Daarom voel ik, als 55 jaar zelfstandig ondernemer zijnde, mij dan waarschijnlijk ook verbonden met de situatie van de inwoners van Griekenland. De gewone Griekse mensen wilden zich niet laten kaalplukken door de politici en ambtenaren. En dat vinden veel Nederlanders nu asociaal, maar de vraag is, zijn dat de mensen die uit de collectieve democratische gemeenschappelijk kapitaal hun inkomen hebben, of zijn het naïeve mensen die de politiek te allen tijde steunen.

Ik wil net zo min als de Grieken betalen voor het in stand houden van een overtollig bureaucratisch bestuur dat zich over de rug van de gewone man verrijkt.
Deze mensen beseffen niet hoeveel schade ze de burgers nu aanbrengen en aangebracht hebben, en nu willen ze ook nog bezuinigen zodat er een algemene armoede ontstaat en de gehele maatschappij in elkaar stort, met dank aan de heren zakkenvullers en politici.
Ik ben maar een gewone Drenth, maar als ik een wetenschapper was dan zou men wel nadenken over mijn conclusie, terwijl ik zeg zoals het is.

Ik bid niet voor bruine bonen, maar wel om deze wereldleiders eens terug te fluiten van hun domme onnavolgbare plannen om ons land om zeep te brengen en de gewone mensen kaal te plukken. Want als bidden niet helpt, dan moet ik gelijk als de machtige kerkleiders vroeger: de messen gaan slijpen !!

Ingezonden door Reiny

7 REACTIES

 1. Griekenland wordt geplunderd. Om aan de benodigde financiën te komen moeten er veel de Grieken van hun openbare eigendommen worden verkocht. Een grote openbare verkoop. De aasgieren cirkelen al boven Griekenland.De Banken en Multinationals zitten handenwrijvend te wachten op het moment dat ze al die koopwaar samen mogen gaan delen.En die koopwaar is niet gering, het gaat in dit geval om de Griekse spoorwegen, een aantal vliegvelden, een staatsbank, telefoonmaatschappij en twee grote zeehavens. In ieder geval allemaal koopwaar waar in de toekomst veel geld mee te verdienen valt.Deze “openbare” uitverkoop moet als zeer vernederend ervaren worden door de Grieken.

  drnomad [4] reageerde op deze reactie.

 2. Mensen in loondienst hebben doorgaans een andere kijk op economische zaken dan ondernemers. Ik ben opgegroeid in een ondernemers gezin en heb zelf ook een aantal jaren zelf een bedrijf gehad die in 2009 is gestrand. Voor mensen in loondienst en ambtenaren is de overheid hun medestander. Hun papa die hun belangen behartigd, die ze in de watten legt en beschermd voor deze gevaarlijke en gierige ondernemers. Ze hebben rechten dat hebben ze zo geleerd op staatsscholen. Dat er gewoonweg geen geld voor al die omkoperij en wattenleggerij is dat willen ze niet begrijpen. Ook hier in Nederland is er gewoon geen geld meer voor. De droom loopt ten einde en het word een lelijke confrontatie vol verontwaardige boze mensen die nu openlijk lopen te schreeuwen dat mensen die beter verdienen dan zij nog meer geld moeten afstaan (aan hen). Hebben ze dan geen enkele menselijke waardigheid meer? Volwassenen die zich gedragen als verwende kinderen het is een afschuwelijk schauwspel en dieptriest.

  Arend [6] reageerde op deze reactie.

 3. @Max [1]:

  De problemen met het Griekse spoor is zo erg. Ze hebben uitgerekend dat als de overheid geld zou geven om iedereen gratis met de taxi te laten rijden, dat dit nog goedkoper zou zijn dan wat de Griekse overheid nu aan het spoor uitgeeft.

 4. Wat zijn spoorwegen en andere infrastructuur waard, als mensen geen geld hebben om er gebruik van te maken?
  Daar komt bij dat de regering van Griekenland het in de toekomst als belastinginkomstenbron zal gaan gebruiken.

 5. @Emanuel [3]: Precies.
  En met de gewone man wordt dan vaak de onderwijzer, politieagent en ambtenaar meegenomen. Die collectieve werkers hebben jarenlang geprofiteerd van onbetaalbaar hoge salarissen, hoge pensioenen, lange vakanties etc. etc. Waar in de particuliere sector al die dingen zijn bijgesteld leeft de collectieve werker nog immer op grote voet; wordt daar aan getornd dan moet de particuliere werker of ondernemer maar meer belasting betalen!

 6. BESTE, messen slijpen en verder? Tegen wie?? Het wordt tijd dat er een kabinet met visie komt ,een kabinet welke bestaat uit wijze mannen ,wijze mannen welke het niet over hun eigen IK hebben ,maar wijze mannen welke ECHT wijs zijn en het eigen IK allang voorbij zijn en het landsbelang hoog in het vaandel hebben staan ! de vraag is ,waar zijn die echte mannen die visionairs ,welke het prachtig vinden dat de medemens het goed gaat!! Waar moeten wij zoeken en als wij ze vinden hoe geef je dan gestalte aan deze nieuwe omgeving ?? Toch blijft het goed ,er over te praten er over te denken en tzt een groep wijze mannen te vormen ,welke niet voor de eer gaan maar voor de mensen.

  Groet Jaap Koopman .

Comments are closed.