donderdag, 8 december 2011
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Ex-directeur Greenpeace maakt wijze opmerking

In het AD van afgelopen dinsdag stond een interview met Paul Gilding, oud-directeur van Greenpeace. De kop trok mijn aandacht: We kunnen niet blijven lenen van de toekomst. Daarmee slaat hij de spijker op z’n kop.

De Australiër was even in Nederland om te komen preken op een of ander duurzaamheidscongres (mooi Wordfeud-woord) en kreeg en passant van het AD natuurlijk ook even een paginaatje de ruimte om vooral veel klimaathysterie te zaaien, maar die ene opmerking blijft staan als een huis.

Want dat lenen van de toekomst is precies datgene wat politici doen: Onze ongeboren kleinkinderen tot over de oren in de schulden stoppen. De vraag of die ongeboren kinderen daar dan op democratische wijze voor gestemd hebben, zullen we maar niet stellen. Democratie stelt namelijk niet zo veel voor tegenwoordig.

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. The Red Pill schreef op : 1

  om al die duurzaamheidswaanideeen te financieren moet er nog meer geleend worden en komt de volgende generatie helemaal niet meer uit het schuldenmoeras. Hoe hoger de welvaart hoe meer mensen geven om milieu, dus die treehuggers bereiken precies het tegenovergestelde.

 2. Hub Jongen schreef op : 2
  Hub Jongen

  “Democratie stelt namelijk niet zo veel voor tegenwoordig.”

  Er is toch al lang helemaal geen democratie meer?
  Democratie is regering door het volk ??
  Het volk heeft helemaal niets te vertellen. De gebeurtenissen om en met de EU en de euro bewijzen dat duidelijk.

  Nog los ervan dat democratie geweld goedkeurt om de minderheid te dwingen.

 3. Ron Paul Fan schreef op : 3

  Want dat lenen van de toekomst is precies datgene wat politici doen: Onze ongeboren kleinkinderen tot over de oren in de schulden stoppen.

  Ach, valt wel mee:

  nl.wikipedia.org

  Bovendien krijgen die arme kleinkinderen een wereld aangereikt die nog rijker zal zijn aan nieuwe methoden (internet bijv.) waarmee de arbeidsproductiviteit en het comfort alleen maar toenemen.

  Blijft natuurlijk onverlet dat we ze wel een leeggepompte planeet gaan overhandigen alsmede een maatschappij die bol zal staan van de ethnische tegenstellingen. Dat dan weer wel.

 4. Qvic schreef op : 4

  De democratie bestaat al lang niet meer. Als we kijken naar het procentueel aantal stemmers van afgelopen 2e kamer verkiezingen. Dat was bijna 60%. Die 60% staan voor 150 zetels en de meerderheid van 150 is nu 76 zetels. Dus 60% x 50,66% = 30,4%
  Dat is bij lange na geen democratie, waar de meerderheid beslist. Bij gemeente verkiezingen is al in begin 60 er jaren dit geval al. We leven sinds die tijd al in een dictatorische politiestaat, alleen hebben vele dit nog niet door. Alle wetten en regels sinds die tijd zijn geen van alle democratisch tot stand gekomen.

 5. .M schreef op : 5

  En al was er democratie, so what? Ik wil niet dat mijn buurman over mijn portemonnee beslist. Of over mijn “relaties” (met werknemers, zwarten, andersgeaarden e.d.), mijn consumptie (van alcohol, sigaren, etc.) of wat dan ook.
  Ik wil helemaal geen democratie, ik wil mijn mensenrechten terug!