maandag, 21 november 2011
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Stockholm syndroom

Vrijspreker: Als onderdanen verplicht worden tot iets, dan maken ze zichzelf vaak wijs dat ze dat zelf wilden. Dit wordt ook wel het Stockholm syndroom genoemd. Maar andersom is ook mogelijk.

Opperdienaar: Als je ze iets gebiedt, zoals belasting betalen, dan denken ze inderdaad “ik wilde mijn geld daar toch aan uitgeven”, maar als je ze iets verbiedt, dan denken ze ook “ach, ik wilde het eigenlijk toch niet”. 

Vrijspreker: Laatst trok een parade rijken (de 1%) naar president Obama om te smeken om hogere belasting (‘Patriottische miljonairs voor Fiscale Kracht’).

Opperdienaar: Ja, daaraan kun je zien dat het gewoon onderdanen zijn die het liefst niet naar de wapens grijpen, maar op hun dwang anticiperen door zelf te vragen meer bestolen te worden. Dit is de gebruikelijke Stockholm reaktie.

Vrijspreker: Er treedt dan wel een rare hersenkortsluiting op. Bij hun parade om om meer diefstal te vragen, stond een jonge dame met een Ipad met daarop de website van de overheid waar je zoveel kunt bijdragen als je wilt. De interviews zijn leuk om te horen.

http://www.youtube.com/watch?v=cH7EQs4kzpA

Opperdienaar: Dat is een gemeen meiske, zoals ze die vragen inleidde.

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen, Belastingen, Psychologie
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. The Red Pill schreef op : 1

  het ‘ ach ik wilde het toch niet’ is het sour grapes effect.

  en.wikipedia.org

 2. IIS schreef op : 4

  @IIS [2]:

  Was weer eens off-topic misschien, maar het mag toch duidelijk zijn dat men veel praatjes verkoopt en de voorraadkast daarna kan worden geplunderd door de Amerikaans communistische/fascistische overheid en de Fed…De lange, enge tentakels reiken zelfs tot hier….

 3. pcrs schreef op : 5

  @IIS [2]: mooi filmpje, apart om te zien hoe het engeltje pleit voor je geld in een oorlogsmachine smijten en het duiveltje om het aan jezelf uit te geven. Ook apart te zien dat de instincten van DD duidelijk in de richting van zelfuitgeving gaan, maar dat deze instincten overwonnen moeten worden.
  Weet jij wat er van die war bonds terecht gekomen is, trouwens?

  IIS [6] reageerde op deze reactie.

 4. IIS schreef op : 6

  @pcrs [5]:

  Currently, there are a number of bonds issued between 1941 and 1980 that have yet to be redeemed