9 REACTIES

 1. Ik weet niet wie deze Europese vlag ontworpen heeft, maar 12 sterren in een cirkel betekent “stilstand” Dus zal dit nooit een succes kunnen worden. Als deze nu 13 sterren had, ook èèn in het midden, dan had Europa een bestemming.

  vrijeradikaal [6] reageerde op deze reactie.

 2. De 12 sterren zo keurig in een cirkel kunnen ook symbool staan voor de ronde tafel, waarbij ieder dus gelijkwaardig is, zoals aan het hof van de legendarische King Arthur, die daar zijn koene ridders ontving. Ik probeer me even voor te stellen wat 12 gelijkwaardige partijen om een ronde tafel binnen de EU doen. Poolse Landdagje spelen? Rhetorische vraag.
  Er komt in de praktijk overigens niets terecht van enige gelijkwaardigheid. Twee sterren in de vlag, Merkel en Sarkozy, stralen zoveel licht uit, dat alle andere sterren verzengen en uiteindelijk doven. Op de achtergrond spelen twee zelfbenoemde leiders de perfecte rol van star warriors. Ze heten Van Rompuij en Barosso. Ze hebben het mandaat opperbazen te spelen. Van wie ze die gekregen hebben? Geen flauw idee. Met zakken vol kralen en spiegeltjes, dozen met blusmiddelen en verder met heel veel chantage-troeven achter de hand, gaan zij alle sterren af om ervoor te zorgen dat ze een voor een zo snel mogelijk gaan doven. En die uitgedoofde sterren blijven keurig in cirkel-vorm liggen, allemaal in een 30 graden-hoek ten opzichte van elkaar, braaf in het gelid als het ware. Uitgeblust. Zoals star warriors dat graag zien.

 3. De Telegraaf heeft zaterdag een historische column van Alexander Sassen van Elsloo gecensureerd.
  Error 404, pagina niet gevonden
  De pagina waarom u heeft gevraagd kon niet worden gevonden.

  Een mogelijkheid is dat het artikel niet langer bestaat; een andere mogelijkheid is dat u de URL foutief heeft opgegeven.

  U kunt de ‘Terug’ of ‘Back’knop in Uw browser gebruiken om terug te gaan naar de pagina waar u vandaan kwam, of onze navigatie aan de boven- en linkerkant van deze pagina om verder te lezen op deze site.
  http://www.telegraaf.nl/site_error/404.html?url=/dft/goeroes/alexandersassenvanelsloo/article10859856.ece
  http://twitter.com/#!/ReferendumNL/status/134004228279635968
  http://twitter.com/#!/hermanbenschop/status/133600873493434368
  Alles over het Euro-akkoord
  EU is crimineel
  AMSTERDAM – De regeringen van de EU/EMU lidstaten vertonen een ongekende hoeveelheid aan crimineel gedrag. Ik bedoel hier niet de belastingheffing mee, maar de leugens, gemanipuleer en fraude. De lijst is lang maar laat ik een paar voorbeelden geven.

  Maastricht contractbreuk
  1) Bij het opzetten van de eurozone is er een groot contract gesloten tussen de lidstaten: het verdrag van Maastricht. Daar stonden allerlei criteria in over staatsschuldniveaus, overheidstekorten en inflatie die de lidstaten moesten hanteren om lid te mogen zijn van de EMU. Eerst werden Italie en Griekenland toegelaten terwijl die helemaal niet aan de contractvoorwaarden voldeden. Het Maastricht contract werd dus moedwillig genegeerd. Paar jaren later hadden Duitsland en Frankrijk het zelf wat moeilijk en werden de criteria door deze kernlanden ook met de voeten getreden. Al met al is dit gewoon contractbreuk pur sang. Naar mijn mening is dit fraude en dus crimineel gedrag.

  Omkoping
  2) De afgelopen 20 jaar hebben de EU/EMU lidstaten (en andere Westerse regeringen) toegelaten dat banken grote sommen geld uitleenden aan burgers en bedrijven. Dit was immers goed (op korte termijn; de politicus denkt vaak alleen 4 jaar vooruit, ofwel van verkiezing tot verkiezing) want kiezers voelden zich rijker met een leuk koophuis, met VT-wonen interieur, een vette leasebak onder de carport en een 100-inch plasma aan de muur. Kiezers voelen zich rijk waardoor de regering een herverkiezing bijna niet kan ontgaan. Dit is naar mijn mening natuurlijk een vorm van omkoping wat crimineel gedrag is.

  Koersmanipulatie
  3) Om te zorgen dat de EU-lidstaten (en andere landen) nog meer zouden kunnen profiteren van goedkoop geld om naar de kiezers te smijten, hebben ze EU-staatsschuld een nul-risicoweging gegeven. Dit betekent dat banken nooit kapitaalbuffers hoeven aan te houden op hun EU staatsgeldposities (zie een eerdere column van mij).
  Hierdoor werden banken gemanipuleerd om grote posities in Europese staatsschulden te nemen. Dit zorgde voor extra vraag naar deze staatsschulden waardoor de rentes omlaag vielen. Dus door deze regel konden de regeringen de rente omlaag manipuleren zodat ze goedkoper en nog meer konden lenen. Naar mijn mening was deze beslissing niet alleen onverstandig (alle Europese banken zitten nu tjokvol met Europese staatsobligaties die nu aan het verslechteren zijn) maar ook een vorm van manipulatie die crimineel te noemen is.

  Illegale staatssteun
  4) Volgens de EMU verdragen mag de ECB nooit staatssteun geven. Ondanks dat heeft de ECB nu voor honderden miljarden euros aan staatsobligaties van de PIIGS-landen (Portugal, Ierland, Italie, Griekenland en Spanje) gekocht. De ECB heeft daarmee naar mijn mening de voorwaarden van de EMU verdragen eenzijdig veranderd wat naar mijn mening fraude (en contractbreuk) en crimineel gedrag te noemen is.

  Mini-staatsgreep
  5) Een paar jaar geleden lieten onze EU leiders ons stemmen over een nieuwe Europese grondwet. De resultaten hiervan waren dat er aardig wat nee-stemmers waren waardoor de EU-grondwet naar de prullenbak verwezen werd. Maar dan bedenken de leiders allerlei manieren om via een achterdeur toch hun zin (en dus niet van het volk) door te drijven. Dit is niet alleen een vorm van kiezersbedrog maar gewoon het moedwillig opzijschuiven van de democratie. Naar mijn mening een mini-staatsgreep die als crimineel gedrag gezien moet worden.

  Koersmanipulatie, deel II
  6) Koersen van aandelen en staatsobligaties zijn belangrijk en moeten liever niet omlaag is de mening van veel politici. Short gaan word steeds verder aan banden gelegd en als oplossing angedragen. Als de regeringen en banken prudent zouden zijn dan is er voor niemand geen reden om te shorten, zou ik zeggen.
  Maar de overheden hebben keer op keer laten zien dat ze bereid zijn de oorzaken te negeren en alleen de gevolgen te willen aanpakken. Het hypocriete is dan dat de regeringen zelf (via reguleringen en instanties zoals de ECB) zelf wel continu de marktprijzen van EMU-staatsschulden proberen te manipuleren door middel van grote interventies. U en ik mogen dat niet doen want dat is koersmanipulatie, maar de regeringen zelf doen niet anders. Naar mijn mening moet het op dit gebied ‘gelijke monniken gelijke kappen’ zijn en is deze koersmanipulatie door de staat crimineel te noemen.

  Misleiding
  7) EU-politici zijn ook met hun uitlatingen de markten bewust aan het manipuleren. De EU-leiders hebben allen gezegd dat de EMU (en wellicht de EU) het niet overleeft als Griekenland failliet gaat. Dit hebben ze als reden gebruikt om meerdere hulppakketten voor Griekenland te laten goedkeuren.
  Maar nu er opeens een dreiging is van een Grieks referendum en Griekse exit van de EMU zegt Sarkozy dat de EMU gerust zonder de Grieken kunnen. Ze waren dus aan het liegen. Verder hebben politici voor en tijdens de eurotop laten weten dat de Chinezen groots in het EFSF zouden willen stappen. Een dag later zeggen de EU-afgevaardigden dat we niet te veel moeten verwachten van de Chinezen. En zo was er een ware barrage aan geruchten die naar mijn mening tot doel hadden om de werkelijkheid te verbloemen. Dit is in mijn boekje dus misleiding, en nogmaals, crimineel gedrag.

  Omverwerpen van democratie
  8) Last but not least, Griekenland wil een referendum houden maar de EU/ECB/IMF steken daar een stokje voor. Directe inmenging met als doel het democratisch proces in een land om zeep te helpen. En u denkt misschien “dat zijn de Grieken maar en een ‘ver van mijn bed-show’” maar voor u het weet mag u hier in Nederland ook nergens meer over beslissen…

  Politiek afrekenmoment
  Al met al is dit nog maar het topje van de ijsberg. Het is naar mijn mening duidelijk dat de EU regeringen keer op keer alle regels aan hun laars lappen om hun doel met fundamentalistische rücksichtslosigkeit uit te voeren. Alles en iedereen moet er aan geloven die maar aan de euro wil tornen. Tegen de wil van de kiezers ingaan kan, maar niet voor lang. De politieke afrekening komt met rasse schreden dichterbij. Politicians beware!

  Alexander Sassen van Elsloo is oprichter van Sassen Research & Consultancy Company. Voorheen was hij head of research bij Hobart Capital Markets in Londen en deed hij aandelen- en hedgefundsales bij onder andere Kepler, MF Global en Rabo Securities.

  Hub Jongen [5] reageerde op deze reactie.

 4. @zo maar iemand [1]:

  Know Your Enemy (Part 62 – European Symbols)

  http://www.youtube.com/watch?v=ocZ8Gy8DegE

  Ik denk dat de groep in Brussel dit serieuzer neemt dan ze jou laten denken.

  Er zit een ideologische component achter. , en ik zou maar eens beginnen dit zachkens aan te overwegen.

  Ik kijk allang niet meer naar een economisch gegeven , en de mist begint te wijken.

 5. 12 sterren in een cirkel betekent de eeuwige zich herhalende, altijd maar weer terug bij af en overnieuw beginnende failliessementen van overheden.
  Hyperinflatie, nieuwe munteenheid en weer hyperinflatie.
  Veel vrijheid, veel welvaart, veel belasting, veel onderdrukking, veel oorlog, alles verrot en weer overnieuw beginnen.

  Het is een cirkel die nooit ophoudt.

 6. Volgens mij is een vlag gewoon een stuk stof met een printje erop. Daar kunnen mensen van allerlei symbolieken aan vasthangen, maar dat stuk stof doet echt niets hoor. Daar gaan geen krachten van uit, een vlag lost geen problemen op, noch creëert het ze. Het zijn mensen die er ideeën bij projecteren, symbolieken eraan verbinden of er waarde/status aan verbinden.

  Leuk allemaal, maar het is niets meer dan een doek met opdruk en het maakt niet uit of er wel of geen sterretje in het midden op gedrukt/genaaid is.

  G&R Eigenwijs [9] reageerde op deze reactie.

 7. @Offthegrid [8]:
  Het geeft dan wel een beeld ,van wat deze mensen voorstaan en
  uitdragen.
  Even makkelijk zou het ook zo kunnen zijn, dat er niet eens
  over is nagedacht.
  En dat men het wel een leuk ontwerp vond.
  Mensen lopen nu een maal te pas en on pas achter van alles aan.

Comments are closed.