Niet te beroerd om de confrontatie aan te gaan, begaf Peter Schiff zich onlangs onder de Occupiers in New York, geflankeerd door een groot bord met daarop “I’m the 1%, Let’s Talk”.

Hij vraagt diverse simpele, recht-toe-recht-aan vragen, maar heeft veel moeite met het krijgen van recht-toe-recht-aan antwoorden. Retoriek voert de boventoon..

Hattip LewRockwell.com.

39 REACTIES

 1. @Zé [30]:

  Ik klaag niet beste, maar somber is het zeer zeker. Zé, ik schets een toekomstbeeld, ik heb daar in dit geval geen eigen gevoel bij, maar een beeld en visie die ik voor me zie.

  De mens is zoals die is en daar kan ik niks aan veranderen, hooguit proberen mezelf overeind te houden in een wereld van chaos.

  Ik kan iets geven, maar weiger iets te geven van mezelf door mijzelf wijs te maken dat ik de wereld kan veranderen.

  Ik kan niet de wereld veranderen en we kunnen de wereld niet veranderen als individu, hoewel ik daar eerder anders over dacht.

  Wat we wel kunnen veranderen als individu is gewoonweg niet langer de domme praatjes slikken en geloven dat de heren en dames menen ons te moeten vertellen wat te denken of te doen met ons leven en dat we gezamenlijk tot dezelfde conclusie komen dat de overheid, politiek en anders gespuis niet onze vrienden maar onze vijanden zijn.
  Zé [32] reageerde op deze reactie.

 2. @IIS [31]: Ik begrijp jouw woorden maar al te goed IIS.
  Maar om er somber onder te zijn, is dan wellicht precies de bedoeling van het gespuis.
  Ik loop ook vaan tegen dezelfde muren omhoog, en ontmoet dezelfde beren op mijn wegen.
  Maar ik weiger om er ongelukkig onder te zijn of te worden.
  Er is nog steeds genoeg moois om voor te leven, en ik wens mij daarmee te verbinden.
  Ook al valt dat niet altijd mee.
  Het is zoals het is. Wat ik duidelijk waarneem is dat de oude wereld aan het verdwijnen is.
  Daar heb ik verder geen info voor nodig, ik kan het zelf ervaren, elke dag weer, en kan er alleeen maar verheugd over zijn.
  En wat de toekomst me brengt? Ach we zien wel, tenslotte schept elk toekomstperspectief wederom een nieuwe teleurstelling.
  Ik tracht in het Nu te blijven, het enige wat er is, en wat tastbaar is.
  Als ik bijvoorbeeld terugkijk op eerdere topics op deze site, is er van veel bar weinig terecht gekomen, en zo zal dat dus ook voor de huidige discussies zijn.
  Vandaar dat ik ook minder reageer dan voorheen.

  On Vera,

  Zé.

  IIS [33] reageerde op deze reactie.

 3. @Zé [32]:

  Oh wacht, van veel zaken is veel terechtgekomen, alleen ervaren wij dat nog niet zo. Veel zaken zijn niet veranderd door ons, maar veel zaken zijn veranderd doordat heel veel mensen zoals wij iets hebben aangewakkerd en hebben geleerd.

  Een bewustzijnsvernauwing die langzaam overgaat in een bewustzijnsverruiming. Zolang we blijven discussiëren gebeurt er ogenschijnlijk misschien niets, maar ik denk als we massaal discussiëren en punten weten bloot te leggen die ons een groter bewustzijn verschaffen dan kunnen we dit bewustzijn weer op andere gebieden inzetten of overbrengen op de massa die onwetend is.

  De discussie en de reacties die ik hier keer op keer heb gelezen hebben mij heel veel gebracht. Soms zijn reacties steeds weer van hetzelfde en volgen herhalingen elkaar steevast op. Maar in de marketingwereld is herhaling de beste manier een product aan de man/vrouw te brengen.

  Ik ben een doorbijter, maar vraag mij soms ook af what the fuck doe ik hier? Ik ben gek door hier steeds weer te komen discussiëren. Maar op één of andere manier trekt me deze site en het discussiëren en het libertarisme me enorm.
  Ergens geeft het mijn leven een bepaalde inhoud, misschien komt het mij later nog eens goed van pas, misschien ook niet en blijkt dat ik mijn tijd heb lopen verknoeien….Maar echt waar, ik had het voor geen goud willen missen, het heeft mij veel over mijzelf geleerd en mijn visie op de wereld totaal veranderd…De Vrijspreker heeft een ware revolutie in mijn persoonlijke leven teweeg gebracht.

  Materieel heeft het mij niks gebracht, eerder veel gekost, maar mentaal was het de beste leermeester die ik ooit heb gehad.

  Ik kan het iedereen, die er werkelijk voor openstaat en ook zijn eigen vastgeroeste ideeën overboord wil kieperen, ten zeerste aanbevelen.

 4. Met je reactie Zé (30) sla je de spijker op de kop. Graag herhaal ik haar hierbij, in de hoop dat zij daardoor in overtuigingskracht wint.

  Ik ben van mening dat een betere wereld bij onszelf begint. En dan ook hoe dat wij bedenken deze te verwezenlijken.
  Door positief te denken over onze toekomst, creëren wij een betere toekomst.
  Ik ben van mening dat dát beter bijdraagt dan al dat geklaag.
  Want is dat niet precies waar wij dagelijks mee worden overspoeld door de media?
  Ik wil er niet meer mee bezig zijn, ik wil bezig zijn met een betere wereld voor iedereen, en dat begint bij de manier waarop ik erover denk.
  Kunnen wij ons voorstellen wat voor een kracht er vrij komt als wij daar allemaal zo over denken?
  Regeringen wereldwijd hebben er in gefaald hun beloftes waar te maken.
  Wel, het woord en de daad is nu aan ons.
  Geloof in je eigen kracht.
  Zé.

  IIS [36] reageerde op deze reactie.

 5. @Wouter ter Heide. [35]:

  Non-complaining is als ziek zijn en niets doen en hopen dat de ziekte vanzelf weer overgaat.

  Klagen is een onderdeel van een genezingsproces.
  Wie klaagt draagt bij aan of is zoekende naar genezing.

  Klagen is een heel vroeg stadium en onderdeel naar een groter geheel, zodra we bewust zijn dat klagen niet het gewenste effect heeft zal men automatisch gaan zoeken naar een hoger of ander niveau om de ziekte te benaderen.

  Als dan blijkt dat ook dat geen effect heeft zal men weer een stap verder doen en net zolang doorgaan totdat men merkt dat de aanpak van de ziekte, kwaal of probleem effect heeft.

  We verkeren in een stadium van een vreemde en nieuwe ziekte en weten niet hoe we daar mee moeten omgaan of hoe het te bestrijden.

  Klagen helpt ogenschijnlijk misschien niet, maar is en blijft wel een belangrijk onderdeel van de weg naar een nieuw niveau of om ons te doen beseffen dat we moeten zoeken naar een middel wat datgene kan bestrijden dat ons ziek maakt of heeft gemaakt.

  Klagen kan wel heel irritant zijn en ons op de zenuwen werken, maar we klagen niet zonder reden, want de ziekte is er en wordt alsmaar erger. Zou men klagen over iets wat totaal niet aanwezig is, dan is de klacht over het klagen helemaal terecht.

 6. @E. Wijk [10]: Hah.. Idem hier! Het begon interessant, zwakte af en dan *fail* op VN.
  Ik heb gelijk een zin gecopypaste in Google om te zien of het nog ergens anders verscheen – en zoals te verwachten en Libertariër al meldde zie ik (thanks) – komt het van een andere site, en is het gescrheven door een socialist.

  Sterk gedaan van Schiff. Wel had ik liever gehoord, dat hij het met hen eerder over oplossingen zou hebben.

 7. Mooie QED op mijn reactie hier:

  Met ze praten? Je zult ze het verschil tussen rechten en privileges niet eens bij kunnen brengen.

Comments are closed.