Ik lees net onderstaand NOS bericht waarin het NPB dingen zegt die in strijd zijn met de beweringen van Rutte-deJager, maar dan aan het eind tot een verrassende conclusie komen.

Vet+cursief is eigen commentaar.


 Het NOS-bericht:

CPB: weinig extra welvaart door euro
Toegevoegd: maandag 14 nov 2011,

De invoering van de euro heeft Nederland relatief weinig welvaart opgeleverd. Die conclusie trekt het Centraal Planbureau (CPB) in het boek ‘Europa in crisis‘.

 Dit is wel faliekant anders dan wat de grote leiders en hun consorten de laatste dagen staan te beweren. Liegen ze of zijn ze oncapabel?

Het voordeel van de euro is ongeveer een weeksalaris op een heel jaarinkomen.

 Dat zou dan ongeveer 2 procent zijn. Als het waar is, want we hebben de berekeningen en getallen nog niet gezien. Maar in ieder geval staat het in geen enkele verhouding tot de poeha van de welvaart die Nederland aan de euro/EU heeft te danken volgens Rutte-deJager-vBaalen-Pechtold-en anderen.

Het vrije handelsverkeer binnen Europa heeft Nederland veel meer winst opgeleverd, namelijk een maandsalaris. Dat voordeel loopt steeds verder op, schrijft het CPB.

 Uiteraard, het libertarisme pleit altijd al voor vrij handelsverkeer. Maar dat heeft helemaal niets te maken met de EU !! Het vrije handelsverkeer is gekomen in de tijd van de EG en EEG. En dat was vóór de EU en de euro. Dat vrije handelsverkeer heeft als zodanig niets te maken met de politieke invloeden. Die beperken dat vrije verkeer alleen maar.

De onderzoekers waarschuwen voor het uiteenvallen van de eurozone. Die kosten zijn ‘enorm’ en zouden de welvaart aantasten.

 Die getallen willen we graag zien. Het moet wel heel erg overtuigend zijn om op te wegen tegen de 100 miljard euro als bail-outs en noodfondsen die de EU nu op korte termijn kost voor de burgers om “zwakke” landen die zich niet aan afspraken hielden, te helpen. Alleen dat is al 6.000 euro voor elke persoon!

Het CPB zegt dat het goed zou zijn als er meer bevoegdheden aan Europese instellingen worden overgedragen.

 Juist, “the man on the white horse”, de grote dictator, moet er komen. Nog minder vrijheid, nog meer afhankelijkheid Hoe verzinnen ze het? Regelen werkt niet, daarom is nog meer regelen de oplossing!!
———————————-

Waarom ziet niet iedere burger dat dit aan het gebeuren is? Is het zo moeilijk? Of durven velen hun ogen niet open te doen?

3 REACTIES

  1. Goh je had eens moeten weten hoeveel Nederlandse notabelen heimelijk handenwrijvend stonden te genieten , toen Onkel Adolf’s “Europese neu-ordnung” in mei 1940 binnentrad.

    Zo tervreden was men , dat het gros van Nationaal Socialistische doctrines welke de bezetters invoerden gedurende 40-45 , zij die vrolijk na de verovering der gealieerden bleven handhaven.

    Lees maar rustig wat hier staat , want dat staat er ook !

  2. LOL: er wordt niet gezegd wiens week en maandsalaris model staat, modaal Europees inkomen misschien:-)

Comments are closed.