De PVV gaat een onderzoek doen om uit te zoeken of terugkeer tot de gulden voordeel kan opleveren. Dit kunnen we van harte toejuichen. Jan-Kees de Jager is er echter bang voor: NOS: ”

De Jager tegen gulden-onderzoek PVV“. 

 

Valt mee dat hij het NOG NIET verbiedt!! Stel voor dat er uitkomt dat dit al veel eerder had moeten gebeuren!

Er zijn nog een aantal politici die minimaal zeggen dat ze mogen onderzoeken wat ze willen. Terecht!. Maar er zijn ook politici die net als Jan-Kees bang zijn dat er wel eens uit kan komen dat uittreden uit de euro beter voor de burgers is. En dan ook uittreden uit de EU!

Vooral politici die zoals Pechtold maar steeds van de daken schreeuwen dat die EU zo goed voor ons is.

Pechtold  (D66) heeft nog steeds niet geantwoord op het verzoek om eens aan te tonen dat elke burger jaarlijks 2.000 euro (of was het 3.000?) aan de EU verdient.
Daarbij is heel interessant of de bail-outs en noodfondsen van bijna 100 miljard die burgers moeten opbrengen daarin meegerekend zijn. Want alleen dat betekent al 6.000 euro per inwoner. (20.000+ euro per gezin).

 PVV /Telegraaf :
“Het minderheidskabinet van VVD en CDA vindt een aftocht uit de euro een onbegaanbare weg. Maar volgens de PVV-leider is de munt een mislukt project dat bakken met geld blijft kosten. „Het begon met een lening van 2 miljard en nu staan we al voor 100 miljard garant. Na Griekenland is nu Italië aan de beurt, en mogelijk volgen nog andere knoflooklanden als Spanje en Frankrijk.

Vrijspreker, Libertarisch Centrum en de Bastiat Stichting pleiten al jaren voor objectieve benaderingen los van al die politieke kreten. Laat het beleid gebaseerd zijn op harde feiten!

Van de Bastiat Stichting:

Er moet eindelijk een wetenschappelijk gestaafd onderzoek komen naar de voor- en nadelen van de euro, alsmede de gulden. Dat is namelijk nooit gebeurd. De collectivistische en corporatistische politici kijken wel uit. Want dan komt hun propaganda tot uiting en dat is het laatste wat deze odieuze lieden willen.

Bij de Frédéric Bastiat Stichting waren we al jaren geleden tot de conclusie gekomen dat het voordeliger was om in de gulden te blijven en gewoon een Europese vrijhandelszone in te stellen op basis van de situatie zoals de EFTA (European Free Trade Association) en dus geen monstrositeit als een EU met alle ellende van dien.

https://www.vrijspreker.nl/wp/2011/07/hoe-van-euro-terug-naar-gulden/
https://www.vrijspreker.nl/wp/2009/06/crisisoplossing/
https://www.vrijspreker.nl/wp/2011/07/europese-desintegratie/
https://www.vrijspreker.nl/wp/2011/04/centrale-banken-en-rente/

Het zou niet de eerste keer zijn dat de noordelijke Nederlanden zich hebben afgesplitst van een monstrositeit, want in 1584 gebeurde hetzelfde met het Plakkaat van Verlaetinghe 
Hiermee ontkoppelde de jonge republiek zich van het Habsburgse Rijk, wat de voorloper is geweest van de huidige Europese Unie.

En wat de mensen in 1584 al konden, dat kunnen Nederlanders nu toch ook!

30 REACTIES

 1. Krijgen we dan een wisselkoers van 1 op 1 of krijgen we dan voor iedere euro weer fl. 2,20 terug? Men kan natuurlijk ook gewoon, net als toen het euroteken omruilen voor een guldenteken (1 = 1). Want hoe het ook zij, het geld wat men in 2002 heeft geroofd dat krijgen we echt niet terug, eerder andersom, dat ze het gore lef hebben om weer de helft te pakken, dat heet legaal roven.

  Hub Jongen [2] reageerde op deze reactie.
  pcrs [23] reageerde op deze reactie.

 2. Dat mag dan wel een echt buitenlands, buiten de EU, onderzoeksburo zijn waardoor de kans op verstrengeling iets afneemt. De uitkomst zal zijn dat we op criminele wijze de EU en de Euro ingerotzooid zijn, dat er partijen en individuen een staatsgreep hebben gepleegd en vervolgens het geheel aan een vreemde mogendheid, de EUSSR, hebben uitgeleverd. Ik hoop dat de doodstraf op landverraad nog vóór het opleveren van het onderzoeksrapport wordt ingevoerd.

 3. @Hub Jongen [2]:

  Lees ook vaak her en der dit:Natuurlijk ben ook ik dankbaar voor de welvaart die de EU heeft gebracht. Maar het Europese ideaal gaat nu enkel over geld en niets anders.

  Dan krijg ik toch weer last van een rare jeuk onder mijn hersenpan waar ik niet bij kan, Dankbaar? Welvaart? Ideaal? Niets anders dan geld? Die jeuk vertelt mij dat de euro ons niets anders heeft gebracht dan kommer en kwel en dat men nog steeds niet wil geloven dat we zijn verneukt. Tien jaar welvaart? En daarna zeker twintig jaar op een houtje bijten en dat noemt men welvaart?

  De gulden deed het vele malen rustiger en beter, dus wat was dan het probleem? Er waren open grenzen er was gezonde concurrente en nog geen massale uitverkoop van onze concurrentiepositie. Men heeft dit land met list en bedrog ter grabbel gegooid en weggedaan aan de laagste bieder, de EU.

  Waar heeft men het gezonde verstand gehad, waarom pakken we de politici uit het verleden niet op en gooit men ze in de diepste en donkerste kerkers, want die lui zijn gevaarlijk en lopen nog steeds vrij rond…tsss, wat een gotspe.

 4. Wilders zijn taak zal spoedig gedaan zijn en over gaan in een functie die een trapje hoger op de ladder van het nwo clubje gaat, kijk naar Wouter Bos en Wim Kok. Wilders heeft niets anders gedaan dan dat wat hem is verorderd te doen: populistisch oproer kraaien en de aandacht verleggen van dat wat er werkelijk gebeurd. Achter het door hem gelegde rookgordijn was de werkelijke reden te vinden in de uitvoering van nieuwe wetgevingen die heel Europa aan de voeten moest leggen van de nwo producenten. Je zou er bijna misselijk van worden maar feit is dat hij als vele anderen die hem voorgingen een klein onderdeeltje was van deze naar absolute macht hunkerende machine.

 5. Toevallig gisteren nog een biertje gedaan met de oude Vrijsprerker schrijver Henri.
  Die vertelde mij ook over het Verlaetinghe en de E.v.a.
  Pechtold is een nitwhit, net als de rest. De voordelen van open grenzen en vrije handel tussen landen kan inderdaad winstgevend zijn… het kromme aan zijn beweringen is dat daar geen staat voor nodig is, om iets vrij te maken.
  Een staat kan alleen ” iets doen/dwingen” Om iets vrij te laten is geen actie voor nodig,m enkel om iets in bedwang te houden of onvrij te maken moet hard voor gewerkt worden.

  Vrijheid en vrije** vul zelf maar is, vergt geen staat, het is de natuurlijke staat.

  Ugh [14] reageerde op deze reactie.

 6. Dat van die 2000 euro , waar Pechtold het over heeft.
  Dat klopt, het bedrag is juist…..Alleen, je moet de woorden “per jaar” en “burger” vervangen met “per maand” en “politici”….
  Politici hebben inderdaad hun inkomsten met 2000 euro per maand zien groeien de laatste 10 jaar.

  Hub Jongen [11] reageerde op deze reactie.

 7. @Hub Jongen [11]:

  Nee, heb ik niet. Ik bedoelde het ook spottend. Al moet ik zeggen dat het weleens zou kunnen kloppen en misschien is het wel veel meer dan 2000 euro per maand.
  Ergens in 2007 hebben ze zichzelf toch een salarisverhoging van 10% gegeven. Op een gemiddeld salaris van 1,5 ton is dat 15.000 per jaar extra. Daar hebben we dus de eerste 1250 euro per maand al te pakken. Ik neem aan dat ze hun slarissen niet alleen in 2007 hebben verhoogd. Mijn spottende grap is misschien veel te bescheiden…..

 8. ALS er al een terugkeer naar de gulden zou komen moet dit uiteraard niet 1-op-1 maar tegen dezelfde koers gebeuren. Destijds zijn we 20% genaaid, dus dan is dat in ieder geval weer rechtgetrokken.

  En verder gaan de prijzen door die koers gevoelsmatig enorm omhoog, hetgeen het omgekeerde effect zal hebben van de gevoelsmatige verlaging door de pleuro.

 9. @Hoc Voluerunt [9]:

  Dat klopt, Hoc.

  Vrijheid kun je niet krijgen. Alleen hebben.
  En vrijheid kan je niet gegeven worden, alleen afgepakt.

  Soms hoor je wel eens iets over stromingen, culturen of filosofieën die je “vrijheid” hebben gegeven, omdat je daarin vrijer bent dan in voorgaande tijden. (zo hoor je van sommigen dat het Christendom ons vrijheid heeft gegeven).
  Maar dat is een type “valse keuze” drogredenering.

  Feit is niet dat er in dat geval niet meer vrijheid wordt gegeven aan een bevolking; slecht minder vrijheid AFGEPAKT.
  Als een slavendrijver die je 10 zweepslagen geeft in plaats van 100.

 10. Als de overheid voor je moet zorgen gaat het geheid verkeerd, de zakkenvullers staan in de rij om je te bestelen en dat kunstje flikken zij steeds. Vertrouwt de overheid nooit en houdt deze overheid zo klein mogelijk, om die gappers geen kans te geven dat zij jou bestelen. Transparantie daar zijn zij allergie’s voor!

 11. @Hub Jongen [2]:

  Het zou dan de volgende actie worden: FL 2,20 = € 1,- = Nieuwe FL 1,- De prijzen zullen meer ruimte hebben om te stijgen en daarmee is uiteindelijk meer dan de helft van je (spaar)tegoed verdwenen.

  Brood warme bakker als voorbeeld; FL 2,00 = € 2,00,- = Nieuwe FL 2,00 (= in oude FL 4,40)
  Leuk wat men uit de grote hoed weet te toveren…Dit maakt de weg naar inflatie alleen maar makkelijker, mensen zullen dan minder geneigd zijn om kritisch op prijzen te letten, gevoelsmatig is een brood van
  Nieuwe FL lager dan oude FL. en biedt meer ruimte om prijzen te laten stijgen.(Stukje psychologie).

  Ik zou liever zien dat men terug gaat naar de oude wisselkoers van 2.2 en prijzen en tegoeden met deze factor vermenigvuldigd.
  FL. 2,00 = € 2,00 = NFL 4,40.

 12. @Vilseledd [19]: Hoezo niet? We hebben daar toch geen buitenlandse steun gekregen?

  De laatste dagen komt overigens naar buiten dat Wouter Bos die linkse plofbankjes voor veel te veel geld heeft gekocht.

 13. @Hub Jongen [18]:

  Ahum, Jan Marijnissen hield ditzelfde betoog al 10 jaar geleden, en herhaalde het vele malen later ” Als actief Politicus ” ook!

  Teruggang naar de Gulden, hoe zeer ik dat ook hoop! is afhankelijk van de Duitsers! Ook de intrede van Ned. in, en de waarde-bepaling van de Gulden t.a.v., de euro, was gerelateerd aan de toenalige waarde van de Deutch-Mark. Die ‘ gezamelijk met Duitsland move ‘, een door Gerrit,-ik-steel-als-de-raven,-Zalm met Ned. Bank CEO. N. Wellink bedachte en ge-implementeerde valuta-wisseling-strategie, kostte de Nederlander al metéén met de invoering van die pleuri-euri tussen de 10 en 13% aan monetaire waarde, van de toen ” zelfs hardere dan de Deutch-Mark, Keiharde Gulden “.

  De rest is geschiedenis.

 14. @IIS [1]: Ik zou zeggen dat om alvast te wennen aan hyperinflatie, dat de euro vervangen wordt door 1 miljoen gulden. Dan voelt iedereen zich heel rijk en volgens de Keynsianen zou dat heel goed gaan uitpakken omdat ze dan allemaal hun opgepotte geld uitgeven, dat maar niets zit te doen.

 15. De voordelen van de Euro?Het enige argument wat de overheid destijds bracht was :en je hoeft niet meer te wisselen aan de grens, een fantastisch voordeel. Onze schatkist is in de afgelopen 30 jaar leeggeroofd door ‘industriële psychopaten’ en daarom zijn we bijna failliet.We hebben altijd in de veronderstelling geleefd dat we het zo goed hadden en dat de economische groei tot oneindig in de hemel reikt. In werkelijkheid was een groot gedeelte van onze welvaarts-economie gebaseerd op rente van rente van rente. En toen dit zo rond 2007 in elkaar begon te storten, begonnen mensen een beetje na te denken wat nu werkelijk die welvaart is.De nationale gulden legende duurde ruim 300 jaar.
  Het valse, ongefundeerde, dictatoriale EUro sprookje duurde nog geen 10 jaar.Gewoon eigen munt weer terug en de prijzen weer halveren.
  http://szrzlj3.blogspot.com/2010/08/ik-vind-vandaag-islamfobie-een-heel.html

  Ron Paul Fan [25] reageerde op deze reactie.

 16. @Max [24]: Het andere voordeel was toename vd intereuropese handel. Die was reeel. In 2007 kwam de kredietcrisis, geheel van Amerikaanse makelij, waarbij hypotheken waren uitgedeeld aan bevolkingsgroepen, die van ature niet geneigd zijn om zon ding ook af te betalen. Gelukkig voor die hypotheekverstrekkers waren er Nederlandse en andere Amerika grouppies die bereid waren de rommel op te kopen van die Amerianse oplichters.

  Oh, overheden hebben geen schatkist, alleen een rekening met een meestal negatief getal erop. Ik meen mij te herinneren dat in het gulden tijdperk dat getal vaak groter was dan nu, ik dacht zelfs tot aan 100% aan toe, waar die nu 63% is. Toen was er sprake vd Dutch Disease, nu zijn we nummer 1 in Europa, waar we horen.

 17. De euro annex de EU werd ingevoerd door baantjesjagende roofparasieten die schijt hadden aan de belangen van hun bevolking. Gelukkig kon het draaiboek zoals beschreven in deel 2 van het Communistisch Manifest nu eens echt gebruikt worden. Dat draaiboekje zegt, vrij vertaald, dat de massa pas menbaar is als ze zelfs niet meer de hoop kan hebben op eigen bezit en vervolgens geheel afhankelijk is van een staat die ze een paar brokjes toewerpt. Dat is wat er momenteel aan het gebeuren is. Iedereen arm, een groene overall aan en braaf met het petje in de hand juichend voor de keizerlijke parasieten, daar gaat ’t onafwendbaar naar toe. Stop maar met zeuren en zeiken want resistance is futile…

  Te koop wegens snerpende teleurstelling: goedwerkende guillotine, jammer genoeg nog niet gebruikt en dus nieuw in de doos.

 18. De euro was de grootste wisseltruc die een, notabene, eigen regering zijn eigen burgers aandeed.
  Als ze dat op diezelfde manier nog een keer uithalen dan hoeft het van mij niet zo.
  Als ze het dit keer weer rechtmatig terugdraaien en inderdaad 2,20 gulden en nog wat teruggeven per Euro, dan graag!!!
  En geef dan gelijk ook even ons Ziekenfonds weer terug!!!

 19. Als het aan de PVV (voorlopig mijn partij) ligt wordt er gewerkt aan de terugkeer van de gulden:

  http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Politiek/322286/Brits-bureau-van-eurosceptici-doet-guldenonderzoek.htm

  Brits bureau van eurosceptici doet gulden-onderzoek

  Ben benieuw waar die op uitkomen.

  Ter vergelijking alvast: volgens het CPB levert de euro 1 weeksalaris extra op, terwijl de Europese vrije markt 1 maandsalaris oplevert.

  http://www.editspace.net/consument/euro-levert-nederlander-een-extra-weeksalaris-per-jaar-op.html

  Jammer dat die gewonnen dertiende maand weer teniet gedaan wordt door de ‘Lakeman-maand’, vanwege al die allochtonen die Nederland heeft toegelaten. En als het aan sommige Amero-libertariers ligt (grenzen weg!), worden dat er nog veel meer.

  http://www.heemland.nl/hl14-Boek_Lakeman.htm

Comments are closed.