Meerdere artikelen zijn reeds geplaatst op Vrijspreker over het breken van de macht van de systeembanken. De Grote Graaiers, dank zij goedkeuring en stimulering van overheden. 
Bankkosten rijzen de pan uit. De banken zuigen met hun fees enorme hoeveelheden geld uit de economie. Ze zijn overleveraged en hebben steeds meer “goed geld” nodig om hun “slecht geld”- investeringen te onderhouden. Of wel hun waninvesteringen.

Op de site van Business Insider staat een interview met een jonge man die een systeem ontwikkeld én in bedrijf heeft dat de banken, creditcard maatschappijen en de PayPal maffia in één keer buiten spel zou kunnen zetten.

Hun fee? $0,25 per transactie. U leest het goed: per transactie. Ongeacht grootte van het bedrag, privé persoon of zakelijk.

Hmmmm, interessant concept. Helemaal van deze tijd…. De macht terug naar het volk, Occupy-beweging, maar ook het recente artikel van Hub Jongen “kleine stappen zijn belangrijk op de weg naar Vrijheid”.

Lijkt mij dat Dwolla een stap in de goede richting is.
Momenteel alleen nog in de US, maar misschien iets om in de gaten te houden.
Een misschien liggen hier kansen voor iemand die dit in Nederland wil gaan invoeren?
Voor “Dwolla Europa” ???

Zie uitgebreid interview:
http://www.businessinsider.com/this-28-year-old-is-making-sure-credit-cards-wont-exist-in-the-next-few-years-2011-11?page=1
en
www.dwolla.com

Ingezonden door Melchizedek

1 REACTIE

  1. Artikel dat hierop aansluit. Ik ben het niet helemaal eens met zijn oplossing, maar het is denk ik wel goed dat er in een gerenomeerde krant aandacht wordt besteed aan de problematiek.

    The Guardian: Money has been privatised by stealth

    Hij zegt i.i.g. duidelijk:
    “Incredibly, the law that makes it illegal to print your own tenners at home has never been updated to apply to the electronic money that is now created by banks.

    So while criminal gangs manage to create about £2.5bn of fake cash each year, the banks collectively create more than £100bn a year without breaking a single law.”

Comments are closed.