In Nederland zijn de gevestigde politieke partijen na de oorlog naar elkaar toegegroeid en vormen feitelijk 1 hechte socialistische partij met naar de kiezers toe een zestal labels zodat het niet uitmaakt op welk label men stemt omdat die stem toch wel bij de onderliggende partij terechtkomt. Het is net bier: of je nu Heineken, Brandt of Amstel koopt, je koopt uiteindelijk gewoon Heineken pils met een ander etiketje op de fles. 

Met de merknamen VVD/ CDA /PvdA /D66/GL/CU bewerkt de partij de complete markt van kiezers en vormen VVD en CDA de rechtse labels (het huidige VVD/CDA kabinet heet rechts te zijn) terwijl de overige merken de rest van de kiezersmarkt bestrijken vanaf het midden (D66) via links (PvdA) naar extreem links (GL en CU).

De regel is echter dat als het rechts kwaakt en het links doet, het nog steeds links is en dat geldt zeker voor de “liberale” VVD.

Socialisten geloven in een almachtige en alwijze staat met goddelijke leiders (socialistische politici) die vanuit de Olympus van het Binnenhof in alles richting moeten geven aan het wezenloze en passieve volk terwijl liberalen een minimale of helemaal geen staat willen en iedereen wijs genoeg achten om zijn zaakjes te regelen zonder gehinderd te worden door ambtenaren en politici.

De VVD kwaakt weliswaar liberalisme maar doet socialisme en is dus evenveel een socialistische partij als GL. Beiden willen altijd nog meer belastingen, nog meer regeltjes en verbodjes en nog meer staatscontrole over alles zodat er in werkelijkheid geen wezenlijk verschil is tussen deze twee partijen.

De kiezer krijgt altijd coalities van genoemde labels, de ene keer krijg je een regering van CDA/VVD/D66, dan weer een van D66/VVD/CDA of CDA/PvdA/D66 of VVD/D66/PvdA of welke combinatie dan ook maar het resultaat is dezelfde figuren die altijd terugkomen en gewoon verder gaan waar de vorige regering is gebleven met nog meer belastingen te heffen en met meer regeltjes, verbodjes en macht aan de staat.

Het is nog nooit gebeurd dat een regering met de VVD erin opeens iets anders ging doen dan een voorgaande regering met de PvdA erin of maatregelen ongedaan maakte die zo’n regering had genomen , zoals je eigenlijk zou verwachten als dit echte partijen met een andere ideologische grondslag waren geweest.

Het mooie voor de gevestigde is dat de gemiddelde kiezer, u dus, echt gelooft dat het iets zal uitmaken als hij een keer op een ander label stemt en zo blijft het systeem mooi in stand.

De staat vormt in al zijn facetten en dat zijn de diverse bestuurslagen, grote bedrijven die tegen de staat aan leunen (banken, verzekeraars etc), maatschappelijke organisaties zoals wooncorporaties, ziekenhuizen,  sportorganisaties, loterijen, goede doelen en noem maar op een hecht stelsel van fantasiebaantjes die uitsluitend bestemd zijn voor partijlievelingen van genoemde politieke partijen en onder die figuren worden verdeeld afhankelijk van hun status binnen de partij en welke partij aan de beurt is voor zo’n baantje dat garant staat voor een riant inkomen opgebracht door mensen met echte banen.

De enige taak van de staat is om die baantjes en dus het inkomen daaruit te bewaken en zo is er een ongeschreven wet bij de betrokkenen dat men elkaars baantjes altijd beschermt ongeacht corruptie, incompetentie of welk ander falen dan ook.

Het is nog nooit voorgekomen dat een falende partijlieveling de bijstand in werd geschopt, ze hoeven nooit een veer te laten en worden altijd beschermd en bedeeld met een ander baantje elders.

Zelfs Willem Aantjes, prominent CDA-er is naar de Kampeerraad verbannen met een salaris van 180.000 gulden uit 1980 toen zijn foute oorlogsverleden in de Waffen SS boven water kwam en mocht ex minister Herfkens die de boel voor enige honderdduizenden Euro’s had belazerd dat geld gewoon houden.

Job Cohen was indertijd staatssecretaris van justitie maar omdat zijn vrouw ernstig ziek werd moest hij het kalmer aan doen en omdat hij recht had op een staatsbaantje heeft men hem toen maar burgemeester van Amsterdam gemaakt.

Zoiets is ook voor Hans Wiegel gedaan nadat zijn eerste vrouw verongelukte, hij werd commissaris van de Koningin in Friesland.

Zelfs het Kamerpensioen van de weduwe Rost- van Tonningen is tot aan haar dood toe beschermd ondanks dat haar ex-echtgenoot in de oorlog bijzonder fout is geweest en dat toont duidelijk aan hoe trouw men aan elkaars belangen is in dat circuit.

En u mag elke dag om 6 uur opstaan om dit systeem draaiende te houden en mag als beloning een keer in de zoveel jaar uw stem uitbrengen voor de illusie dat u wat in te brengen hebt.

18 REACTIES

 1. Cruciële vraag is dus : Wie of wat voor soort organizatie (s) zitten
  als regering achter de schermen van de regering.
  Drie keer raden ? Opus ? De Vrijmestelarij ? De Jesuiten ?
  De Bilderbergjes ? De Iluminatie ? Skulls & Bones ?
  Spelen deze jongens uiteindeijk allemaal onder één hoedje ?

  En is dit – het operen in sociale groepsverbanden, – al dan niet in het geheim, want dat maakt het des te spannender, machtiger en elitairer –
  niet DE AARD VAN HET BEEST DAT MENS HEET ?

  Stelen, bedriegen, oplichten, manupeleren … allemaal om de macht en de hebzucht ? Precies dus, aard van het beest(je).

  Hoe lossen we dat op ?
  Wladimir van Kiel [2] reageerde op deze reactie.

 2. Dit is een gevolg van Polderen. men onderhandelt net zolang totdat men het eens is. Iedereen geeft zogenaamd toe todat er een draak van een plan kan worden gepresenteerd.

  Op deze manier groeit men langzaam naar elkaar toe. Men gaat uiteindelijk meer en meer nadenken wat de andere partij wil.

  De onaangename noodzakelijk financiele besluiten worden op deze manier meer en meer ontweken, dit zijn namelijk de eerste punten die men inleverd. Eens op deze weg ingeslagen zal men er meer en meer op ingeven. Wanneer men lang genoeg op deze punten inleverd is het voor iedereen zogenaamd de normaalste zaak van de wereld dat we deze punten niet meer uitvoeren. We kunnen altijd 3% per jaar bijlenen om de begroting te sluiten, toch…

 3. Bestuurders van Politieke partijen benoemen mensen waar u op mag stemmen, dat zegt genoeg !!!

  En politici sluiten achter de schermen een verbond. Als je dwarligt wordt je gewipt !!

 4. Goed verhaal.

  JK de Jager belooft ons dat we geld gaan verdienen aan de leningen aan Griekenland. Als wij de rekening moeten betalen voor deze enorme blunder heeft hij allang een mooi baantje ergens. Waarschijnlijk EU/internationaal.

 5. Corporate Fascism by Media

  Simpel…..bij de media neem je exact hetzelfde waar , media en politiek werken naadloos samen.

  Moeten de mensen bang worden gemaakt met misdaad ( zodat er een veiligheidsindustie in het bestaan kan komen ) , wordt men overspoelt met misdaad.

  Lees maar eens een paar oude televisie gidsen door.
  Er ging een stil fluitje af en elke media voorziening ging wonderwel hetzelfde doen…….toeval ?

  En met kranten het zelfde laken een pak.

  Elk onzinnig incident komt uitgebreid aan bod , en je kan zelfs al een “buurtscan” abonement nemen , tja de politie heeft z.g. nergens tijd voor , maar vreemd genoeg voor dit soort zaakjes wel.

  Goh , zouden ze er soms nog wat aan verdienen ?

  http://www.youtube.com/watch?v=nAjeWJjdSvg

  RTL /SBS = Bilderberg ( vaste kern )

  Publieke omroep = De Unie

  Christian Van Thillo ( Bilderberg), De Persgroep .
  Het bedrijf is vandaag eigenaar van verschillende kranten, magazines, radio- en televisiezenders en drukkerijen. Ook bezit het bedrijf 50% van de aandelen in de Vlaamse Media Maatschappij. De overige aandelen zijn in handen van de Roularta Media Group.
  Kranten :

  Het Laatste Nieuws
  De Morgen
  Vacature, vacaturekrant
  L’Echo, Franstalig (deels eigendom van Rossel)
  De Tijd (deels eigendom van Rossel)
  Het Parool, Nederland (deels eigendom van Stichting Het Nieuwe Parool)
  Trouw, Nederland
  Algemeen Dagblad, Nederland
  de Volkskrant, Nederland

  Media , politie en corporatie’s =1

 6. het blijft een grote corrupte bende,, en idd JK de Jager is als er niets te innen valt bij Griekenland allang vertrokken.
  Ernstiger vindt ik het prospect van die nieuwe EU organisatie die gerechtelijke immumiteit geniet…

  Daar heb ik serieus schrik van..

  Helaas is de wapenhandel en de wapens in handen van de staat te groot geworden tegenover die van het volk….
  Anders denk ik dat men allang de bajonetten en musketten van stal had gehaald.
  Zo ging dat altijd over de gehele geschiedenis, en om minder dan dit zelfs.

  Wat is er met ons allen gebeurt?

  gijs van meeteren [8] reageerde op deze reactie.

 7. @Hoc Voluerunt [7]:
  Wat is er met ons allen gebeurd? Ja, ik heb het al talloze keren eerder gezegd, de Nederlander, maar ook de Europeaan is in het algemeen ingeslapen en in een weldadige coma geraakt door de vanzelfsprekende welvaart die de scherpe kanten van het bestaan heeft gepolijst en omzwaggelt met watten en toegerust met airbags. Moet een gemiddelde kiezer een partij kiezen, heeft geen idee, kijkt in een kieswijzer en zegt, o ja, stem daar wel op. En daarna een pilsje en een hamburger met veel ketchup. De kiezer gelooft nergens meer in, want God of een god bestaat niet, en leermeesters hebben afgedaan. Nou jou, vooruit, sommigen zijn ietsist. Of noemen zichzelf libertarier.
  Mulisch zei ooit dat 10% van de mens kwaadaardig is, 10% goedaardig. En de rest zijn meelopers. Welnu, de kwaadaardigen hebben de macht gegrepen, drie keer raden wat 80% doet? En de resterende 10% dan? Die verbijt zich met kromme tenen. Maar weet ook, dat de weg naar de afgrond niet tegen te houden is. Daarvoor zijn ze voorlopig met te weinig.

 8. en dan diegenen die Griekenland hebben toegelaten tot de euro (en de politici die ons in de euro hebben geloodst (heb ik het nog niet eens over de slechte koers die we kregen voor de gulden)) en de Griekse verantwoordelijken voor de leugens om de euro binnen te komen. Zijn die al ter verantwoording geroepen?

 9. De media? Het is al zover dat een krant als de Telegraaf IP-adressen verzameld van reguliere reageerders. Maar ondanks het feit dat sommige reageerders 100% volgens ‘de spelregels’ hun reacties plaatsen, worden ze toch door deze krant geweerd: het geblokkeerde IP adres laat niet meer toe nog langer te reageren op artikelen. Waarom? De enkele reden die ik kan bedenken: het stelselmatig plaatsen van bijzonder kritische, edoch correcte en volkomen nette reacties.

  De media? Kan de PVV ze niet verbieden?!

 10. Als ik het verhaal geloven mag zijn Politici gewoon ‘dure hoeren’, eerst voor een paar centen werken en vriendjes maken om daarna in de baantjes caroussel rondjes te kunnen draaien. En bij GroenFlinks met Halsema en RosenMuller als voorbeeld zit het grootste schorriemorrie !

  Piet Klont [17] reageerde op deze reactie.

 11. @Wladimir van Kiel [2]:
  is het niet een “scene” zoals studenten skaters rockers, rotary, politici die elkaars taal ,gewoonten, kleding, enz kopiëren en zich superieur voelen ten opzichte van andere. biologie is dat.

 12. Ongenuanceerd artikel.
  Er zijn tal van privatiseringen geweest of opheffing van monopolies van voorheen staatsinstellingen. De post, de thuiszorg, en de spoorwegen.
  Onder links links had je dat wel kunnen vergeten.

  wladi [15] reageerde op deze reactie.

 13. @Pteranodon [14]: de post is voor enige miljarden naar de beurs gebracht en die miljarden zijn in de staatsbietenbakken verdwenen. De spoorwegen zijn 100% van de staat en de thuiszorg wordt voor 100% door de staat geregeuleerd en dit kabinet is een doodgewoon links kabinet omdat, zoals ik in het artikel betoog, CDA en VVD gewoon socialistische partijen zijn in hun doen.

 14. @Wladimir van Kiel [11]:
  Ik had begrepen dat het ‘vrijwilligerswerk’ was van Halsema. Met behoud van uitkering, dat spreekt! Uiteraard een ideale gelegenheid voor Femke om zich in de kijker te spelen voor een ‘echte’ baan bij ontwikkelingssamenwerking, zodat ook onze laatste miljoenen bij nooddruftige verzetstrijders terecht komen om hun terroristische activiteiten te bekostigen.

Comments are closed.