LiberateAmsterdam – Klassiek-Liberaal/ Libertarisch OpenSeminar

Thema: Crisis? Welke van de 9?

.


 

.

LiberateAmsterdam – Klassiek-Liberaal/ Libertarisch OpenSeminar

Zaterdag 10 december aanstaande zal om 11 uur 55 de aftrap worden gegeven voor 4 mooi gevulde uren met klassiek-liberale en libertarische sprekers op het Beursplein in Amsterdam.

De dag heeft als thema “Crisis? Welke van de 9?”   (1) en dat vormt dan ook de leidraad voor deze bijeenkomst in de open lucht én te midden van winkelend publiek.

Sprekers die gaan spreken zijn op dit moment:

Albert Spits,
Hajo Smit,
Frank Karsten,
Victor van der Sterren,
Toine Manders
Lucas Tijema.

Op de website http://www.liberateamsterdam.nl vindt u het meest actuele overzicht van het programma en kunt u lezen welke onderwerpen ter sprake zullen komen door welke spreker.

Het hoofddoel van deze bijeenkomst is om het klassiek-liberale en libertarische gedachtegoed bekend te maken bij het grote publiek. Kenmerk van beide stromingen is de geringe aanwezigheid en inmenging van de overheid in ons leven.

Op dit moment bivakkeert de Occupy beweging nog op het Beursplein. Het is nog niet duidelijk hoe de situatie op 10 december zal zijn, maar vanuit de Occupy beweging is overwegend enthousiast gereageerd op dit initiatief.
Het zijn en blijven in ieder geval twee verschillende én losstaande activiteiten maar elkanders aanwezigheid zal er waarschijnlijk toe leiden dat er interessante discussies gevoerd zullen kunnen worden.

Website: http://www.liberateamsterdam.nl

(1) De 9 crises die onderkend worden zijn (in willekeurige volgorde):

 1. Schuldencrisis
 2. Eurocrisis
 3. EU-crisis
 4. Pensioencrisis
 5. Bankencrisis
 6. Huizenmarktcrisis
 7. Concurrentiekrachtcrisis
 8. Klimaatcrisis
 9. Peak-Oil

Ingezonden door LT

1 REACTIE

 1. Ik wil wel.. maar kan er niet heen. Bekend probleem.Heb mijn boeltje al bij elkaar geraapt om naar het JOVD najaarcongres te gaan.

  Of zijn er mensen vanuit eindhoven van plan om er heen te gaan? dan kan ik wel rijden en de kosten delen. Artikel volgt dan of misschien kan ik dan zelf ook bijdragen door folders uit te delen en visite kaartjes.
  Quintus had volgens mij nog wat tests van de Nolan chart om uit te delen van Meervrijheid.nl

Comments are closed.