Sinterklaas is weer in het land en hij heeft het bijzonder druk. Vandaar dat hij vorige week zijn hulpsint Klaas Knot, president van De Nederlandsche Bank, inzette voor een bezoek aan een Amsterdamse basisschool. Klaas Knot, de Goedheiligman van de elite kwam een les over geld geven aan groep 5, waaronder zijn zoontje Age. Maar de hulpsint nam zijn publiek niet bepaald serieus….

Klaas vertelde de achtjarige leerlingen dat goud waarde heeft omdat het glimt. Waarop Teun vroeg: ‘Waarom is ijzer niet evenveel waard als goud ? Want dat glimt ook zo mooi.’  Hulpsint Knot besloot de kinderen maar niet wijzer te maken dan ze al waren. Vervolgens vroeg een ander kind hoeveel goud er in de kluizen van De Nederlandsche Bank ligt.  Klaas slikte even en sprak de gedenkwaardige woorden: ‘Heel veel rekken vol’. 

Tenslotte vroeg Simone naar het jaarinkomen van de hulpsint. Zijn antwoord: ‘Daar gaat deze les niet over en als je het echt wilt weten, moet je in het jaarverslag kijken.’

Het optreden van hulpsint Klaas bij de leerlingen heeft precies het tegenovergestelde effect gehad als dat hij heeft willen bereiken. Dat is dan weer het positieve resultaat. Verder heeft de echte Sint het hoofdschuddend aangehoord en een kritische aantekening over Klaas genoteerd in zijn Grote Boek.

 

1 REACTIE

  1. Over hulpsinten gesproken: Europadirecteur Antonio Borges van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) stapt per direct op om persoonlijke redenen. Lagarde wil de Brits-Iraanse Reza Moghadam benoemen tot opvolger. Ze begint direct.

    Drie keer raden bij welke bank deze Reza Maghadam heeft gewerkt.

    Wat zou er gebeuren als we (als in: Het Volk) collectief de staatsschuld niet erkennen omdat we de munt niet als betaalmiddel respecteren?

Comments are closed.