Het bericht dat de Europese Centrale Bank 500 miljard ter beschikking stelde voor maar 1 % rente, was voor velen een teken dat de financiële toestand nog erger is dan ze dachten. Vergelijk die 500 eens met het bedrag dat alle EU in het noodfonds willen stoppen. Het plan van de EU-opprhoofden voor 200 miljard bleek al snel niet eens haalbaar en dat hebben ze toen moeten verlagen naar 150 miljard!

De NOS aankondiging:

Maar s’avonds moest de mislukking al worden aangekondigd:

Bedenk dat deze 500 miljard nu als “geld” in de maatschappij komen. Waar komt dat “geld” vandaan? Eenvoudig uit blauwe lucht!! Over een tijd zal dat doorwerken en helpen de inflatie te verhogen.

Bovendien betekent dit GEEN OPLOSSING  voor de crisis. Het is alleen maar de uiterste consequentie van faillissementen weer iets uit te stellen.

We worden geregeerd door zwendelaars, en het zou  voor “Nederland” (nu bedoeld als “de meeste inwoners van het grondgebied Nederland) goed zijn om uit die EU te treden!

24 REACTIES

 1. De oplossing is toch zo eenvoudig

  Uit Bloomberg vertaald met Google

  Europa is zo vol van slechte ideeën als het is van oninbaarheid.

  Conventionele wijsheid zegt dat soevereine defaults het einde van de euro betekenen: Als Griekenland standaard is om te vertrekken van de ene munt; de Duitse belastingbetalers moeten redden het zuiden van regeringen om de unie te redden.

  Dat is onzin. Amerikaanse staten en lokale overheden niet beantwoordt aan dollar schulden, net als bedrijven standaard. Een munt is gewoon een eenheid van waarde, zoals meters zijn eenheden van lengte. Als de Grieken hadden beknibbeld op de olijfolie in een liter fles, zou dat geen bedreiging voor het metrieke stelsel.

  http://www.bloomberg.com/news/2011-12-22/bad-ideas-worsen-europe-s-debt-meltdown-commentary-by-john-h-cochrane.html

  Aequitas [20] reageerde op deze reactie.

 2. @Rien [2]:
  Uiteraard doen ze dat. Maar ook dat is “geld” dat in de maatschappij circuleert.
  Zo komt het geld bij de overheid en die doet er dan allerlei leuke dingen voor de mensen mee!

 3. Geld dat in de maatschappij circuleert????

  Zo komt geld terecht bij de overheid en die doet er dan leuke dingen voor de mensen mee????

  Ik zou zeggen dat je totaal gehersenspoeld bent!

  Welke leuke dingen doet die overheid er dan voor de mensen mee? Zeker investeren in Afghanistan een JSF of voedselbanken aanleggen of niet?

  Zijn sommige mensen echt zo dom of willen ze het niet zien?

  Hoeveel van het geld dat er zogenaamd (digitaal) is, komt er echt beschikbaar voor ‘het (voet) volk’? En hoeveel verdwijnt er niet in de zakken van…?

  Het hele systeem is door en door verrot en nog blaten sommige Hollammeren de standaard doctrine na.

  Hub Jongen [8] reageerde op deze reactie.

 4. @Michiel [4]:

  “Welke leuke dingen doet die overheid er dan voor de mensen mee? Zeker investeren in Afghanistan een JSF of voedselbanken aanleggen of niet?”

  Knap begrepen Michiel. Inderdaad Afghanistan, JSF, en het bombarderen in Libië, en geld geven aan onderontwikkelde dictators, bailouts voor bodemloze putten en dergelijke. Ik dacht niet aan voedselbanken en dergelijke. Daarvoor wordt immers belasting betaald. (Al zou ook dat betaald dienen te worden zonder dreiging van geweld)

 5. @Ron Paul Fan [7]:

  Ja, het geld verdwijnt net zo snel weer in de zakken van hen die al teveel geld hebben om uit te geven.

  Bedrog, dat was het, dat is het en dat zal het blijven wanneer we het niet anders gaan doen.

 6. @Ron Paul Fan [6]: jij hangt er toch ook rond? De schrijvers op VS zien meestal geen reden in de realiteit waarom 1 mens de baas moet zijn van een ander. De lezers zijn het voor een gedeelte hier mee eens, voor een ander deel zijn het trollen.
  Ik moet zeggen dat ik Michiel wel heel erg snel zie reageren met ‘gehersenspoeld’. Dat zegt een hoop. Iemand die hier een beetje rondkijkt, weet gelijk wat Hub bedoelde. Michiel interpreteerde het echter totaal verkeerd en was heel erg zeker van zijn zaak.
  Wat je verstandiger doet overkomen is eerst goed in je opnemen wat de standpunten zijn en dan pas reageren. Als je namelijk standpunten misrepresenteert en die omhakt, maak je je snel belachelijk.

  Ron Paul Fan [11] reageerde op deze reactie.

 7. @pcrs [10]: De schrijvers op VS zien meestal geen reden in de realiteit waarom 1 mens de baas moet zijn van een ander.

  1789: Ni dieu, ni maître.

  Sorry maar mijn sympathie ligt bij de mensen die werden onthoofd, die het beste van Frankrijk vertegenwoordigden en niet bij die aankomende staatsgroupies van de franse revolutie.

  Bekijk nog eens “La nuit de Varennes” om na te voelen wat verloren is gegaan.

  Hmm, volgens mij kan geen enkele organisatie of bedrijf opereren zonder functioneel/hierarchische verhoudingen.

  Olietanker zonder kapitein? Brrr.

  The Red Pill [12] reageerde op deze reactie.
  Hoc Voluerunt [15] reageerde op deze reactie.

 8. @Ron Paul Fan [7]:
  Ja want het zijn zij die het uitgeven, onder het mom van algemeen belang, dus hun belangen.
  @Ron Paul Fan [11]:
  Hyrarchie ontstaat inderdaad en mensen volgen leiders of mensen die veel presteren en ” merit” hebben.
  Echter……
  Het gaat om de vrijheid deze te volgen, of juist niet.
  Als de kapitein de eigenaar is van het schip, ga je niet op het schip.

  Nu kan je dat doortrekken naar land.. Maar land kan men niet bezitten, enkel wat ze er mee gedaan hebben.
  ( als je land kan bezitten, kan ik in het verlengde van dat principe ook de Zon bezitten en iedereen belasten omdat mijn zon op dat land schijnt)

  Philosoof G&R EIGENWIJS [21] reageerde op deze reactie.

 9. Wat een rare timing, iedereen zit met z’n kop bij de kerst of is al met vakantie, hoe wil je nou verwachten dat een economie er op stel en sprong een soort reactie op vertoont. Die zeepbel komt altijd ietsje later pas. Met een nog grotere crisis erachteraan.

 10. @Rien [2]: de bedoeling is NATUURLIJK dat de banken hiermee staatsschuld kopen. Immers in 2012 zijn er hopen geld nodig. Het feit zelf dat er staatsschuld wordt gekocht, is een verruiming (om het braaf te stellen) va de gledhoeveelheid. …die door de Staat en parastalen wordt gespendeerd…Hyperinflatie, here I come.!!!

 11. De staat doet er natuurlijk leuke ‘sociale dingen’ mee: de ambtenaren betalen, de politie agenten betalen, de soldaten betalen, wegen en bruggen bouwen, pensioenen en werkloosheidssteun betalen (herinner je dat alle pensioen- en ziekenkassen geen geld meer hebben), enz..met andere woorden, de overheid probeert er hierdoor voor te zorgen dat ze bij de volgende verkiezingen weer wordt verkozen. Dat net door dit te doen, je het welzijn en een ekonomie naar de hel brengt, dat kan hen geen MOER schelen. [veelal is een politieker trouwens te dom om dit te snappen]

  Philosoof G&R EIGENWIJS [23] reageerde op deze reactie.

 12. @Ron [1]:

  Ik dacht dat het geld dat nu door de Europese Centrale Bank aan de nationale banken wordt geleend, dient om de respectievelijke regeringen in staat te stellen om de schulden af te lossen en bij te dragen aan de noodfondsen … ?

  Dwz. het komt van een bank, gaat naar banken die op hun beurt daarmee de banken redden door betalingen aan banken.

  Of niet ?

  francis schutte [24] reageerde op deze reactie.

 13. @Ron Paul Fan [16]:
  Worden we allemaal mafioos.
  Probleem opgelost.
  Daar na schrijven we verkiezingen uit.
  Verdorie zijn we weer terug bij af.

Comments are closed.