De huidige generaties zijn in een situatie terecht geraakt dat de overheid zich verbeeld elk detail van het leven van de burgers te kunnen regelen. Ondertussen hebben ze zowat alle macht die daarvoor nodig is al naar zich toe getrokken.  Tot wat dit leidt, ziet iedereen nu bij wat er in de EU met het geld en met de economie gebeurt.
Michael Boldin publiceert daarover een interessant (Amerikaans) verhaal waarin hij tevens een pleidooi houdt om toch vooral elke kleine stap die maar mogelijk is, ook uit te voeren.

Het “machtige beest” in “Den Haag” en in “Brussel” kun je niet in één klap kapot krijgen. Grijp daarom elke mogelijkheid tot een (kleine)  verbetering aan. De optelling van kleine stapjes zal dan tot grote resultaten leiden.

Bedenk dergelijke mogelijkheden, waarbij je ook bedenkt of jezelf gevaar loopt dat het monster boos op je wordt, en of je dat aankunt en durft.

Geef je ideeën ook door aan de Vrijspreker, zodat ze doorgegeven kunnen worden aan anderen en misschien het vermenigvuldigen begint.

-Vertel aan anderen hoe de overheid geweld gebruikt haar wil door te drijven, hoe ze zwendelen met geld, en hoe ze smijten met geld en oorlog voeren. Zelfs Nederland gaat vechten in landen ver weg!

-Wijs anderen op de Vrijspreker.

-Doneer aan de Vrijspreker/ het Libertarisch Centrum. Ook kleine donaties tellen op en maken grotere acties mogelijk.

-Richt locale libertarische discussiegroepjes op. Een maandelijkse (wekelijkse) borrel of “Happy Hour” is nog gezellig ook!

-Schrijf stukjes voor de Vrijspreker, of doe mee aan reacties.

-Stuur Vrijsprekerartikelen door aan vrienden, kennissen en eventueel aan media en politici.

4 REACTIES

 1. Helemaal eens, Hub.

  E.e.a. kan worden aangevuld met je geld weghalen bij de grote (systeem)banken. Vrijsprekers weten al lang: de wereld wordt geregeerd door Goldman Sucks en z’n vriendjes.

  Burgerlijke ongehoorzaamheid wordt aanbevolen door bijv. Herman Wijffels, dat kan nabuurlijk ook.

  Is dit de eerste zet van een Occupy Vrijspreker? Hmm, terwijl ik dit opschrijf als een grapje, bedenk ik me opeens dat dat misschien helemaal geen slecht idee is.
  De Vrijspreker-actie koppelen aan Occupy. Hebben we meteen platform en momentum, misschien?

  [WORDPRESS HASHCASH] The poster sent us ‘0 which is not a hashcash value.

 2. Ik schrijf en blijf schrijven, overal waar ik maar binnen kan komen, bericht de politiek, stel vragen aan Raad van State en doe alles om een mogelijkheid te vinden dat alle burgers de ogen opengaan en wakker worden. Ben nu 5 jaar daar mee bezig en ga zolang ik leef door, want eens zal het gelukken. !!!

 3. Naast schrijven voor de Vrijspreker ben ik soms met Rijkswaterstaat bezig. Ik erger me aan de overheidspropaganda, en op een gegeven moment kwamen er tekst karren naast de A13 die de boodschap van Spee begonnen te verkondigen (gebruik de autogordel, benut de spitsstrook, etcetera).

  Ik heb hierover geklaagd en de tekst karren verdwenen! De drips, dynamische route info panelen) boven de snelweg blijven als er geen files zijn nog steeds hun propaganda spuien, dat heb ik nog niet veranderd. Maar het zijn dit soort kleine dingen die als ze maar genoeg gebeuren een omwenteling kunnen betekenen.

  Wie het kleine niet eert is het grote niet weerd. Voel je niet te goed voor kleine stapjes. Als ik nu op de A13 in de file sta erger ik me een beetje minder. Een propaganda uiting is verdwenen.

  Zo zijn er velen die iets doen. Via websites of actie.

  Donaties zijn ook nuttig, kan je zelf even minder doen door tijdsgebrek, dan is geld geven een optie. Niet alleen vrijspreker maar bijvoorbeeld ook nekschot. of bits of freedom.

Comments are closed.