8 REACTIES

 1. Andere suggestie: De veroorzakers van de financiele crises zijn vooral de financiers. Zij hebben de kans jaren gekregen om te herstellen van de crises maar tot op heden hebben ze er niets van terecht gebracht. Intgegendeel de financiele rampen (griekenland, italie, spanje, nederland). worden alleen maar erger. Dit terwijl de rekening van hun miskleunen betaald worden door Jan met de Pet. Het lijkt me goed om de oplossing nu eens in handen te geven van anderen dan degenen die juist deze problemem hebben veroorzaakt c.q. veroorzaken.

  Zou het nu niet eens tijd worden om andere personen dan de veroorzakers daarvan de mogelijkheden en de zeggenschap geven om de financiele crisis op te lossen?

 2. @Madman68 [3]:

  Vreselijk om te zien hoe die mannetjes gewoon zitten te grijnzen, en Farage uit zitten te lachen,…

  Inderdaad, tenenkrommend. Ze ondergaan de waarheid, denken waarschijnlijk bij zichzef “jij hebt toch maar enkele minuten spreektijd” en gaan daarna gewoon verder met hun smerige praktijken.
  Enig idee hoe belangrijk ze u en mij zullen vinden?

 3. ‘German dominated Europe’
  Daar gaan we weer met de klassieke germanophobe houding van de Britten:

  http://www.dailymail.co.uk/debate/article-2062957/European-debt-crisis-Springtime-Angela-Merkel-starring-particular-order.html

  In werkelijkheid betekent die ‘Duitse dominantie’ dat de Duitsers (en de Nederlanders) moeten gaan opdraaien voor de fouten (gebrek aan discipline) die de knoflooklanden hebben gemaakt. Maar de Britten waren altijd al uitstekende geschiedsvervalsers.

  En nogmaals die euro werd Duitsland (en dus Nederland) opgedrongen door Frankrijk/Mitterrand, ondersteund door de 3 andere geallieerden, toen de muur per ongeluk omduvelde. Duitsland moest worden ‘ingebed’, dwz paymaster worden. Het is ook nooit goed.

  Het einde van de euro/EU betekent automatisch dat je het hele gezeik van voor 1914 weer terugkrijgt. Frankrijk, Engeland en Polen in een coalitie tegen Duitsland en mogelijk Rusland. Nederland neutraal, iedereen weer achter zijn grenzen, hoge import tolmuren. Einde vrijhandel, iedereen weer Maria kaakjes eten bij de thee. Dit is wel erg retro.

  Thanks but no thanks.

 4. We moesten de guillotine maar weer eens uit het vet halen.

  Of elke Euro parlementarier en bobo een maximum salaris van 1800 euro per maand geven, zonder onkosten en reis vergoedingen.

  Moet je eens zien hoeveel van de enge eurofielen er over een jaar nog op dezelfde stoel zitten. Waarschijnlijk staat onze held Nigel Farage er dan nog in zijn eentje en heeft de rest een baantje bij het IMF of bij Goldman Sachs.

  500.000 euro+ per jaar voor het leveren van wanprestaties?
  Geloof dat ik morgen ook maar eens ga solliciteren, maar ik heb te weinig corrupte vriendjes, dus zal ik wel werkeloos blijven.

 5. Polen willen geld zien, anders oorlog:

  http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/10969094/__Polen__ECB_moet_oorlog_voorkomen__.html?p=20,1

  Maw, tekorten van de apelanden moeten dus hoofdelijk omgeslagen worden, oftewel ‘gecollectiviseerd’ worden.

  ‘German dominated Europe’?

  of

  ‘Germany exploited by Europe’?

  Als het aan de Duitsers lag, dan hadden ze het liefst een EU met alleen NL, Oostenrijk en Finland. Maar het ligt niet aan de Duitsers. Die zijn de gevangene van het beeld dat de geallieerden hen hebben opgelegd. Uiteraard ten faveure van de geallieerden.

  De Duitse Atlas kan niet shruggen.

 6. De beste en enige oplossing is diegenen die de problemen hebben veroorzaakt te laten betalen voor de ellende die er uit voortvloeit.

  De kapitalisten, banken en verzekeraars hebben jarenlang geplukt en gestolen van de burger, laat ze het nu maar terugbetalen ook.

  Alle CEO’s enz. veroordelen tot het terugbetalen van alle vergaarde rijkdom en de komende jaren verplichten deze zooi op te lossen met als enig vergoedingsmiddel water en brood.

  Het is toch een schande dat wij alleen al in ons land de laatste jaren zijn bestolen van onze VUT, en alle andere opgespaarde oudedags reserves (waarvan nu de laatste het spaarloonvoordeel) en straks ook nog eens ons hard verdiende huis moeten verkopen om onze (ver)zorgkosten te mogen betalen ?

  Het invoeren van de guillotine zou een te lichte straf zijn voor de bestuurders (ons kabinet en vele anderen onder hun) maar ik ben er persoonlijk voorstander van om ook daar eens goed over na te denken, de kabinetten van de laatste decennia hebben alleen maar veel geld gekost en de burger van vrijwel al zijn vrijheden beroofd.

Comments are closed.