de WTO zei eind 2009 dat de EU het “laboratorium van internationaal bestuur“ was. Dit betekent dat de opkomende wereldoverheid de Europese Unie als het model ziet voor de bouw van een één wereldoverheid. Hij wees in zijn toespraak aan de Bocconi universiteit in Milaan naar de behoefte van globaal bestuur. Eerder in 2009 werd op de G20 top in Pittsburg ook een “Nieuwe Wereld Orde” aangekondigd. Globaal bestuur of Global Governance of New Deal of Nieuwe Wereld Orde = Eén Wereldregering.

  De Europese Unie richt zich steeds meer op de wereld en met name rondom het vredesproces in Israël. Er worden steeds meer overeenkomsten getekend. Dit is bijvoorbeeld gedaan vanuit ENP, European Neighbourhood Policy. http://ec.europa.eu/world/enp/welcome_en.htm

  De Unie voor het Middellandse Zeegebied, die voortbouwt op het proces van Barcelona, heeft een hernieuwde dynamiek gegeven aan de betrekkingen van Europa met haar zuidelijke buren. De Europese Commissie heeft ook een ambitieus Oostelijk Partnerschap met Armenië, Azerbeidzjan, Belarus, Georgïë, Moldavië en Oekraïne voorgesteld, dat een ruime en ambitieuze agenda heeft om de banden van de EU met deze landen veel diepgaander te maken. (Bron: website EU).

  Het model van de EU rolt zich steeds verder uit. Wanneer je in google , of zelfs een land intypt in combinatie met EU, kom je op EU-sites die de relatie duidelijk maken met de wereld. De EU neemt een belangrijke plaats in over de hele wereld en is bezig om een wereldpositie te verkrijgen. Ja, zelfs tot in de Pacific!

  Naast de EU zien we ook andere unie’s ontstaan: Afrikaanse Unie, Aziatische Unie, Pacific Unie, De commonwealth independent states, Arabische Liga/Unie, Zuid- Amerikaanse unie, Noord Amerikaanse Unie, etc. Is het mogelijk dat de unie’s verenigd worden tot een globale regering, De Nieuwe Wereldregering of Nieuwe wereldorde? Steeds halen regeringsleiders NWO aan in hun toespraken.

  vrijeradikaal [9] reageerde op deze reactie.

 8. @vrijeradikaal [8]:

  Tijd voor de vrijsprekers dezer aarde om uw nabuur te waarschuwen : de handelsreizigers der vernietiging kloppen aan uw deur…..hoed u , en wantrouw uw z.g. leiders….zij zijn al toegetreden en zullen het volk misleiden.

  Uw leiders behoren tot een andere kaste en zij hebben een andere agenda.

  Links , rechts en Wilderiaans…..laat u niet misleiden…zij zijn EEN , en voeren middels de media z.g. “schijndebatten” , want in de werkelijkheid doet bijv. Wilders geen ruk aan Europa.

  These v.s. Antithese ….in de hoofden van de mensen.

  Zoek contact met mensen in deze landen….en zet vrijspreker websites op.

  Peter [11] reageerde op deze reactie.

 9. @Emanuel [1]: Emanuel jongen, ben het helemaal met je eens. Ik ben nu in de 40, altijd gewerkt en heb sinds 9 jaar een eigen bedrijf. Maar ook ik ben het ZAT. Werken voor de acceptgiro’s, dat doen we. Alles wordt maar duurder en de klanten steeds zuiniger. Mijn geduld is echt bijna op.
  Ik krijg steeds meer de neiging alles te laten klappen en dan maar achterover te gaan zitten. En echt niet omdat ik lui ben ofzo maar gewoon omdat ik het zat ben om uitgezogen te worden. Daar wil ik niet meer voor werken.

  Zé [17] reageerde op deze reactie.

 10. @Peter [11]:

  Al de info die hier de revu langsgaat zou ook openlijk besproken kunnen worden in de kamer.

  Nee die wordt niet uitgesproken , nergens en nimmer.

  Je kan de toonzetting grondig veranderen…..maar nee , nakkes , niets , nada…..0,0.

  En ik weet wel waarom onze “blonde Dolly” zijn schuif dichthoud.

 11. Ik ben bang dat het water met ons erin (de kikker) lang geleden al op een zacht vuurtje is gezet en dat de meeste er niet meer uit zullen springen, het water gaat aan de kook. We are screwed!

  F*ck yourope!!

 12. Gewoon terug naar de zestiger jaren, bloemetje in het haar, peace man, bakkend in de zon, dat soort dingen. Dus net doen alsof je in die bak borrelend water zit en intussen je eigen boontjes doppen en bossen prei op je balkon telen. Eventueel een gemuilkorfde kip erbij voor de tokjes. Zorg voor blikken bruine bonen en hang een zijde spek in de schoorsteen en schiet aldaar verschijnende zwarte pieten de vlieg van de neus. Zeg tegen de deurwaarders dat je nu even geen tijd hebt omdat je naar de moskee moet. Probeer het tien jaar vol te houden want als je in die tijd al niet op transport naar een werkkamp bent gezet lonkt daarna de vrijheid van een woestijn die Europa heet.

  Zé [16] reageerde op deze reactie.
  Onbezoldigd ruifvuller [18] reageerde op deze reactie.

 13. Hoezo Vierde rijk? Is het Derde rijk dan al verwezenlijkt en/of aan haar einde gekomen?
  De Verenigde Nazi’s hebben hetgeen de Nazi’s hebben gecréerd gewoon overgenomen en voort gezet.
  Volgens mij is al wat er nu gebeurd, nog steeds een vervolg van ’40-’45, “they’re just finishing the job………..”
  It’s all the same.

  Vrede,

  Zé.

 14. Het Derde Rijk stond voor:
  – anticommunisme (en dus antisemitisme)
  – terugdraaien Versailles (Duitsland voor de Duitsers)
  – raszuiverheid

  Het is absurd om datgene wat mogelijk in Europa staat aan te komen, aan te duiden met het ‘Vierde Rijk’.

  Praat dan aub over EUSSR oid.

  Immers, in 1945 heeft links (VS, USSR = NWO) gewonnen van de nationalisten (Hitler, Mussolini, NSB). De na-oorlogse tijd werd (dus) gedefinieerd door globalisering en ‘anti-racisme’.

  En wees zo eerlijk om toe te geven dat de Amero-libertariers onder een hoedje spelen met de ultra-linkse factie van de EUSSR, namelijk dat de facto Europa verislamiseerd moet worden. Want de grenzen moeten toch open? Allemaal in naam van de ‘vrijheid’ natuurlijk.

  Mijn strategie om Euro-libertarisme te bereiken is de volgende:

  – acceptatie van de huidige Europese status quo (EU + euro). De euro gebruiken om de dollar ten val te brengen tgv monopolieverlies reserve currency
  – wachten tot die Amerikaanse stronthoop jankend ten onder gaat, waarschijnlijk na een dollarcrash, great default, militaire nederlaag door Iran + China + Rusland, doorbraak 9/11-truth.
  – nadat de VS uit elkaar zijn gevallen (waarschijnlijk na rassenoorlog/burgeroorlog/pogrom) de EU van binnenuit hervormen:
  – Uit elkaar laten vallen van de grootste Europese staten (D, F, I, ES) in de eeuwenoude regionen (Nederland, Vlaanderen, Wallonie, Beieren, Pfalz, Saksen, Brandenburg, Bretagne, Normandie, Provence, Catalonie, Castilie, Galicie, Baskenland, Toscane, Umbria, Sicilie, Sardinie, Lombardije, Veneto, Griekenland, Servie, Kroatie, Slovenie, Hongarije, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Finland, Schotland, Wales, Midlands, Devon, Anglia, Ierland, enz, enz), totaal een stuk of vijftig.
  – Afschaffen Brussel DC-EU, nieuw Europees verdrag, gebaseerd op vrijwillige toetreding van volstrekt autonome regionen. Geen parlement, geen commissie, alleen Raad van Regionen.
  – Europa a la carte: elke regio kan per democratische stemming besluiten met welk onderdeel ze mee wil doen of niet (euro, ESA, EADS, Europol, enz., enz.)
  – staatsinrichting Johannes Althusius: http://en.wikipedia.org/wiki/Johannes_Althusius

  Ron Paul Fan [23] reageerde op deze reactie.
  Zé [24] reageerde op deze reactie.

 15. @Zé [24]:
  Ach ja China en Vietnam hebben ook wel eens oorlog tegen elkaar gevoerd. Dat maakt een van de twee nog niet rechts hoor.
  In sociaal-economisch opzicht zijn er enorme overeenkomsten tussen wat het Derde Rijk wou, en de sociaal-democratie van onze linkse medeburgers.

  Zé [26] reageerde op deze reactie.

 16. @Pteranodon [25]: Hoi Pteranodon,

  Links-rechts?
  Volgens mij zijn we beter af met een samenleving van het Midden, alwaar elk een aanvaardbare weg mag vinden.
  Links-rechts schept verdeeldheid, we dienen samen te komen, duidelijk mag ondertussen zijn geworden dat het zo niet langer meer gaat.

  Vrede,

  Zé.

 17. @Zé [24]: Beste, elke oorlog kent slechts verliezers, nooit winnaars.
  Alleen een vermeden oorlog levert winnaars op.

  Dat mag misschien waar zijn in een tijdperk met kernwapens, in 1945 was het toch echt zo dat vooral de VS en in mindere mate de USSR de grote winnaars waren van de oorlog. En zowel de VS als de USSR hadden op die oorlog aangestuurd om het de facto behaalde resultaat te bereiken. Weliswaar had Stalin gefaald in zijn opzet heel Europa te veroveren (dat was al het doel sinds de vroege jaren twintig), maar in ieder geval hadden geallieerden hun doel bereikt, Europa vernietigen en de buit onder elkaar verdelen.

  De voormalige Europese kolonie VS slaagde er in het financieele systeem geheel ten eigen voordele te ‘hervormen’ en de dollar tot reserve currency te maken, waarmee ze dus goederen en diensten gratis konden ‘inkopen’ door simpelweg geld te drukken en aldus de rest van de planeet tot slaaf te maken. Zo kon het gebeuren dat een entiteit bevolkt door afstammelingen van de onderste regionen van Europa opeens tot ‘Herrenvolk’ werd gebombardeerd, die zich konden laten bedienen door de mindere goden. Nu is de hele planeet volgepompt met dat NWO-geld en wat de VS zich absoluut niet kunnen permitteren is dat de dollar opeens de status van reserve currency gaat verliezen, want dan hebben ze geen koopkracht meer en komen alle dollars naar huis. Uiteraard hebben de overige contrahenten dat ook wel door (China, Rusland en Europa) en die gaan dus zo onopvallend mogelijk aan de stoelpoten zagen van die dollar, met stille steun van landen als Iran en Venezuela. Dit is een spelletje wat onze voormalige kolonie wel moet gaan verliezen.

  Zé [28] reageerde op deze reactie.

 18. @Ron Paul Fan [27]: Bedankt voor de moeite van je uiteenzetting, maar het snijdt nog steeds geen hout dat er winnaars zouden zijn in een oorlog.
  Wellicht stemt het huidige wereldbeeld je meer tot nadenken………….

  Vrede,
  Zé.

Comments are closed.