De lezing over “meritocratie” van Job Cohen vonden we niet erg indrukwekkend, vaag en ook niet principieel.(!) Maar nu krijgt hij een nieuwe kans om te laten zien dat hij wel principieel kan zijn en ook echt gaat doen wat hij zegt.
Job stelt namelijk dat er in Nederland nieuwe verkiezingen moeten komen voordat er meer macht bij de EU mag komen!

Dat er geen nieuwe  (meer)  macht bij de EU mag komen, is duidelijk een libertarisch standpunt. Weliswaar een beetje zwak uitgedrukt, want libertariërs vinden dat ALLE macht bij de EU weg moet.

Het NOS bericht van 7december:
Cohen: verkiezingen bij meer macht EU

PvdA-leider Cohen wil nieuwe verkiezingen als premier Rutte in Brussel afspraken maakt waardoor Nederland bevoegdheden overdraagt aan Europa. Zulke ingrijpende beslissingen moeten volgens Cohen aan de kiezer worden voorgelegd.

Donderdag en vrijdag praten de Europese regeringsleiders in Brussel over nieuwe maatregelen om de euro te redden. Duitsland en Frankrijk hebben al voorstellen gedaan om landen automatisch te straffen die zich niet aan de begrotingsregels houden. Hiervoor moet mogelijk het verdrag worden aangepast. Als Nederland zeggenschap kwijtraakt, wil de PvdA-leider dat er verkiezingen komen.

Steun:
Het kabinet heeft de steun van de PvdA nodig voor een meerderheid. Gedoogpartner PVV is namelijk tegen steunmaatregelen voor de euro.

———————————————————-

Geen meer macht naar de EU/euro is onder andere (en mogelijk nog aan te vullen:

—Dat er niet een dictator mag komen die over “onze” begroting gaat.

—Dat niet “onze” begroting eerst naar die dictator gaat voordat “ons eigen parlement” het mag zien.

—Dat er geen eurobonds komen.

—Dat er geen nieuwe bail-outs komen.

—Dat er geen nieuwe macht gaat naar ECB  of naar IMF.

—Dat er geen automatische straffen komen die “ook ons” zouden kunnen treffen

—Zo zijn er nog een paar puntjes; maar het wordt al laat! Maar die zullen donderdag en vrijdag wel blijken.

Ik hoop dat Job deze puntjes al herkent, en het ermee eens is. En niet er omheen gaat draaien.

Ook hebben we het nog niet over het nut van die algemene verkiezingen. Immers bij het referendum was een grote meerderheid van het volk tegen, maar wat deden de politici? Ze lapten het gewoon aan hun laars, bedrogen het volk, en deden hun eigen zin!  Zie het resultaat!

—————–
BTW, merk je dat de laatste tijd ook de Italiaanse premier Monti bij Merkozy komt aanzitten? Wat zou dat betekenen?

(1) Zie: https://www.vrijspreker.nl/wp/2011/11/meritocratie-is-niet-genoeg-een-lezing-van-job-cohen/#more-100672

7 REACTIES

 1. Klok maar klepen is zoek bij Cohen… Al staat hij nu wel op een heel ander klokje te klingelen.

  Voor de rest is en blijft het een rooie.

 2. Monti ruikt het geld dat Merkozy voor hem aan het regelen is. Daarom mag hij er nu bij: als een junk die door de hulpverlening naar de methadonbus wordt begeleid.

 3. Laten wij het eens aanzien hoe het een en ander zich gaat ontwikkelen.

  Nog niet roepen , eerst even afwachten.

 4. Monti is geen junk en is al helemaal niet afhankelijk van Merkozy.
  Sterker nog hij gaat hun nu vertellen hoe verder. Het is een marionet van het bankenstelsel. Ze gaan de geldpersen aanzetten dat is nu een kwestie van tijd. Duitsland zal inbinden. De degradatie naar AA of A die zal plaatsvinden nemen ze op de koop toe. Immers wij blijven wel werken voor dat gekleurde WC papier. We krijgen onze eigen FED. Koppeling aan de US dollar?
  Geen idee maar inflatie zullen we krijgen.

 5. Job ruikt onvrede en ziet een kans om aan de macht te komen. Dan draagt hij als nog macht over en zegt:”ik zei alleen maar dat er verkiezingen moesten komen, voordat macht werd overgedragen”
  Op een meer filosfische noot:kun je macht eigenlijk overdragen?
  Net zo als jij en ik mensen niet mogen bestelen, kunnen we dat recht dat we niet hebben ook niet overdragen in een verkiezing aan iemand anders. Nu zeggen politici dat zij dat diefstal en moord recht dat ze van onderdanen gekregen hebben, weer door mogen verkopen aan andere politici.
  Ze kunnen wel van alles zeggen natuurlijk, maar het slaat nergens op.

 6. Persoonlijk vind ik dat Cohen een beetje stuntelig wordt, en alleen uit op het vallen van dit kabinet, en vergeet dat als er nieuwe verkiezingen zouden komen PVV wel eens de meerderheid kan krijgen. Daar is niets mis mee, maar zal voor PvdA helemaal beroerd aflopen. Voor Europa zijn en aan andere kant alles willen blokkeren is geen juiste optie als het alleen om een nieuwe verkiezing uit te lokken

Comments are closed.