Ter inspiratie voor een nieuw artikel grasduinde ik onlangs op de webstek van Groen Links. In een artikel betoogde onze groene vrienden dat er 12.000 volwaardige zorgverleners bij moeten komen. De vraag is natuurlijk waarom we daarvoor Groen Links en hun bijbehorende overheid nodig hebben. Het antwoord op die vraag is eenvoudig: staatsregulering. Zorgverlening is immers zo belangrijk dat je dat niet aan geldwolven op de vrije markt moet overlaten maar aan kundige en bewogen ambtenaren in Den Haag.

Groen Links eist van staatssecretaris Veldhuijzen dat er 12.000 volwaardige opgeleide zorgverleners bij moeten komen. Hoe hij brave Hollandse burgers ertoe moet bewegen om verpleegkundige te worden laat Groen Links echter in het midden. De slavernij is immers afgeschaft, al heeft een variant daarvan – dienstplicht – het tot bijna de 21e eeuw volgehouden. Delinquenten met een taakstraf zullen waarschijnlijk de juiste opleiding ontberen. De beste manier om mensen te paaien en werknemers binnen te harken is, tot ongenoegen van Groen Links, nog altijd de geldbuidel. Als er één club is die dat zou moeten weten dan is het wel Groen Links, waarvan de leden doorgaans bepaald niet onbemiddeld zijn. De minder hypocriete linkse rakkers zitten vooral bij de SP.

Groen Links en staatssecretaris Veldhuijzen hoeven dus helemaal niets te doen, behalve de zorg zoveel mogelijk vrij laten. Zorgverleners zullen bij een toegenomen behoefte aan zorg alles op alles zetten om verpleegkundigen in dienst te nemen om aan de wensen van de klant tegemoet te komen. De salarissen en andere arbeidsvoorwaarden zullen navenant stijgen wat meer jongeren er toe zal bewegen om de verpleegzorg in te gaan. Ook kan er geëxperimenteerd worden met arbeidsmigratie. Op onze akkers en bouwsteigers staan inmiddels handenvol Polen die met genoegen de handen uit de mouwen steken om een grote tas kostbare euro’s mee naar Polen te nemen. Als de overheid dan toch per se een immigratiebeleid wil voeren dan zouden ze de beperkingen voor verpleegkundigen zo klein mogelijk moeten houden.

Als Groen Links desondanks bang blijft dat mensen de zorg niet meer kunnen betalen – ze betalen het nou immers ook zelf, via belastingen en premies – dan zou vadertje staat zich moeten beperken tot het uitdelen van geld aan zorgbehoeftigen. Praktischer en zeker doeltreffender is het echter om dit via private verzekeraars te regelen. Van een verzekeraar kan je wisselen, van een overheid niet.

Dat staatsregulering tot problemen leidt kan je elke idioot achter het voormalige ijzeren gordijn vragen. Zorg moeten we net zo min aan de staat overlaten als brand- en inboedelverzekeringen.

5 REACTIES

 1. zelfs met verzekeringen bemoeit de staat zich:
  assurantiebelasting ( per 1 maart 2011 verhoogd van 7,5% naar 9,7)
  kan iemand mij uitleggen waarom de Staat het afsluiten van verzekeringen belast? (behalve ordinair geld binnenharken)

  en dat percentage 9,7% . wat een onzin, willen ze in Den Haag de suggestie wekken dat een belasting precies kan worden berekend om het ‘ gewenste effect’ te krijgen?

 2. meer on topic:

  altijd als je leest: ‘ er zal een tekort ontstaan van zoveel leraren, zorgverleners, rechters, huisartsen, tandartsen, accountants etc etc’ gaat het over ambtenaren of semi ambtenaren (mensen met een licentie van de overheid) danwel een bedrijfstak die zwaar gereguleerd is door de overheid.

  als je ergens in een rij moet staan, is het meestal een overheidsinstantie. De Albert Heijn opent meteen een extra kassa.

  Als fabrikant ziet dat klanten meer willen kopen dan hij kan produceren dan zet hij alles op alles op meer productiecapaciteit te creëren. Een ambtenaar snurkt dapper door.

  welke sector van de gezondheidszorg heeft geen last van steeds maar stijgende prijzen? het ooglaseren en cosmetische ingrepen. daar is nog wat concurrentie, zodat nu niet alleen de rijken het zich kunnen veroorloven. kapitalisme levert dus wat socialisme alleen maar beloofd.

 3. Assurantiebelasting is eigenlijk een variant op de BTW. Harken dus in de vorm van een winstbelasting, die nog voor de vennootschaps-, dividend-, loon- en inkomstenbelastingen komen.

  Vroeger werden heersers omgelegd wanneer ze meer dan 10% van het totale inkomen van hun burgers opeisen. Tegenwoordig is de burgerij apatisch geworden. Ideaal toch? (voor de roverheid dan)

 4. Meer on-topic:
  Regulering is inderdaad het ultieme doel.
  Totale controle, maximale afspersing, willoze slaven.
  Welke overheid wil dat nu niet?

 5. Groenlinkser worden oud en gaan nu voor zichzelf zorgen uit angst dat niemand ze straks meer wil verzorgen, anders begrijp ik deze mensen niet meer.

Comments are closed.