Het lijkt wel of er niets aan de hand is. In de nieuwsberichten van de overheid hoor je zo goed als niets over crisis  of dreiging. Waarschijnlijk om het volk maar rustig te houden. Zelfs al worden de problemen in de financiële wereld alleen maar groter en groter.
Ook op de Vrijspreker willen we geen paniek zaaien. Maar wel onze lezers waarschuwen over wat er speelt en analyseren of er gevaren zijn waartegen je jezelf en de jouwen kunt beschermen.

In de MSM is het moeilijk om objectieve gegevens en feiten te vinden. Gelukkig kunnen deze informaties gecheckt worden op het Internet. Al moet je ook daar waakzaam zijn voorsektes die je willen beïnvloeden.

Een artikel om kennis op te doen, en dat een aanrader is om eens door te lezen en te checken, staat op Der Spiegel: “Delusions of the Euro Zone;  The Lies that Europe’s Politicians Tell Themselves.” Oftewel: De waanideeën van de EU-politici en de leugens die ze elkaar vertellen.

In het artikel wordt aangetoond dat de EU vanaf het begin gebaseerd is op leugens. En de meest ernstige is het idee dat de euro kan werken zonder politieke unie.
Maar in die tijd was die unie niet “haalbaar” zoals blijkt uit het NL en Franse referendum. Ze dachten dat ze die unie alsnog konden ritselen. Net zoals met de grondwet, die ze geritseld hebben met het Verraad van Lissabon.

En op dit moment, nu het financiële systeem in elkaar dreigt te storten, doen ze alsof ze alle tijd in de wereld hebben. Ze schoppengoede maatregelen dus maar ruim voor zich uit. Misschien komt er wel een oplossing uit de hemel vallen, of kunnen we het zo spelen dat een ander land/ politicus de zwarte piet krijgt.

Maar iedereen kan zien dat de oplossing alleen maar duurder wordt. Het begon met de bail-out van Griekenland voor een koopje van 110 miljard euro. En nu praten we over veel grotere bedragen en nog eens 2 á 3000 miljard voor een noodfonds!!

En tegengesteld aan de hoop van de politici dat de economieën automatisch dichter naar elkaar toe zouden groeien, groeiden ze net verder uit elkaar!!

Het lijkt wel of door deze onbekwaamheid van politici de oplossing steeds verder weg raakt. Bijna allemaal denken ze nog in de richting van Keynes terwijl het toch duidelijk zou moeten zijn dat ze eens naar de “Oostenrijkse Economische School”zouden moeten kijken. Die is tenminste meer en beter op feiten gebaseerd!

In ieder geval: wij wensen jullie allemaal een ontspannen en prettige jaarwisseling. Ontspan, en zo mogelijk bedenk of je maatregelen kunt nemen om de crisis van 2012 voor jezelf in de hand te houden.

8 REACTIES

 1. @Aequitas [1]:
  Wat er aan het gebeuren is, en wat er gaat gebeuren kun je bedenken als je denkt aan wat er hoe in Irak:
  Vervang daar :
  Irak in Iran,
  WMD (Wapens MassaDestructie) in Atoombom
  Sadam in Ahmedinejad
  en je ziet een duidelijk patroon.

 2. “Bijna allemaal denken ze nog in de richting van Keynes terwijl het toch duidelijk zou moeten zijn dat ze eens naar de “Oostenrijkse Economische School”zouden moeten kijken.”

  Keynes zou best kunnen werken, maar de meeste politici passen de theorie maar halfslachtig toe. Naar uitgeven in tijden van crisis hebben ze wel oren, maar bezuinigen, wanneer het goed gaat (en dus sparen voor de crisis) krijgen ze nooit voor elkaar. Het gevolg is, dat je extra hard moet bezuinigen in de tijd, dat de economie dat eigenlijk niet kan hebben.

  Andre [6] reageerde op deze reactie.

 3. Eens kijken welke beerputten er in 2012 open zullen gaan. We lijken nog een lange weg te moeten gaan voor een wereld die goed is voor iedereen.

 4. @Aequitas [1]: Ik denk dat een oorlog tegen Iran de bankiers juist out of business zet. Zeker als die oorlog verloren gaat worden door de VS, wat ik verwacht.

  OWS, wat je er verder van mag denken, was de eerste grootschalige mobilisatie van het publiek sinds Vietnam.

  Vingeroefening.

  Net zo min als in Arabie gaat de huidige linkse globalistische elite het internet niet overleven, politiek gezien dan.

 5. Wat heet “linkse globalistische elite”, RPF? De globalistische elite is “links” en “rechts” tegelijk, als je -zoals de MSM plegen te doen om de boel te misleiden- links “socialistisch” en rechts “fascistisch” wilt noemen. Links en rechts zijn volstrekt inadequate termen om het politieke complex aan te duiden: het is allemaal één pot nat: Het is “collectivisme” van het zuiverste water, maar dan met verschillende smaken terwijl ze met elkaar liggen te hoereren van gestolen gelden. En dat weten ze verrekt goed, maar niemand durft dat hardop te zeggen, behalve een paar libertariers.
  Voorspoedig, gezond en gelukkig 2012!

Comments are closed.