Premier Rutte vliegt naar Amerika om daar vandaag met president Obama in een half uur tijd de zes grote wereldproblemen op te lossen. Te beginnen met het overhandigen van een oranje honkbalshirt waarop de naam van Obama staat en waarbij ook de pers aanwezig is en paar vragen mag stellen. Goed voorbereid mag je aannemen!
De tijd van het halve uur die dan nog over is, kan besteed worden aan de andere vijf wereldproblemen.
De Volkskrant somt ze gemakkelijk op:

Na het honkbalshirt zijn de vijf andere onderwerpen die opgelost worden:
-de economische banden tussen Nederland en de Verenigde Staten,
-de eurocrises,
-de rol van het IMF,
-de situatie in de Arabische wereld en het Midden-Oosten,
-de toekomst van de NAVO – in het bijzonder de topconferentie volgend jaar in Chicago.

Voor de economische banden zouden ze misschien kunnen afspreken om zich daar als overheid helemaal uit terug te trekken en het volledig aan de markt over te laten. Al vrees ik dat ze dat niet in een half uurtje kunnen regelen.

De eurocrises en het IMF hebben met elkaar te maken. Rutte als EU-fan wil namelijk van het IMF meer geld krijgen dat Amerika dan moet betalen of drukken!! Vandaar de zorg om Obama gunstig te stemmen. Dat gunstig stemmen zal wel lukken. Wat de prijs ervan is, is niet te overzien.

De problemen in Arabische wereld en het Midden Oosten zijn ook dank zij Nederland voor een groot deel opgelost. Met Irak zijn we klaar. Saddam Hussein is opgehangen. Libië is ook zowat gereed. Kadaffi os vermoord. En in Afghanistan houdt de NAVO het nu al 10 jaar uit, en dat geeft veel vertrouwen voor de volgende tien jaar.

Vanaf morgen zullen we dan wel in een betere wereld leven!

21 REACTIES

 1. Dergelijke ‘staatsbezoeken’ zijn lopende bandwerk in ’t Witte Huis. Meestal moet er nog even ingefluisterd worden welke bloednerveuze en hevig zwetende slippendrager er nu weer komt buurten… Benieuwd of Marky Mark de wisseltrofee Eeuwige Plaatsvervangende Schaamte van Balkenende / De Hoop Scheffer gaat overnemen (ten tijde van Sjors W. Bush)

  pcrs [4] reageerde op deze reactie.

 2. Vraag me wel eens af in wat voor een wereld die gasten leven.

  Zucht,

  Zé.

 3. hebben jullie trouwens al gehoord dat Mark 20 minuten met Barrack mocht spreken, maar dat het er wel 50 werden? Ik glim van trots, na het europese succes van de door Nederland voorgestelde supercommisaris, zou ik haast vergeten dat ze me helemaal kaal stelen.

  Zé [7] reageerde op deze reactie.

 4. @pcrs [6]: Ze doen maar, geld bestaat immers niet, dat moge onderhand duidelijk zijn, en tenslotte, ben blij man, want een kale kip kan men niet plukken!

  Boer Zé.

 5. Tussen fictie en non-fictie, leugens van een fantaste of juist niet??..Ik heb de ondertitelde serie bekeken en vond het wel een bijzonder geheel van (waanzinnige??) verhalen..

  http://www.youtube.com/watch?v=iRhhHZ3_FOM&feature=player_embedded

  Of is de truc dat we dit soort verhalen moeten geloven??…In ieder geval zijn beide verhalen de moeite van het kijken waard…

  http://www.youtube.com/watch?v=GqZ1JQDrPRw&feature=related
  Zé [11] reageerde op deze reactie.
  pcrs [16] reageerde op deze reactie.

 6. @Zé [11]:

  Dergelijke verhalen begin ik steeds meer te geloven, niet omdat het verhaal mij iets nieuws vertelt, maar omdat dergelijke verhalen dat bevestigen wat ik reeds dacht, voelde, wist en tussen de regels van al het nieuws door kon lezen. Dat vind ik nog gekker, ik krijg en vind bij een hoop verschillende ‘boodschappen’ op het internet duidelijke bevestiging van dat wat ik al jaren wist.

  Het vervelende daarbij is dat ik daarom zoveel en zo vaak mensen tegen mij heb, omdat ik op de één of andere manier in doen, laten en denken mijn tijd dan weer te ver vooruit ben. “men vindt mij maar een rare snuiter”

  Het werkt ook tegen mij, omdat ik niet de golfbewegingen van het heden kan vinden, want ik werk, zo lijkt het, op een andere golflengte/beweging en mis daardoor vaak zeer mooie kansen. Voorbeeld: ik wilde voor 15 jaar terug een winkelpand met woning kopen, maar om de één of andere reden kon ik mij er niet toe zetten, puur en alleen, denk ik, omdat ik voorvoelde dat er een moment zou komen van totale deceptie door een opgeblazen economie.

  …Achteraf realiseer ik me dat ik min of meer tegen mezelf heb gelogen en ontzettend dom ben geweest en het mij daarmee zelf ook heel moeilijk maak en me had kunnen aanpassen en mee moeten gaan in de wereld van dat moment, maar ik leefde reeds in de wereld van misschien wel 15 jaar later.

  Dat is een heel vervelende eigenschap van mij, feitelijk zou ik in dienst moeten gaan van een groot bedrijf die mij kan vragen over zaken die in de toekomst eventueel zouden kunnen spelen, maar ja, waar vind je een bedrijf die zo’n ‘gek’ als mij in dienst wil hebben??….

  Video 4 vind ik persoonlijk het meest maffe, als ze vertelt dat iedereen zal worden afgerekend op zijn daden.

  Dan kom ik weer in conflict met het gegeven ‘lotsbepaling’, want ik ben er ook van overtuigd dat alles wat wij hier doen en beleven al vaststaat en wij het dienen in te vullen.

  En als iets vaststaat dan zou men ook slechte mensen kunnen vergeven, want ze moeten/moesten doen wat het lot van ze verlangt(de)…In feite zou je ieder mens, ook jezelf, kunnen vergeven als je gelooft in lotsbepaling, ik geloof erin, maar kan niet altijd vergeven.
  IIS [13] reageerde op deze reactie.

 7. @IIS [12]:

  De kogel kwam van links? De kogel kwam van één belangrijk gegeven en dat is dat men niets heeft te vertellen in deze wereld, wij, en dat is mijn stellige overtuiging en ik hoop werkelijk dat ik er helemaal naast zit, zijn en waren altijd al gevangen en slaven in een net dat zich maar langzaam en moeilijk sluit, en nu wordt eerdaags, mede door de vooruitgang van de technologie, dit net geheel gesloten en zullen wij niets meer bezitten en niet meer degene kunnen zijn die we ooit dachten te zijn. Degene die dan de macht hebben bepalen wat u bent, denkt, doet en zegt.

  Misschien een te zwarte gedachte van mij, maar mooier kan ik het niet maken. Het zal kunnen veranderen als degene die aan de touwtjes trekken hun eigen graf graven of in de bull trap stappen.

 8. en Adreas Breivik is niet beinvloed door de pvv, aldus nederland, ook een agendapunt lijk me. We are anonymous, we are legion, we don’t forgive, we don’t forget, expect us.

Comments are closed.