De oudere generatie weet nog wat armoede, onderdrukking en wat 70 uur per week werken betekende. Deze mensen werden niet verwend en moesten vaak hard werken en daardoor was het drankgebruik ook wel eens overmatig. Vaak hadden ze grote gezinnen en moesten wel zorgen dat ze allemaal te eten kregen en hadden mensen geen tijd voor andere dingen.
In de jaren 50/60 veranderde er veel er kwam tv in de huizen en er werd minder gewerkt, het ging economisch opwaarts en het kon gewoon niet meer stuk, bijna alles was mogelijk. Daarna het computertijdperk, men was altijd bezig met zijn eigen zaken, en de banden met vrienden en bekenden werden minder en zelf werd men egoïstischer.

In deze nieuwe tijd werd er veel veranderd, gezinnen vielen uit elkaar en kinderen werden de gedupeerden. Moeder in de bijstand in een huurwoning en vader ging er met een vriend of jonge buitenlandse vriendin vandoor. Er moest dan uiteraard ook onderdak geregeld worden en de huwelijken tussen twee culturen liep merendeels verkeerd af, met alle nare gevolgen die er bij komen.

Denk maar aan de ontvoering van kinderen. Moeder ontmoet weer iemand, een man of vrouw en dat moeten de kinderen ook allemaal maar accepteren, dat is normaal geworden in een land waar men verwend geraakt was.
Trouw tot aan de dood is er niet meer bij, en sommige mannen en vrouwen gedragen zich als een kip die denkt dat hij haan is en overal maar even wat afleiding zoekt. Op zich is dat niet erg maar de extreme uitwassingen op een boot is niet om aan te zien, en ook niet goed voor het aanzien van mensen met andere geaardheden, het zal je vader maar zijn die zo nodig zijn seksleven tentoonstellen moet.

Als je anders geaard bent is het niet nodig om op te vallen en ga gewoon als ieder mens met vrienden en vriendinnen om. Dat is gelukkig geaccepteerd in deze maatschappij, en je hoeft het niet meer zoals vroeger te verstoppen. Dat je een jongere vrouw plotseling leuker vind dan je eigen vrouw kan gebeuren, maar laat de kinderen dan niet in een gat vallen en ga uitelkaar in een goede verstandhouding, dat is wel zo fraai.

Nu het economisch even vastloopt, zou het best zo kunnen zijn dat alles wat minder wordt en gezien we ook nog een culturele gemeenschap hebben met veel vluchtelingen en illegalen die hier zijn, zou het best kunnen zijn dat we allemaal een stap terug moeten, en de wereld weer een beetje normaal zal worden, want dat is het momenteel niet helemaal.

Accepteer elkaar maar, en maak het leven draagbaar voor iedereen, en helemaal voor kinderen die er niets aan kunnen doen dat hun ouders uit elkaar gaan.
Wees dan echt solidair en dat heeft niets te maken met de “afgedwongen solidariteit” die politici zo los in de mond hebben.

1 REACTIE

  1. Ik vraag me altijd af wie de regels bedenkt (voor alles), dat is toch de politiek. Als het dan niet goed gaat, wat de regels zouden moeten voorkomen wie heeft dan schuld, de politiek. Wie gaan er dan weer nieuwe regels maken, de politiek.
    Hoe komen we hier uit? Want de politiek kan niet leren en/of luisteren.

Comments are closed.