EU-voorstel beperkt invloed kredietbeoordelaars

BRUSSEL (Dow Jones)–Europa komt dinsdag met langverwachte voorstellen om de invloed te beperken van kredietbeoordelaars, die met hun beoordelingen een belangrijke rol zouden hebben gespeeld in de Europese schuldencrisis. Als het voorstel van Barnier aangenomen wordt, zullen kredietbeoordelaars die onder toezicht staan van de European Securities and Markets Authority (ESMA), “niet het recht hebben, als de ESMA daartoe besluit, om bepaalde landen voor een bepaalde periode te beoordelen als zij financiele noodhulp ontvangen van het Internationale Monetaire Fonds of de Europese Unie”, zei Barnier maandag.

Volgens Barniers voorstel zouden wijzigingen van de kredietrating van een land ook tijdelijk verboden kunnen worden als Europese wetgevers vrezen voor marktinstabiliteit.

Elke keer denk je dat de politici dergelijke dictatoriale dwangmaatregelen nog niet durven nemen, zelfs al weet je dat ze die plannen hebben.

Zo ook nu weer met het gewoon open bloot stellen van een spreekverbod, beperking van de vrijheid van meningsuiting.
Als we iets niet bekend laten maken, is het niet gebeurd? Zo handelen ze wel!

Hoe transparant wil een overheid zijn?

Lijkt me iets voor de AFM om dat te onderzoeken, want als dit geen marktgevoelige informatie is die onderdrukt wordt, wat dan nog wel?

Zie ook publicatie van EUobserver:
Brussels to unveil credit-rating clampdown  

Ingezonden door LHM / RV

9 REACTIES

 1. Ik vergelijk dergelijke maatregelen met mijn tandarts die niet bij de ontsteking van mijn kies kan komen en daarom maar de boel dichtmetselt en doet alsof daarmee het probleem is opgelost. Zolang de boel ontstoken blijft en niet de bron van de ellende wordt aangepakt zal de pijn en het probleen niet verdwijnen. Krijg natuurlijk wel een gepeperde rekening, die nota bene alsmaar hoger worden.

  Eerst ruim 300 euro en daarna 560 euro voor iets wat al eerder is behandeld en zit nu nog te wachten op een rekening van honderden euro’s. De pijn blijft en het geld is weg, net als bij de EU zullen wij de rekening krijgen en de pijn alleen maar toenemen.

  Toen ik bij de tandarts zat en bedacht dat de rekeningen absurd hoog afsteken bij eerdere rekeningen en de prijzen volgend jaar nog verder zullen stijgen kreeg ik een flashforward …Ik zag veel rotte tanden en slecht onderhouden gebitten en veel failliete tandartsen en prijzen die zo hoog gaan dat ze uiteindelijk door niemand meer zijn op te brengen…Hetzelfde geldt natuurlijk voor de gehele medische industrie waar uiteindelijk de boel zal vastlopen.

  Het zal er dan vroeg of laat van moeten komen; de gehele EU/NL zal worden genationaliseerd en zal de EUSSR een feit zijn.

  De EUSSR pitbull laat niet meer los en men heeft juist door zich jarenlang te bemoeien met zaken de prijzen opgedreven en voor scheefgroei gezorgd en zal men uiteindelijk met de simpele oplossing van nationalisatie op de proppen komen. Hetzelfde zal met de huizenmarkt gebeuren en met nog veel meer zaken die niet meer zijn op te hoesten.

  Als het eerste schaap over de dam is volgen er meer, de EUSSR vliegen de gebraden vogels eerdaags aan de lopende band in de mond. China en Rusland in hun communistische hoogtijdagen zouden er jaloers op zijn geweest.

  IIS [2] reageerde op deze reactie.

 2. Wat een maffia methode. Dat moet dan een vrij en democratisch Eussr voorstellen. Misselijk makend en deze “dictator regel” zal nooit werken. Cijfers liegen niet, maar politici wel.
  Dus de markt, zal met of zonder publicatie van de ratings, uiteindelijk altijd beslissen en (gelukkig) gelijk krijgen. PECUNIA EURO FINITO.

  LANG LEVE ONZE DEMOCRATISCHE VRIJHEID OM NEE TE ZEGGEN EN UIT DE EU-SSR TE MOGEN STAPPEN. (cynisch)

 3. @vrijeradikaal [4]:
  Mag ik dan een poging wagen? Zonder te verwijzen naar “duistere krachten van Bilderberg-samenzweringen” hoewel ik die niet helemaal uitsluit als mede veroorzaker van de teloorgang van ons werelddeel.
  1. Mensen zijn ingeslapen en in coma geraakt door de eeuwigdurende consumptie die de welvaart hen biedt. Precies zoals beschreven in Ortega Y Gazet, de opstand der horden (jaren’30). De politiek heeft handig gebruik gemaakt van de onvermijdelijke desinteresse in politiek en bestuur (“Ze maken er toch een zooitje van, Truus, schenk nog ‘es in!”)
  2. De geestelijke armoede die volgde op een ontkerkelijking waardoor mensen vatbaar werden voor exotische, onschuldige religies (Bagwan, Zen) of minder onschuldige (zoals ’the moonies’ the suicide-cult, christian science of islam) met als gevolg dat mensen hun band met het verleden en hun tradities makkelijker verliezen. En dus ook niet precies weten wanneer ze bedreigd worden in hun bestaan. Mede veroorzaakt door 1.
  3. De ondraaglijke schuldgevoelens van de Europeanen als gevolg van 2 heftige wereldoorlogen in de 20e eeuw hebben de mensen weerloos gemaakt (mea culpa maxima) en een prooi voor (linkse) dictatuur. Duitsland bijvoorbeeld klampt zich vast aan een euro en EU, want men kan niet anders, wil men voor fatsoenlijk doorgaan. Eurofilie is vooral een linkse hobbie. En er is geen volk met zoveel links als de bondsrepubliek. Een reactie na holocaust en Hitler, een reactie van ‘sla me maar.’ Dat duurt al 70 jaar.
  En zo om het cirkeltje rond te maken, heeft Barosso vrij spel om van de EU een EUSSR te maken. Met alle propaganda-methoden die daar bij horen. Hoe dat kan? Lees 1 t/m 3.

  Ugh [6] reageerde op deze reactie.

 4. @gijs van meeteren [7]:

  Alsjeblieft.

  Maar onthoudt dat alhoewel het boek het voornamelijk heeft over een enkele dictator of monarch, het net zo makkelijk kan worden toegepast op elke vorm van politieke heerserij waartegen een bevolking apatisch is.

Comments are closed.