Nadat de Engelse premier, David Cameron, in Brussel bij zijn collega-opperhoofden de grens heeft getrokken tot hoever hij wilde instemmen met verder uithollen van de Engelse soevereiniteit, laten die collega’s heel wat dreigementen horen.
Politici en MSM (Main Stream Media) doen alsof de ondergang van Engeland nabij is, en dat zijzelf de beste beslissingen hebben genomen door hun landen nog meer ondergeschikt aan Brussel te maken.
Ook de Nederlandse Jan-Kees de Jager liet zich niet onbetuigd in Buitenhof (11 dec.):

“Eindelijk komt er een begrotingsdiscipline en Engeland laat het afweten

Laat ik nu altijd gedacht hebben dat de politici al 10 jaar geleden bij de invoering van de euro iedereen gerustgesteld hadden dat de afspraken “in marmer gebeiteld” waren?
Maar misschien is dat een slechte kwaliteit marmer geweest?

Net als alle andere politici tot nu toe gaf de Jager echter geen feiten over wat die “isolatie” echt betekent voor het Britse volk.

Natuurlijk zullen de 26 (???) andere afspraken en wetten maken waarbij Cameron niet aan tafel zit.  Maar “So What?” Dan hoeft Engeland er zich ook niets van aan te trekken.
Zij kunnen dan in vrijheid hun economie ontwikkelen.

En wat maakt het uit of je IN of UIT de EU bent? Los van de druk van allerlei regulaties?

Niemand kopt toch een product OMDAT het uit een EU land komt?
Iedereen koopt toch bvb een auto omdat hij die beter, mooier, goedkoper vindt, en niet omdat die uit Duitsland of Engeland of uit Japan komt?
Die irrationele kreten van de Jager c.s. werken alleen op de goegemeente die gebrainwashed is.

En dan verklaart de Jager ook nog dat om die club van 26 sterker te maken de Nederlandse belastingbetaler:
–miljarden meer moet betalen aan het “noodfonds”, en
–miljarden meer moet betalen aan het IMF, om EU-landen te behandelen zoals ontwikkelingslanden.
–5 tot 10 miljard aan bezuinigingen moet opbrengen.

Waar blijft de logica?
Denk na! Denk aan uw eigen belang! Denk aan uw eigen rechten! En de rechten van alle andere inwoners.

14 REACTIES

 1. Uh Hub, Engeland maakt helemaal geen auto’s. Het enige wat ze nog hebben is dat woekercasino in London. Eventjes nog.

  Over een paar jaar komt er een Schots referendum over onafhankelijkheid en in Wales mogelijk ook. Hun leiders hebben al gezegd dat ze tegen de opstelling van Cameron=City zijn:

  http://www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,803083,00.html

  Nu hebben wij continentalen het spul mooi in de tang en kunnen we die Britten betaald zetten wat ze met hun Soviet en Amerikaanse vriendjes tot twee keer toe Europa hebben aangedaan. De eerste stap moet zijn om de predatoire financieele industrie de nek omdraaien met een Tobin tax. Een echte economie is gebaseerd op timmerlui, bouwvakkers en programmeurs, niet geldhaaien die de hele dag liggen te spelen met vermogens die tien keer zo groot zijn als de echte economie.

  Britannica est delenda.

 2. Dat noodfonds is noodzakelijk om die Angeksaksische speculanten van het lijf te houden. Als de City weg is kan het fonds ook weg.

 3. Vandaag Ambrose Evans Pritchard over ’teutonic contractionary’ politics:

  http://www.telegraph.co.uk/finance/financialcrisis/8949723/Merkels-Teutonic-summit-enshrines-Hooverism-in-EU-treaty-law.html

  Wat de Britten willen is Keynesianism en geen begrotingsevenwicht. En als de hardcore libertariers hier hun eigen theorieen serieus zouden nemen dan zouden ze daar afstand van moeten nemen. Figuren als Gary North en anderen op LRC lopen dag in dag uit te hoop tegen dit soort gedrag. Maar zo langzamerhand begint de aap uit de mouw te komen. Gisteren schoot Hub zich al in de eigen voet met dat Japanse verhaal dat de euro harder is dan alle andere virtuele nationale valuta behalve de D-mark. En toch moet de euro weg. Rara. En toen was er nog die anti-teutoonse cartoon… De harde waarheid is dat als Hollandse libertariers moeten kiezen tussen libertarische theorie en lidmaatschap van de Angelsaksische club, ze steevast voor het laatste kiezen. Instinktief. En alleen zo is die anti-euro campagne te begrijpen. Maar daarmee wedden mijn Hollandse vrienden hier op het verkeerde want dode paard.

 4. @nederlands verzet [1]: Waarom zouden we? Het probleem is niet Europa maar die verdomde immigratie die ons om zeep helpt. Zodra Vlaanderen onafhankelijk wordt moet Nederland gered worden van de linkse Hollanders en hun multikul. Brabant en Limburg bij Vlaanderen en Saksisch Oost-Nederland bij Duitsland. En dan kan Holland een fijne multikulturele volksrepubliek op basis vd sharia beginnen.

  Scrutinizer [14] reageerde op deze reactie.

 5. @RH [11]: Nee, ik heb succesvol gespeculeerd en werk alleen nog als ik er zin in heb. Oh en heb nog nooit een uitkering gehad, studiebeurs uitgezonderd.

  Oh en vroeger hard gewerkt en veel geld verdiend.
  In Europa! 🙂

  Maarruh, vanwaar die zure ondertoon? 🙂
  RH [13] reageerde op deze reactie.

 6. @Ron Paul Fan [12]:
  Mooi. Haha, omdat je bijna een fulltime reageer-baan lijkt te hebben. Maar een beetje levendigheid op de site kan nooit geen kwaad natuurlijk.

 7. @Ron Paul Fan [8]: Indrukwekkend! Ik heb nog nooit een andere Nederlander dit standpunt horen formuleren. Doorgaans willen ze een inlijving van Vlaanderen wanneer dat zich eindelijk van het juk der Walen verlost heeft (alsof Vlamingen niets geleerd zouden hebben van hun ruim 180 jarig mislukt huwelijk met Wallonie).
  Laat me raden, u is zelf afkomstig uit het Oosten des lands?

Comments are closed.