Gedurende het weekend werd bekend dat er allerlei politieke ritselarijen aan de gang zijn om de “euro” te redden. Het IMF is bijna gereed om 600 miljard euro beschikbaar te stellen om aan Italië te lenen.

Dat is zowat het hele Nederlandse BBP! Een heel jaar werk voor alle Nederlanders en Nederlandse bedrijven.

De grote vraag die opkomt, is hoe komt het IMF aan al dat geld? Zij hebben toch niet een winstgevend product dat ze verhandelen? Of zouden ze gewoon de belastingbetaler dwingen om dat te betelen?
Het kan niet anders of dit laatste is de manier waarop ze aan geld komen. Gewoon de productieve mensen er voor laten opdraaien. Het is immers in hun belang!!!!!

En dan vraag ik me af hoeveel procent van de (Nederlandse)  bevolking heeft dat door? Uit diverse gesprekken meen ik te kunnen afleiden dat bijna niemand daar bij stilstaat.

Eveneens staat bijna niemand er bij stil dat in de EU 17 landen allemaal elke dag miljoenen euro’s MEER uitgeven dan ze ontvangen! Je kunt dat redden en lenen tegen de klippen op, maar de put wordt alleen maar dieper. Ergens zal dit knijp lopen!

Om te beginnen is er maar één oplossing: Al die landen zullen op zo kort mogelijke termijn allemaal een evenwichtige begroting moeten hebben. Allemaal moeten ze de tering naar de nering zetten.

ZIE: http://www.demorgen.be/dm/nl/996/Economie/article/detail/1354229/2011/11/27/IMF-bereidt-lening-van-600-miljard-euro-voor-Italie-voor.dhtml

13 REACTIES

 1. Kleine correctie, het NL BBP schommelt rond de 600 miljard euro per jaar. Zonder meteen doodgegooid te worden met gegevens hier overheidsfinancien handig ontsloten:
  http://www.baasvannederland.nl/informatie

  Maar het is natuurlijk van de gekke dat we nog steeds geloven in het heil van de euro. Terwijl onze valuta nu net als tal van valuta’s van vooral ontwikkelingslanden en wat zuid oost aziatische landen en Rusland afhankelijk is van het infuus van het IMF. Dat is wat 10 jaar euro ons heeft gebracht. Afhankelijk van IMF en hopen dat China, India en Brazilie ons willen redden….

  The Red Pill [2] reageerde op deze reactie.
  Hub Jongen [5] reageerde op deze reactie.

 2. @Ratio [1]:

  wordt in het BBP niet ook de uitgaven van de overheid meegerekend?

  hopelijk worden ‘ we’ niet gered want dat betekent alleen maar dat onze heersers verder gaan met lenen en onze kinderen een nog grotere rekening/staatsschuld in de luiers geschoven wordt.

 3. @reiny [4]: Ik vind ” ons nodig hebben ” en uitgemolken en bestolen worden nou niet echt iets lach wekkend..

 4. @Charles [3]:
  Zwart werken, hmm, nee liever niet.
  Maak jezelf niet strafbaar. Als het om inkomsten gaat is de overheid niet erg vergevend. Zorg ervoor dat je altijd braaf je belasting betaald.

  Maar zorg er wel voor dat je belastbaar inkomen zo laag mogelijk is. Opslag?, nee laat maar, ga liever een halve dag minder werken. Dan heb je tijd om voedsel te verbouwen, vriendendiensten te verrichten (en te ontvangen) etc. Het zou me niet verbazen als dat nog meer opbrengt ook (per tijdseenheid)

  Charles [9] reageerde op deze reactie.

 5. Aandachtig alles gelezen wat er geschreven staat op deze site.

  U maakt een vergissing,namelijk geld bestaat niet,gekke bewering he.
  ik leg het u uit hoe het werkt.

  Voorbeeld een biljet van vijftig euro is van papier zoals u weet.
  Nu komt het President Nion heeft in 1971 bepaalt dat de goud standaard werd niet meer gebruik als tegen waarden van papier geld.
  Dus heeft papier geld alleen maar de aanmaak kosten.
  Dus vijftig euro biljet,de kosten zijn 8 euro cent om te maken
  (papier inkt etc.) om het in uw zak te laten glijden.
  Maar dan ben er nog niet,namelijk,dat betekend dat er een winst is van 49.92.
  Wij betalen met ze alleen zo-n 70 % belasting over elke euro.
  49.92+35=84.75 brengt dus een biljet op van 50 euro.
  Leuke handel,wil ieder wel zo-n handel denk ik!
  Alleen de inflatie stop zetten,namelijk die bestaat ook nog niet zo lang,verkapte belasting verhoging.
  Moeten de mensen doorwerken, om later dat hopen zij geld genoeg te hebben om te overleven.
  Dus komt het er op neer L en B————-of te wel list en
  bedrog,dat is het spel van de elite,om ons dit wijs te maken.
  Geld is papier zonder waarde,alles is bedacht.
  Je denk toch niet dat er wagon lading papier geld naar Grieken-
  land gaat.
  De top van de bank zit s-morgens om tien uur aan de koffie,en zegt verrek tussen twee slokken koffie het geld moet naar Griekenland en dan drukt hij op de computer knop zend en het geld is Griekenland.
  Zo eenvoudig is het,leuker kunnen wij het niet maken!

  Met een vriendelijke groet,

  AG.

  pcrs [12] reageerde op deze reactie.
  frank [13] reageerde op deze reactie.

 6. @antongerrit [11]: Ik weet niet hoe aandacht u alles op deze hele site gelezen hebt, maar er zijn hier denk niet veel mensen, inclusief de huistrollen, die denken dat er een vrachtwagen met papiergeld naar Griekenland gaat. Oha zijn libertariers vrij goed bekend met hoe geld werkt en waar het vandaan komt.

 7. @antongerrit [11]:
  het werkt zelfs nog eenvoudiger met al die miljarden die momenteel uit het niets gecreeerd worden om landen van een bailout te voorzien. daar komt helemaal geen papier of inkt bij kijken. Ben Bernanke en cornuiten van centrale banken voeren gewoon met 1 druk op de computerknop een extra “0” aan de lopende rekening toe et voila er is weer een miljard virtueel geld extra gecreeerd.
  denken dat je de enige of een van de weinigen bent die het begrijpt getuigt van een tamelijke zelfoverschatting en misplaatste arrogantie….

Comments are closed.