Vrijspreker: Als onderdanen verplicht worden tot iets, dan maken ze zichzelf vaak wijs dat ze dat zelf wilden. Dit wordt ook wel het Stockholm syndroom genoemd. Maar andersom is ook mogelijk.

Opperdienaar: Als je ze iets gebiedt, zoals belasting betalen, dan denken ze inderdaad “ik wilde mijn geld daar toch aan uitgeven”, maar als je ze iets verbiedt, dan denken ze ook “ach, ik wilde het eigenlijk toch niet”. 

Vrijspreker: Laatst trok een parade rijken (de 1%) naar president Obama om te smeken om hogere belasting (‘Patriottische miljonairs voor Fiscale Kracht’).

Opperdienaar: Ja, daaraan kun je zien dat het gewoon onderdanen zijn die het liefst niet naar de wapens grijpen, maar op hun dwang anticiperen door zelf te vragen meer bestolen te worden. Dit is de gebruikelijke Stockholm reaktie.

Vrijspreker: Er treedt dan wel een rare hersenkortsluiting op. Bij hun parade om om meer diefstal te vragen, stond een jonge dame met een Ipad met daarop de website van de overheid waar je zoveel kunt bijdragen als je wilt. De interviews zijn leuk om te horen.

http://www.youtube.com/watch?v=cH7EQs4kzpA

Opperdienaar: Dat is een gemeen meiske, zoals ze die vragen inleidde.

6 REACTIES

 1. Kijk en vergelijk…

  Toen:

  http://www.youtube.com/watch?v=wam8HkmBJ_Q

  Nu:

  http://www.youtube.com/watch?v=0Q53b_rGNmU

  Met een Goldman Sachs mol aan de macht bij de ECB zullen volgend jaar de rentes op spaartegoeden worden gesloopt en gereduceerd tot nul…Dit om u te vertellen dat sparen vies is en uitgeven goed is…..Men kakelt hier en daar ook nog even wat over EUro bonds, maar dat zijn natuurlijk gewoon verkapte WAR BONDS!!..
  IIS [4] reageerde op deze reactie.
  pcrs [5] reageerde op deze reactie.

 2. @IIS [2]:

  Was weer eens off-topic misschien, maar het mag toch duidelijk zijn dat men veel praatjes verkoopt en de voorraadkast daarna kan worden geplunderd door de Amerikaans communistische/fascistische overheid en de Fed…De lange, enge tentakels reiken zelfs tot hier….

 3. @IIS [2]: mooi filmpje, apart om te zien hoe het engeltje pleit voor je geld in een oorlogsmachine smijten en het duiveltje om het aan jezelf uit te geven. Ook apart te zien dat de instincten van DD duidelijk in de richting van zelfuitgeving gaan, maar dat deze instincten overwonnen moeten worden.
  Weet jij wat er van die war bonds terecht gekomen is, trouwens?

  IIS [6] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.