Thanksgiving is een feest van de oorspronkelijke “Pilgrim Fathers” die in 1620 vanuit Europa met de “Mayflower” naar Amerika emigreerden. In hun “idealisme” gingen ze in de nieuwe wereld samenwonen in een collectivistische commune waarin iedereen zou werken en delen met iedereen.

Dit werd een grote flop. Een te kleine oogst voor iedereen, en geen geest van “broederschap”. Te veel mensen stierven van gebrek. Totdat… 
Toen besloten ze het roer radicaal om te gooien. Privé eigendom en het recht op je eigen productie werden ingesteld. Dat bleek een groot succes. Het was tevens de realisatie en het bewijs dat communisme/ collectivisme/ altruïsme niet past in de menselijke natuur. Om welvaart te creëren moet de mens samenleven in overeenstemming met zijn natuur, en dat is kapitalisme.

Richard Ebeling van het AIER (American Institute for Economic Research) rapporteert in zijn artikel:

The Real Meaning of Thanksgiving: The Triumph of Capitalism over Collectivism:

“…let us also remember that what we are really celebrating is the birth of free men and free enterprise in that New World of America. The real meaning of Thanksgiving, in other words, is the triumph of Capitalism over the failure of Collectivism in all its forms.”

(Dit artikel verscheen reeds enkele jaren geleden op de Vrijspreker. Maar het is nog steeds even waar en waardevol.

In de hoop dat een paar socialisten er veel van zullen leren!!!!

6 REACTIES

  1. @Vilseledd [1]:
    De term “collectivisme” is nog niet zo lang in zwang hoor. Wisten de pelgrims in de 17e eeuw veel dat dat wat zij deden een naam had?

  2. @Hub Jongen [5]:

    O, ik wou al zeggen. Is Europa nou al per definitie collectivistisch? Maar ze hebben het dus een tijd in Amerika zo geprobeerd.

Comments are closed.