Clive Best onderzocht de voorspellingen uit het IPCC rapport van 1990 over de opwarming van de aarde. Het resultaat is hier te vinden.  In plaats van een welgemeend mea culpa speelt het IPCC mooi weer en komt vrolijk met de volgende onheilstijding: het groeiende probleem van weerrampen en de economie. Doet het altijd goed in deze economisch hachelijke tijden.  Men gaat nu op de toer van extreem weer en de menselijke plus economische ellende van dien. Maar die verhalen blijken net zo flinterdun als alle andere spannende vertellingen rond man made global warming.

Laten we beginnen met positiever nieuws dan waar het IPCC en de main stream media ons bang mee willen maken. In de periode 1920 – 2010 is het sterftecijfer wereldwijd ten gevolg van extreem weer gedaald met meer dan 90 %. Dit ondanks een viervoudige bevolkingstoename en een betere rapportage van zulke gebeurtenissen. Het sterftecijfer als gevolg van droogte is 99,9 % lager dan in 1920 en dat van verdrinking 98 % lager. Sterfgevallen veroorzaakt door tornado’s zijn meer dan 55 % gedaald sinds 1970. Dit alles is terug te lezen in een recent rapport Wealth and Safety: the amazing decline in deaths from extreme weather in an era of global warming, 1900 – 2010. Stijging van welvaart is alle gevallen de sleutel en welvaart komt van……juist !

Laurens Bouwer, onderzoeker van de Vrije Universiteit, nam 22 onderzoeken uit 30 jaar research naar de economische effecten van extreem weer onder de loep. Zijn artikel ‘Have disaster losses increased due to anthropogenic climate change ?’ werd gepubliceerd in de Bulletin of the American Meteorological Society.  Zijn conclusie: ‘The studies show no trends in the losses, corrected for change (increases) in population and capital at risk, that could be attributed to anthropogenic climate change. Therefore, it can be concluded that anthropogenic climate change so far has not had a significant impact on losses from natural disasters.’

Een andere recente studie bevestigt Bouwer zijn conclusie. Eric Neumayer en Fabian Barthel, twee onderzoekers van de Grantham Research Institute on Climate Change and the Environment,  zochten naar een trend in weerrampen gerelateerd aan opwarming en economische schade. Naast de conventionele techniek ontwikkelden ze ook een alternatieve meetmethode waarmee relatieve verliezen op termijn konden worden berekend.

Nadat ze de weerrampen tussen 1980 en 2009 onderzocht hadden, verklaarden Neumayer en Barthel: ‘Both methods lead to the same result for all disasters: no significant trend over time according to the conventional method, a marginally significant downward trend according to the alternative method.’ Ze konden geen significante trends vinden in weergerelateerde schade in zowel de ontwikkelde als onderontwikkelde landen. Twee aanvullende onderzoeken uit 2009 lieten geen opgaande trend zien in stormen of overstromingen in West Europa sinds 1970. Ofwel: ‘Results show no detectable sign of human-induced climate change in normalized flood losses in Europe.’

Neumayer en Barthel vonden wel een ‘sterke negatieve trend’ in weerrampenschade in ontwikkelde rijke landen. Dit is logisch want hoe meer welvaart, des te beter kan je je beschermen tegen weersinvloeden en zo de schade steeds verder beperken. Tussen 1970 en 2008 vielen 95 % van alle doden door natuurrampen in onderontwikkelde landen. Slecht weer geeft dood en vernietiging als het armoede tegenkomt.

Laten we eindigen met twee observaties: allereerst dat klimaatwijziging door menselijk handelen (aangenomen dat dat bestaat) geen bijdrage levert aan verliezen ontstaan door weerrampen in de komende 30 jaar en dat de stijging van welvaart via economische groei de beste bescherming is tegen meteorologisch onheil.

 

4 REACTIES

 1. Het IPCC heet die tent he !
  Waar is dat ook al weer een onderdeel van ?
  Oh ja…..De Verenigde Nazie’s …..die hebben al lang een sinistere agenda lopen , en dan heb je ook nog dat ” clubje van Rome ” welke niets minder is dan een Bilderberg spin-off.
  Je weet toch al lang van de “doomsday agenda” en van de grote spirituele transitie…….nee ?
  Google maar eens lekker.
  http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-1242823/Doomsday-clock-moved-worlds-scientists-today.html?ITO=1490

  Modern Marvels S11E16 Doomsday Clock

  http://www.youtube.com/watch?v=k60Zze32H20

 2. Zucht. Het niveau van de reacties zakt nu toch wel tot een tragisch dieptepunt… Toch eens buigen over huisregels?

 3. Extreem weer en het ge-misbruik van HAARp technologie.

  Als je de burger weer aan wil onderwerpen moet je ze achtig en hulpbehoevend maken.

  Door zelf je eigen natuurrampen in scene te zetten hopen ze een heel eind te komen.Het dodelijker malken van het H1N1 virus is ook zo´n instrument en nu nog even de boel laten lekken.

  Maar als eerste op het programma staat de massale aanval op IRAN.De pers doet hevig zijn best om het sprookje alvast te vertellen van de boze iraanse wolf en het hulpeloze westen.
  Dus wie nog zo dom is om de huidige politieke zelfmoord commando te steunen zal zich straks onder het puin vandaan moeten graven met blote handen en de mond vol stof en vuil.

  De manier waarom onderandere wilders probeerd om Turkije buiten de EU te plaatsen heeft alles te maken met de delfstoffen in de wateren van Cyprus.Na de uitsluiten van de EU moet men Turkije nog even uit de NAVO drukken dan is het feets compleet en staat een gevecht tegen een ex bondgenoot niets meer in de weg.Dan nog even Cyprus door een nep opstand via facebook,hyves,twitter,youtube etc in scene te zetten.

  Wie weet er nu vanuit de NL pers dat de RUSSEN samen met ISRAEL in de wateren van CYPRUS aan het oefenen is.Dat verbond geeft al aan dat er veel op het spel staat.

  De wereld is weer toe aan een paar oorlogen waarvan u en ik de gevolgen gaan ondervinden.Zij die de boel aansteken hebben hun veile burcht al ingericht.Steve fossit gaat alvast buiten de dampkring op zoek naar een veilig heenkomen.Hoeveel passagiesr kan hij meenemen…de hele bilderberggroup.

Comments are closed.