Maar ik denk dat ik hem uit mijn autootje ga slopen. Doordat ik altijd goed anticipeer, heb ik hem in het verkeer niet nodig. Ik gebruik hem eigenlijk alleen als laatste groet als ik wegrijd bij vrienden en familie die ik lange tijd (een half jaar of langer) niet meer ga zien. Een dergelijk afscheid kost voortaan 350 euro. Mits je natuurlijk betrapt wordt door een diender zonder geweten.

Jaja, zelfs de politie vindt de boetes namelijk niet meer normaal. De Nederlandse Politiebond zegt dat agenten op straat zulke hoge boetes niet meer kunnen uitleggen en niet willen uitschrijven (video). Een Kamermeerderheid vindt nu dat minister Opstelten van Justitie met de bonden moet gaan praten, om problemen te voorkomen.

Eerder dit jaar werd namelijk bekendgemaakt dat de politie tot nu toe in 2011 een miljoen minder boetes heeft uitgeschreven. Een verklaring daarvoor is het verdwijnen van de bonnenquota, maar ook de onvrede over de hoogte van de boetes zou kunnen meespelen. Überstormbahnführer Opstelten zal wel op hoge poten duidelijk gaan maken wat de bedoeling is.

Achterhaald of achterbaks?
Op niet-handsfree bellen staat nu een boete van 220 euro, terwijl al lang is bewezen dat niet-handsfree bellen even gevaarlijk is als handsfree bellen. Toch wordt het achterhaalde verbod niet ingetrokken, maar worden de boetes doodleuk verhoogd!

Waar is het slachtoffer?
Een libertariër krijgt natuurlijk rillingen bij het lezen van zoveel onrecht, want: waar is het slachtoffer?  Dat je een torenhoge boete krijgt als je een voetganger op een zebrapad dood rijdt, soit. Maar dat je een boete krijgt omdat je dacht: “die voetganger is nog 5 meter weg bij dat zebrapad” is natuurlijk van den zotte. Toch is dat de wet. En (zo zullen de paternalisten zeggen): de wet is de wet.

Krantje?
Na het fantastische verhaal van Seneca over de EU en nu weer deze debiele berichten, komt toch weer het idee op van de Vrijsprekerkrant waar ik in augustus al eens hardop over fantaseerde. Als we dit soort misstanden eens mooi aan de kaak konden stellen, dan moeten er toch meer ogen open gaan?

30 REACTIES

 1. “Ëen libertariër krijgt natuurlijk rillingen bij het lezen van zoveel onrecht, want: waar is het slachtoffer?”

  Dat woont tegenover de parkeerplaats, waar iedere dag een aantal keer getoeterd wordt, wat leidt tot ergernis en slaaptekort en uiteindelijk tot levensverkorting.

  offthegrid [3] reageerde op deze reactie.

 2. bewoners naast een parkeerplaats tegen toeteren,
  bewoners naast een school tegen schreeuwen,
  bewoners naast een vliegveld tegen laagvliegen,
  bewoners naast een xxx tegen yyy…
  en zo dames en heren, krijgen we duizenden regels van de overheid opgelegd
  lang leve de betutteling van nederland!

 3. VRIJSPREKERKRANT

  “…komt toch weer het idee op van de Vrijsprekerkrant …

  Ja, dat is zeker nog steeds een goed idee. Maar de verwezenlijking is niet zo simpel.
  -Er moet inhoud gemaakt worden en die moet op een aantrekkelijke manier worden samengesteld.
  -Dan komt het drukken, en gereed maken voor verzending.
  -En dan nog de distributie.
  -Waarbij dan nog allerlei administratie.

  Dat kost “uren” en “euro’s” (of goudgrammen!!)

  Dit zou in een compleet plan uitgewerkt kunnen worden, waarna een volgende stap mogelijk wordt.

  Daarbij denk ik nu dat het uitbouwen van de Vrijspreker een reëlere weg kan zijn.
  De vrijspreker heeft al ongeveer 6000 bezoekers per dag.
  Wat kunnen volgende stappen zijn?
  Wat zou veranderd kunnen worden?

  BTW: Alleen al de dag-teksten van de Vrijspreker per dag drukken, en distribueren , (en financieren) lijkt me een reuzenproject.
  Zou dat ook al niet minstens een meer dan volle dagtaak zijn?
  En los van andere kosten zal die persoon toch ook eten en kleding nodig hebben; zeg maar een inkomen.

  Ik ben benieuwd, maar tot nu toe zie ik het uitbouwen van de Vrijspreker als enige reële mogelijkheid.

  Zé [26] reageerde op deze reactie.

 4. @offthegrid [3]:

  Niet iedereen woont in de riante bossen van Bilthoven of Vught, dus gewone mensen hebben daar last van. Toeter je om iemand naar beneden te komen, dan hebben 30 huishoudens daar last van; sta je van je luie reet en bel je netjes aan, dan heeft alleen de bedoelde persoon daar ‘last’ van.

  Ron Arends [9] reageerde op deze reactie.

 5. @Vilseledd [8]:
  Waarom worden die 350 eurootjes dan niet verdeeld over de 30 huishoudens, maar verdwijnt het in de staatskas? Nu hebben de 30 man er “last” van, maar ze worden door de nieuwe boetes ook niet gecompenseerd voor de overlast.

  Anderzijds: ik woon in Alkmaar langs een aanrijroute van zowel politie als brandweer. Die gasten hebben bijna ALTIJD hun sirene aan, ook al rijdt er verder niemand op de weg. Een zéér irritant geluid.

  Waarom krijgt Jan met de Pet een boete van 350 euro voor de overlast van een enkele PWAAP en komen de echte overlastveroorzakers er gewoon mee weg?

 6. “Waarom worden die 350 eurootjes dan niet verdeeld over de 30 huishoudens, maar verdwijnt het in de staatskas?”

  Ze in de eerste plaats ingezet ter handhaving van wet- en regelgeving met als doel voorkomen van dergelijke overtredingen. In de tweede plaats worden er publieke voorzieningen uit betaald, die de gevolgen moeten verzachten of opheffen.

  “Waarom krijgt Jan met de Pet een boete van 350 euro voor de overlast van een enkele PWAAP en komen de echte overlastveroorzakers er gewoon mee weg?”

  PWAAP?

  Dijk [12] reageerde op deze reactie.

 7. ze hebben in rotjeknor buitengewoon opsporings ambtenaren die de taken van bonnen schrijven fanatiek op zich hebben genomen, zelfs met de mededeling dat er ze geweld mogen gebruiken als je niet mee werkt. (ik werd van mn fiets getrokken omdat ik door rood licht reed en niet wilde stoppen voor de parkeerbeheerders +).

 8. Ze moeten er 500euro op zetten voor nodeloos toeteren zeker midden in de nacht.
  Als je lekker licht te slapen en er komt ze een toeterende gek
  langs denk ik jammer dat er geen stroom op staat dat je een rot klap krijgt

  Dijk [16] reageerde op deze reactie.

 9. @Vilseledd [14]:

  Inderdaad Vilseledd, er zitten lippen op een toeter die een W kunnen maken. Daarom klinkt een toeter ook altijd als PWAAP. Of PWÈÈP als hij in Groningen is gemaakt. 🙂

 10. @Dijk [16]:

  Dat zijn would-be-libertariërs ten voeten uit. Tot diep in hun volwassenheid en zelfs hun pensioen zemelen met dingen, die ze ooit op de middelbare school hebben geleerd, niettegenstaande ervaringen, die van deze kennis (‘meningen en feiten”, “bewijzen”, “bronnen”, gelijk hebben en gelijk krijgen e.d.) gehakt maakten. Denken, dat ze nog steeds met pubergedrag à la “pap, dat kan toch echt niet!” weg kunnen komen. Die serieus menen, dat belasting diefstal is, de politie mafia, NSB’ers usw, die echt menen, dat je ziektekostenverzekeringen aan mensen zelf kan overlaten, niet antwoordende op de vraag, hoe de ambulancezorg en je aankloppen bij een ziekenhuis dan geregeld moet worden. Die denken, dat je met egoïsme het verst komt. Dat de markt het zelf wel regelt, terwijl die markt gewoon door kan functioneren, wanneer ze doet alsof de armste 10 procent niet bestaat. Zulk gepuberte durft mij te vragen naar iets, waar ze op diezelfde net genoemde middelbare school selectief doof voor was geweest.

  Seneca [20] reageerde op deze reactie.
  Reteip [23] reageerde op deze reactie.

 11. @Dijk [12]:

  En die alle drogredenen bij soort en subsoort kunnen opdreunen als de vervloekte communistische bewaarder ze ’s nachts met de zweep wekt om de vloer te schrobben, maar wel serieus antwoord gaan geven op de rhetorische vraag of een toeter een W kan maken.

  Dijk [19] reageerde op deze reactie.

 12. @Vilseledd [17]: Ik vraag mij in alle gemoed af wat u hier eigenlijk komt doen of wat u zoekt ? Een verhoging van uw bloeddruk ? Een bewijs van uw ongelijk ? Een vorm van virtuele anger therapy ? Of ziet u het als uw plicht om mensen te overtuigen van uw visie op de zaak ?

  Zou het niet handiger, verstandiger en gezonder zijn als u zich richt op de zaken die u wel wilt in plaats van waar u tegen bent ? Het leven is te kort om je te verliezen in vastgeroeste negativiteit.

 13. Ik kreeg onlangs een bekeuring in la Douce omdat ik niet stopte voor een stopbord. Ik reed stapvoets door, daar er geen ander verkeer was.
  Behalve een gendarme die verdekt om de hoek stond opgesteld, mij 90 euro boete gaf en voor 3 jaar 4 punten van mijn rijbewijs.
  ( 12 punten, en je bent je rijbewijs voorlopig kwijt, en mag je je theorie opnieuw doen.)
  Op mijn commentaar dat ik niemand in gevaar had gebracht en het bord echt wel gezien had, kreeg ik te horen dat ik wel eerlijk was daarover, maar ‘voor het geval dat”., toch een bekeuring kreeg. (!).
  Zijn collega, een snotkoker van 16, die zijn luier nog aan had, had 25 minuten nodig de bekeuring van 3 regels uit te schrijven.
  Hij bleek die dag zijn eerste praktijkles te hebben……………….

  En toch zal het echt allemaal wel goed komen op een dag…….

  Zé.

  .M [24] reageerde op deze reactie.

 14. Ik denk dat de wetgever eens op vakantie zou moeten gaan naar de wat zuiderlike landen. Italie of Turkije bijv.. Daar is de claxon of toeter ongeveer het meest gebruikte onderdeel van de auto. Kan de wetgever nog eens nadenken wanneer hij terug is in Nederland of zo’n wet nou echt nodig is hier…

  Het is ook zo bedenkelijk er meteen een hoge boete aan te koppelen. Vooral in Nederland, waar je bijna geen toeter hoort behalve dan de sirenes van de overheid (waaronder het zeer irritante en uiterst zinloze maandelijikse luchtalarm)

 15. @Vilseledd [17]: dat belasting diefstal is, de politie mafia, NSB’ers usw, die echt menen, dat je ziektekostenverzekeringen aan mensen zelf kan overlaten,

  1) Betaal eens niet je belasting en hou vol tot het bittere eind. Wanneer men dreigt met opsluiting, beslaglegging en geweld piep je wel anders.
  2) De politie is geen mafia. De mafia kent nog zoiets als eergevoel, de politie niet. De mafia heeft namelijk geen wet om zich achter te schuilen. Als een mafiosi zijn woord niks waard is komt hij er niet, de politie biedt een luisterend oor, ontfutselt een halfbakken bekentenis en hangt je er vervolgens aan op.
  3) Karaktermoord is ook heel volwassen natuurlijk 😉
  4) Bedenk dat de ziektekosten wel gewoon door jan met de pet betaald worden. Echter als je geen miljoen freeloaders hebt en miljarden wegsmijt aan oorlogen dan heb je tijd over. Tijd om je eigen ziekenzorg te verzorgen (ik bedoel dan: voldoende geld opzij te hebben om bij de eerste de beste ziekenhuisopname er desnoods 20k uit eigen zak er tegenaan te gooien). 10 jaar geleden betaalde ik 1/3e van wat ik nu betaal en de dekking is veel minder. Een goeden zaeck, die regulering.

 16. @.M [24]: Ja, en terwijl je hun salaris dus al betaald wordt via jouw afgedwongen geld, mag je ze ter plekke nog even onvrijwillig 90 euro opslag geven.
  En dat mogen ze doen elke dag weer zoveel als dat ze willen.
  Wat is dit toch een verdomd gekke wereld mensen!!!

  Zucht, Zé.

 17. Autobelangen strijdt tegen hogere verkeersboetes

  Het kabinet is van plan de verkeersboetes per 1 januari 2012 enorm te verhogen. Deze verhoging is naar onze mening buiten iedere proportie. Natuurlijk is het niet goed om onnodig te toeteren, maar de boete daarop is al erg hoog (€ 180), om dit te verhogen naar € 340 is onacceptabel. Dit geldt ook voor veel andere boetes.

  Wij zullen dan ook een petitie aanbieden om deze enorme verhogingen tegen te gaan, schrijft u zich hieronder in voor deze petitie!

  voor MEEDOEN PETITIE zie: http://www.autobelangen.nl/

  Hieronder de opmerkelijke boetes (bron: RTL Nieuws):
  Overtreding 2011 2012
  Parkeren op een gehandicaptenparkeerplaats 180 340
  Bellen in de auto 180 220
  Door rood licht rijden 180 220
  Onnodig geluidsoverlast veroorzaken 180 340
  Over wegbaan rijden met rood kruis 180 220
  Voetganger op zebrapad niet voor laten gaan 180 340
  Geen gordel dragen 100 120
  Over verdrijvingsvak rijden 180 220
  Rijden met lekke uitlaat 200 240
  Zicht voorruit minder dan 55% 180 220

  [WORDPRESS HASHCASH] The poster sent us ‘0 which is not a hashcash value.

 18. Autobelangen strijdt tegen hogere verkeersboetes

  Het kabinet is van plan de verkeersboetes per 1 januari 2012 enorm te verhogen. Deze verhoging is naar onze mening buiten iedere proportie. Natuurlijk is het niet goed om onnodig te toeteren, maar de boete daarop is al erg hoog (€ 180), om dit te verhogen naar € 340 is onacceptabel. Dit geldt ook voor veel andere boetes.

  Wij zullen dan ook een petitie aanbieden om deze enorme verhogingen tegen te gaan, schrijft u zich hieronder in voor deze petitie!

  voor MEEDOEN PETITIE zie: http://www.autobelangen.nl/

  Hieronder de opmerkelijke boetes (bron: RTL Nieuws):
  Overtreding 2011 2012
  Parkeren op een gehandicaptenparkeerplaats 180 340
  Bellen in de auto 180 220
  Door rood licht rijden 180 220
  Onnodig geluidsoverlast veroorzaken 180 340
  Over wegbaan rijden met rood kruis 180 220
  Voetganger op zebrapad niet voor laten gaan 180 340
  Geen gordel dragen 100 120
  Over verdrijvingsvak rijden 180 220
  Rijden met lekke uitlaat 200 240
  Zicht voorruit minder dan 55% 180 220

  [WORDPRESS HASHCASH] The poster sent us ‘0 which is not a hashcash value.

 19. Autobelangen strijdt tegen hogere verkeersboetes

  Het kabinet is van plan de verkeersboetes per 1 januari 2012 enorm te verhogen. Deze verhoging is naar onze mening buiten iedere proportie. Natuurlijk is het niet goed om onnodig te toeteren, maar de boete daarop is al erg hoog (€ 180), om dit te verhogen naar € 340 is onacceptabel. Dit geldt ook voor veel andere boetes.

  Wij zullen dan ook een petitie aanbieden om deze enorme verhogingen tegen te gaan, schrijft u zich hieronder in voor deze petitie!

  voor MEEDOEN PETITIE zie: http://www.autobelangen.nl/

  Hieronder de opmerkelijke boetes (bron: RTL Nieuws):
  Overtreding 2011 2012
  Parkeren op een gehandicaptenparkeerplaats 180 340
  Bellen in de auto 180 220
  Door rood licht rijden 180 220
  Onnodig geluidsoverlast veroorzaken 180 340
  Over wegbaan rijden met rood kruis 180 220
  Voetganger op zebrapad niet voor laten gaan 180 340
  Geen gordel dragen 100 120
  Over verdrijvingsvak rijden 180 220
  Rijden met lekke uitlaat 200 240
  Zicht voorruit minder dan 55% 180 220

 20. VUL DE PETITIE IN: zie: http://www.autobelangen.nl/

  Autobelangen strijdt tegen hogere verkeersboetes

  Het kabinet is van plan de verkeersboetes per 1 januari 2012 enorm te verhogen. Deze verhoging is naar onze mening buiten iedere proportie. Natuurlijk is het niet goed om onnodig te toeteren, maar de boete daarop is al erg hoog (€ 180), om dit te verhogen naar € 340 is onacceptabel. Dit geldt ook voor veel andere boetes.

  Wij zullen dan ook een petitie aanbieden om deze enorme verhogingen tegen te gaan, schrijft u zich hieronder in voor deze petitie!

  voor MEEDOEN PETITIE zie: http://www.autobelangen.nl/

  Hieronder de opmerkelijke boetes (bron: RTL Nieuws):
  Overtreding 2011 2012
  Parkeren op een gehandicaptenparkeerplaats 180 340
  Bellen in de auto 180 220
  Door rood licht rijden 180 220
  Onnodig geluidsoverlast veroorzaken 180 340
  Over wegbaan rijden met rood kruis 180 220
  Voetganger op zebrapad niet voor laten gaan 180 340
  Geen gordel dragen 100 120
  Over verdrijvingsvak rijden 180 220
  Rijden met lekke uitlaat 200 240
  Zicht voorruit minder dan 55% 180 220

Comments are closed.