Twee  Italianen

Eén  Spanjaard

Eén  Portugees

Eén Belg

Eén   Duitser

De Duitser vervangt een andere  Duitser die er uitgestapt is, omdat  hij het niet eens was met de gang van zaken.

Wij    wachten  nu op de benoeming van enkele Grieken om het mediterrane accent nog wat te verhogen!

Hugo van Reijen

12 REACTIES

 1. 5 PIIGS (met de G van ‘Geen echt land’ ) en 1 Schwein die mogen stemmen over wat er op het menu staat: megainflatie of hyperinflatie.

 2. Je weet wat het gespuis in het schild voert! Niet veel goeds je gewoon voor het blok zetten, door draaien en liegen en bedriegen zoals gewoonlijk!

 3. @Emanuel [3]: Voor u en mij misschien niet doch voor een politicus wel, immers behalve in supranationale instellingen kan hij alleen baantjes ritselen in zijn thuisland.

 4. Het doet me deugd dat Hugo klaarblijkelijk Duitsers hoger inschat dan de zuiderlingen.

 5. Nu we het toch over Duitsers hebben… de joodse meneer Schiff stelt precies de goede vraag: wat gaat eerst exploderen, de VS of Europa?

  Dankzij het opereren van Merkel en haar weigering (voorlopig) om eurobonds in te voeren, denkt Schiff toch dat het de VS gaan worden die als eerste door de hoeven zullen zakken:

  http://lewrockwell.com/schiff/schiff144.html

 6. ik denk dat er na een crisis a la Lehman een eurobond komt om de geldpersen aan te jagen. Maar om die obligaties echt te verkopen en niet aan de central bank, moet er rente over betaald worden. Die rente moet worden geind bij de europese belastingslaaf. Daar is nog geen mechanisme voor.
  Ik denk dat er dan over een aantal jaar duidelijk wordt dat ondanks plechtige beloftes, de PIIGS regeringen niet hun belastingslaven voor het beloofde rentebedrag hebben afgeperst. Er zal dan geroepen worden:”eurobonds konden ook nooit werken zonder europees leger om de renteafdrachten zeker te stellen”
  Dan krijg je dezelfde escalatie als nu met ‘de euro kon ook nooit werken zonder fiscale en politieke unie’. Falen is succes
  Als er dan een europees leger is wordt het:”zonder geloofwaardige dreiging, zal een leger geen effect hebben”
  dan ben je bij de oorlog aangeland.

 7. @pcrs (7)
  U wordt op uw wenken bediend, nl. in het verdrag waar wij neen tegen zeiden, wat later toch ja bleek te zijn, staat ergens, waar-
  schijnlijk goed verborgen, dat “in geval van opstanden, rellen, stakingen in enig EU land, de EC gemachtigd om uit andere lidstaten politie, leger en veiligheidstroepen te sturen, welke gericht en met scherp mogen schieten”.
  Buitendien schijnt het (ik kan geen verdere bevestiging ervan vinden), dat reeds een soort EU militie wordt opgericht, iets tussen politie en leger in. En dat de eerste 3,000 man reeds opgeleid worden (of inmiddels misschien al zijn) in Italie.

 8. Toch is de ECB voorlopig niet bereid om als brandweer dienst te doen, ongeacht de ethische samenstelling van het panel:

  http://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/0,1518,799923,00.html

  En inderdaad, Italie en Griekenland gewoon laten barsten. Voor Italie luidt de oplossing dat iedereen maar een (extra) hypotheek op zijn huis moeten nemen to the tune of 16.000 euro per hoofd (85% onroerend goed bezit in Italie is hypotheekvrij, Italianen betalen klaarblijkelijk liever hun woning af dan dat ze belasting betalen!), een mooie klus voor de ECB om dat geld beschikbaar te stellen.

  pcrs [10] reageerde op deze reactie.

 9. plaatje van deze heren:

  http://www.ecb.int/ecb/orga/decisions/eb/html/ebbig.en.html

  De ECB heeft haar site niet goed bijgehouden want Trichet staat er nog steeds als voorzitter vermeld. Is fout, de Italiaan Mario Draghi geworden. Er zijn tijdelijk 2 Italianen in de directie omdat men in een onderonsje besloot Trichet door Draghi te vervangen, waarna de andere Italiaan zou opstappen. Die andere Italiaan was in het verhaal niet betrokken, was het naturlijk niet met de gang van zaken eens. En bleek een pluche plakker, vandaar dat er nu 2 Italianen in de directie zitten. Deze pluche plakker is op de een of andere manier overtuigd op te stappen in juni 2012 en wordt dan door een Fransoos vervangen.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Directie_van_de_Europese_Centrale_Bank

Comments are closed.