Bijgaande viedeo werd gemaakt op het recente Porcupine Festival van de Free State Project organisatie.
Het is een vermakelijke video, maar het meest vermakelijke ervan is dat alle tien de punten nog waar zijn ook.

Geniet, en verspreid hem zoveel mogelijk.

.

Ingezonden door RW

11 REACTIES

 1. Hmm bedenkelijk en vooral niets Libertarisch. Je kan hiermee wel aangeven dat de overheid faalt, maar ik zou niet graag het ene kwaad voor het ander (roverheid/maffia) verruilen. Beiden mogen van mij afgeschoten worden naar een (verre) planeet waar ze anderen niet tot last kunnen zijn.

  Hub Jongen [2] reageerde op deze reactie.

 2. Deze video bevestigd inderdaad het puberale karakter van het Libertarisme

 3. Je kan zeggen wat je wilt, maar deze dame heeft wel gelijk, satire of niet.
  Ik ben erg benieuwd naar argumenten die haar stellingen zouden kunnen weerleggen en niet naar gezeur met abstracte en subjectieve oordelen als “puberaal” of “bedenkelijk”…

 4. @Boer op Klompen [5]:
  Het aantal doden dat de maffia heeft gemaakt, de hoeveelheid geld die ze af hebben geperst, de hoeveelheid mensen die ze hebben bedreigd en geintimideerd is nog niet eens het vermelden waard in vergelijking met de slachtoffers van de staat. Of wilt u liever MKULTRA, het bloedbad van Rawagede, het bloedbad van Mỹ Lai, het bloedbad van Tlatelolco, het bloedbad van Hama, het Tiananmenprotest, de concentratiekampen, de gulags, het bombarderen van onschuldige mensen in het midden-oosten, enzovoort, enzovoort bagatelliseren?
  De maffia stelt helemaal niets voor vergeleken met de staat.
  Libertarisme puberaal? Ja, en étatisme is voor grote stoere mannen. Échte mannen zijn immers fan van geweld.
  Nee, organisatievorm “de overheid” is de grootste verschrikking uit de geschiedenis van de mensheid, en u bent met open ogen in de propaganda getrapt.

  G&R Eigenwijs [8] reageerde op deze reactie.

 5. @Boer op Klompen [5]: Het is ook geen satire, het is alleen slecht verwoord door slachtoffers die nog onvoldoende losgekomen zijn van hun brainwashing om de zaken nog scherper te zien.

  Helderder zou zijn om de vergelijking te maken tussenprivate mafia’s en de publieke mafia. Niet verwonderlijk dat de private beter functioneert…

  Geheel in lijn hiermee is het ook aanbevelenswaardig om wanneer men het over een andere dan de publieke mafia heeft niet gewoon “mafia” te zeggen maar altijd “(de/een) private mafia”, simpelweg om de aandacht erop te vestigen dat er daarnaast ook nog die andere mafia bestaat.

  Anders heb je een situatie vergelijkbaar met die van en vegatarier die wel vis eet. Als je zelf i.p.v. “vlees” consistent over “zoogdiervlees” (en i.p.v. over “gevogelte” over “vogelvlees” zou spreken), dan zou hem makkelijker opvallen dat “vis” eigenlijk “vissenvlees” is. Of wat dacht je dat je kreeg als je “vis” bestelde: alleen de huid en de beenderen?

  Als je dus weet dat een vegetarische kennis wel vis eet, merk dan op dat jij “vissenvlees” ok wel lekker vindt maar daarnaast ook gewoon graag “zoogdiervlees” eet.

  De situatie met mafia’s is vergelijkbaar: zeg dat je een private mafia minder erg vindt dan een publieke. Want in wezen vergelijk je echt wel 2 mafia’s, alleen is de grootste die over eigen scholen beschikt waarin ze haar toekomstige slachtoffers 12 jaar lang brainwasht dat ze goed is (en daarbij succesvol een ander etiket op zichzelf kleeft tot haar slachtoffers niet eens meer in de gaten hebben dat de grootste en meest “succesvolle” mafia van allemaal ueberhaupt nog een mafia is) inderdaad veel erger dan de kleinere initiatieven die niet over eigen brainwashcentra beschikken waar de HELE bevolking 12 jaar lang aan onderworpen wordt en die niet over een eigen verklikkersdienst beschikken die alle werkgevers in het land dwingt hun eigen personeel a) te verklikken (“hoeveel verdient ie hier”) en b) alvast te beroven als handlanger van die publieke mafia.
  Alleen de publieke mafia is zo groots opgezet en zo goed georganiseerd (voor zichzelf, niet voor haar slachtoffers) dat ze de hele bevolking weet af te persen EN alle werkgevers dwingt tot collaboratie en alle winkeliers afperst en alle banken info dwingt door te spelen en gelden laat inhouden (bronbelasting op rente en dividenden).

  Neen, doe mij dan maar Don Corleone…
  Da’s beter dan Don Alberto of Dona Beatrix en hun zetbazen waarvan we moeten geloven dat die het goed met ons voor hebben omdat we die toch “zelf gekozen hebben”. Yeah, right.

 6. Bij de mafia ben je als “klant”” je lijf en goed niet zeker. Mafia is ergens tussen een milde en een totalitaire overheid in. Kan me dus niet schelen of de mafia op 10 andere punten beter zou zijn, als je je lijf en goed niet zeker bent dan zijn die andere 10 punten ook niets waard.

Comments are closed.