De EU is in een crisis door de financiële chaos die de politici de afgelopen jaren hebben gecreëerd. En de manieren waarop zij het proberen op te lossen, stellen de complete eindchaos alleen maar uit.
Aan de Bananenrepubliek werd ik herinnerd door een artikel op ZeroHedge waarin deze aanduiding voor de EU  werd gebruikt.
De aanleiding betrof onder andere de behandeling van het EU-noodfonds EFSF.

Het zotste vindt ZeroHedge het volgende:

Er zijn net de jongste cijfers bekend geworden over de verschillende bijdragen aan het noodfonds die elk land zou willen betalen. Daaruit blijkt dat Spanje en Italië samen zouden zorgen  om praktisch een derde deel van benodigde/gewenste euro’s te leveren. En dat terwijl deze landen als volgende op de lijst staan om zelf gered te worden!! (met veel miljarden uit dat fonds!)

Los daarvan nog een paar andere feiten die de laatste paar dagen bekend werden

De Tweede Kamer heeft de non-oplossingen van de EU-opperhoofden geaccepteerd en is akkoord met deze soevereiniteitsoverdracht aan de EU. (De burgers wordt niets gevraagd)

—Sarkozy (Frankrijk) en Cameron (Engeland) raken steeds meer in een ruziesfeer. Nu nog alleen een woordenoorlog!! Wanneer leidt verwijdering tot uittreding EU?

Estonische burgers worden steeds minder enthousiast op tot de euro toe te treden.

—De NL overheid leent nog steeds 70 miljoen euro per DAG. Dat zijn 810 euro per seconde.

—Zweden wil wel 11 miljard euro lenen aan het IMF om aan het noodfonds te lenen.

Ondertussen komen er uit Brussel steeds meer regels, voorschriften, controles en meer leuke dingen die ondernemers hinderen en producten en diensten duurder maken.

En niemand weet hoe de lawine te stoppen.

Uit de EU stappen zou een goede eerste stap zijn.

8 REACTIES

 1. Alles in onze huidige ‘beschaving’ is volkomen failliet: Het openbaar bestuur is failliet, want het heeft helemaal geen echt mandaat van de bevolking. De universiteiten zijn failliet, want ze hebben werkelijk geen idee wat echte wetenschap is. De kerken zijn failliet, want ze hebben geen flauw idee wat echte spiritualiteit is. De journalistiek is failliet, want ze hebben volstrekt geen mogelijkheden meer om zelf onderzoek te doen. De ‘gezondheidszorg’ is failliet, want dit is verworden tot de hoer van de farmacie. De ‘rechtshandhaving’ is failliet, vanwege haar vele dwalingen, om over haar misdadige top nog maar te zwijgen. Het financiële systeem is failliet, want het was vanaf het begin opgezet als een piramidespel. Het economische systeem is failliet, want het is gebaseerd op het waanidee van schaarste.enz enz………..

 2. Dat noodfonds is niet bedoeld om de schulden van rijke zuidelijke landen te betalen, dat kunnen ze zelf heel goed. Dat fonds is een wapen tegen speculatieve aanvallen vanuit Anglosphere, de doodsvijand van Europa. Het fonds moet gezien worden als de financieele tegenhanger van nucleaire strategische bewapening.

 3. De woordenwisselingen tussen Sarkozy en Cameron hebben mij ook aangenaam verrast. Het betekent dat Frankrijk zo zoetjes aan een punt zet achter de Entente Cordiale van meer dan een eeuw oud. Frankrijk begrijpt dat Anglosphere stervende is en kiest heel verstandig voor de Frans-Duitse as, waar straks Moskou nog bij gaat komen.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Entente_cordiale

  Maar goed, Holland, niet te verwarren met Nederland, heeft altijd al met de rug naar het continent gestaan. Zal mentaal een harde klap worden.

 4. Wij mogen straks meebetalen aan de Franse pensioenen, want dat is wat Frankrijk wil en waarom ze de Britten zo benaderen als nu. Frankrijk weet donders goed dat als de ondemocratische Eurosovjet Unie de netto bijdrage van de Britten verliest, dat Frankrijk de grote verliezer zal zijn.

  En onze politici staan erbij, kijken ernaar en verraden Nederland. Er komt nog net geen geweld bij kijken, want anders zou het verschil met 40-45 echt minimaal zijn.

 5. Want laten we wel zijn, voor handel of welvaart is de ondemocratische Eurosovjet Unie helemaal niet nodig. Sinds 2001 doen de 12 Eurolanden het economisch slechter dan de 3 niet Eurolanden, en alle 15 doen het slechter dan Zwitserland en Noorwegen. Dat geeft wel duidelijk aan dat handel welvaart brengt, en de ondemocratische Eurosovjet Unie niet. En de welvaartsvernietigende Euro maakt het nog erger.

  De effecten van handel mogen niet aan de ondemocratische Eurosovjet Unie toegerekend worden, want handel bestaat ook zonder de ondemocratische Eurosovjet Unie.

 6. Het kapitalisme heeft in 1990 te vroeg gejuicht, toen Honecker en consorten het veld moesten ruimen.

 7. Mevrouw Christine Lagarde, voorzitter van het IMF, kondigde afgelopen week aan dat – indien er geen maatregelen worden genomen (lees de acceptatie van nieuwe europese verdrag en het economisch stabiliteits mechanisme) er een wereld wijde
  crisis zal onstaan zoals in de jaren 30 van de vorige eeuw.

  Was dit louter informatie, en in dat geval waarop gebasseerd ? – zie hieronder – of een regelrecht dreigement van het IMF naar de nationale regeringen ?

  http://www.telegraph.co.uk/finance/financialcrisis/8788223/Christine-Lagarde-IMF-may-need-billions-in-extra-funding.html

Comments are closed.