Dat schrijft Der Spiegel. De nationale schuld ligt ver boven het bedrag dat de EU als maximum aanwijst. En in sommige opzichten is de toestand in Italië zelfs beter.
Der Spiegel schrijft dat Angela en haar minister Schäuble wel veel propageren hoe goed en hoe veilig de Duitse financiën zijn, maar dat het goed is om er eens degelijk naar te kijken.

Duitsland is zeker niet een “rolmodel” met een nationale schuld van 80% die van de EU maximaal 60%  mag zijn. Te vergelijken met Luxemburg dat maar 20% heeft (Nederland 64%).

Het zou veel beter zijn als er serieuzer gewerkt werd aan een evenwichtige begroting, ja zelfs aan een begrotingsoverschot. Maar net als in Nederland, schijnen politici dat niet te kunnen/willen.

Daarvoor zou je een reële huisvrouw aan de leiding moeten zien te krijgen!
Die weet wel dat ze niet meer moet uitgeven dan er binnenkomt!!

P.S.
Hoe verweven en afhankelijk landen van elkaar zijn, is goed weergegeven in een ander plaatje van ZeroHedge:

.

4 REACTIES

 1. Politiek en begroting sluitend krijgen is net als het bouwen van een perpetuum mobiel.
  Het kan nooit, omdat er altijd geld op onverklaarbare wijze verdwijnt, of gewoon helemaal verkeerd gebruikt wordt.
  Het zullen altijd mooie beloften blijven.
  Het politieke systeem is gewoon uiterst inefficient.

  [WORDPRESS HASHCASH] The poster sent us ‘0 which is not a hashcash value.

 2. Daarvoor zou je een reële huisvrouw aan de leiding moeten zien te krijgen! Die weet wel dat ze niet meer moet uitgeven dan er binnenkomt!!

  Dat geldt voor de generatie van vrouwen die voor de oorlog geboren zijn. De moderne vrouw wenst geen huisvrouw meer te zijn maar shopt liever tot ze dropt.

 3. Interessante grafiek trouwens. Wel raar dat die ultradikke lijnen die uitgaan van de VS niet in fel knipperend rood zijn aangegeven.

  Duidelijk is ook dat binnen westerse context Duitsland, Japan en zelfs Frankrijk de voornaamste crediteuren zijn. En dat de zwakste broeder de VS is. Zelfs Portugal is een crediteur van de VS.

 4. Ach waar maken wij ons druk om het is allemaal gebakken lucht wat boekhoudkundig verdoezelt moet worden. Het is gelijk aan een bedrijf met weinig vermogen doordat men de waarde van het onroerendgoed af boekt, en bij hoge winst gelijk weer gaat investeren en afboeken, en zo verdwijnt het uit het oog, maar het is er in werkelijkheid nog wel. Het zijn belastingtechnische trukjes en adminastratief kan het door een handige boekhouder creatief uit de boeken verdwijnen om geen belasting et betalen. Wat is de werkelijke waarde van Duitsland als men dat zichtbaar zou maken ?v

Comments are closed.