4 REACTIES

 1. Ok a clear explanation ! Fully subscribed.
  Ofcourse we have to stop asking for things for free and start working in order to paying our way.

  But a thin solution to the existing problems. It may solve the problems in 20 years, but not todays’ problems.

  And what if there is 25% unemployment. Where do you work ? How do you earn a living ?

  The given explanation won’t change the current situation. So what’s the solution for 2012 ?
  Anyone ?

 2. Meer uitgeven dan er binnenkomt is het product van de politici die dat nodig hebben om stemmen te kopen.
  En de bankiers vinden dat prachtig want die verdienen daar lekker aan.

  Ook nu er zo druk “bezuinigd” moet worden, geven politici nog steeds veel meer uit dan er binnenkomt. Alle EU landen spelen nog steeds door met begrotingstekorten!!

  Pas als er weer met evenwichtige begrotingen gewerkt wordt, kan de moraliteit terugkomen.

 3. Onze Henkies en Ingridjes en alle ‘ Hypotheek-Rente-Aftrek-Schapen ‘ schrikken zich de proverbiale Euri-Pleuri(tis) van you-tube video’s als deze, beste Andre.

  Maar het moet gezegd, aan het ‘ sec,-ware-verhaal ‘, zoals zo fijnzinnig en sarcastisch gemodereerd in de video door dat slimste jongentje van de klas, kleven nogal wat hiaten. Want, laten we wel zijn, de ‘ Maffia-Private & staats-Bankiers & Grote Inversteerders ‘ hadden en hebben de macht en lichtjaren voorsprong, financieëel en multi-anderszins, om de domme massa’s te manipuleren tot die een ons wegen.

  De ‘ winst-maximalisatie-MENTALITEITS-moment-opname ‘ aan het begin van het artikel/interview;” On Capitalism, Europe, and the World Bank ” ( http://www.chomsky.info/interviews/20070402/ ) Noam Chomsky interviewed by Dennis Ott, April 2, 2007, spreekt boekdelen.

  ” Dennis Ott: In a recent interview you quoted ‘ Thorstein Veblen ‘, who contrasted ” substantial people and underlying population.”

  At a shareholder’s meeting of ‘ Allianz AG, (één van ‘s-Werelds grootste verzekerings-maatschappijen) major shareholder Hans-Martin Buhlmann ‘ expressed the view ‘ that there is only one limit to the increase of the divident.

  He said; ” THE INFERIORS must not be bled so much that they can’t longer consume. They must survive as consumers! ”

  Voor verder inzicht in de ‘ psycho-socio-phatie ‘ van Banken en Zaken-Wereld, lees het hele interview.

  En ja, ik ben het er volledig mee eens dat je, ‘ om als individu in relatieve vrijheid te kunnen leven ‘, ervoor moet zorgen dat je allereerst ‘ schuldenvrij moet zijn en blijven.’

  Maar de verleidingen zijn groot, en het vlees gewillig.

  Groetjes uit de Polder.

 4. En weer iemand die het niet heeft begrepen. In ons huidige monetaire stelsel staat geld synoniem voor schuld. Iedere dollar, euro, yen etc. wordt “gemaakt” op het moment dat iemand een lening afsluit. Iedereen (inclusief de overheid) moet het geleende geld terugbetalen en moet daar bovenop rente betalen. Het probleem is echter dat dit per definitie onmogelijk is, omdat het geld voor die rente nooit “gemaakt” is.

  Even heel in het kort. De enige partij die geld kan maken (vanuit het niets) is de centrale bank (de ECB, FED etc.). De overheid heeft 1 miljard euro nodig en leent die dus bij de centrale bank. De bank vraagt echter 5% rente over het geleende bedrag. De overheid moet dus 1,05 miljard terugbetalen. Dat kan natuurlijk niet, aangezien de bank maar 1 miljard heeft “gemaakt”. De enige manier om deze rente terug te kunnen betalen is door nieuwe leninen af te sluiten. De schuld zal dus alleen maar groter worden en het geld minder waard (=inflatie).

Comments are closed.