dinsdag, 13 december 2011
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Heilig

Niets is meer heilig bij nieuwe bezuinigingen stelt dit kabinet maar wat zij bedoelen is dat er geen taboes meer rusten op beperking van de uitgaven die de staat doet voor de bevolking zoals AOW, WW, ziektekostenvergoeding, hypotheekrenteaftrek, wegenbouw, onderwijs en de rest terwijl de staat wel de belastingen, premies en heffingen voor die uitgaven blijft innen en zelfs flink zal blijven verhogen.

De bevolking krijgt dus heel veel minder tegen heel veel meer terwijl dit “bezuinigen” door zal blijven gaan totdat het volk helemaal niks meer krijgt tegen steeds hogere afdrachten richting de staat.

De staat heeft nooit genoeg.

Waar wel 100% taboe op blijft rusten zijn de uitgaven die de staat doet om zichzelf en de zinloze baantjes en hobby’s van politici in stand te houden.

Er zal niet 1 ambtenaar worden weggesaneerd (er komen er zelfs steeds meer bij), niet 1 EURO minder uitgegeven voor Griekenland, ontwikkelingshulp, kansloze immigratie, de EU of staatsomroep om maar iets te noemen terwijl toch een zeer groot deel van de overheid geen enkele toegevoegde waarde heeft voor wat dan ook en alleen maar schadelijk bezig is zichzelf te vermaken.

De overheid is het pretpark van politici en die zullen tot de laatste zinken cent op u “bezuinigen” om dat schijnwereldje maar in stand te houden.

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Ron Arends schreef op : 1

  Marcel Meijer schreef er in Augustus 2010 al een heel mooi stuk over: Minder voor meer…
  www.devrijeeconomie.nl

 2. Pteranodon schreef op : 2

  Er wordt wel bezuinigd op aantallen ambtenaren. Als er bij bezuinigingen iets gereorganiseerd moet worden.
  Andere categorie, niet-ambtenaren, die door de overheid worden betaald is het leger. Ook daar wordt flink in gesnoeid.

 3. Pteranodon schreef op : 3

  Voor wat hier wordt bezuinigd, krijgen we straks een mooie totalitaire Europese Staat terug. Dus weggegooid geld is het echt niet.

  Hub Jongen [4] reageerde op deze reactie.

 4. Hub Jongen schreef op : 4
  Hub Jongen

  @Pteranodon [3]:

  Ja, ook niet vergeten dat we toch als beloning steeds meer mooie BELOFTES krijgen!!

 5. reiny schreef op : 5

  Stabiliseren! Dat is het minste wat ze kunnen doen, maar het systeem helemaal veranderen zou het beste zijn.

  Stabiliseren van het uitgave patroon van de overheid in plaats van inwoners steeds zwaarder te gaan belasten. Alleen al het feit dat het Kyoto verdrag door meerdere landen gezien wordt als niet haalbaar en er landen zijn die meer co2 produceren dan dat wij hier op kunnen lossen zou ons ook doen moeten overwegen het geld wat daar nu aan besteed wordt een aantal jaren besteden aan het oplossen van de tekorten in ons land. Daarmee kunnen veel bezuinigingen op de lasten voor mensen die het niet ruim hebben gedeeltelijk voorkomen kunnen worden. Investeren in oplossingen zoek voor het energie vraagstuk kan best wat uitgesteld worden nu de bevolkingstoename niet meer groeit. Ook het investeren in ITC projecten die te vaak mis gaan zou herzien kunnen worden, dan bespaar je totaal minimaal 15 Miljard euro per jaar. Zet prestige projecten een aantal jaren in de ijskast en wachtten tot het beter gaat, en besteed de subsidie om schulden af te lossen. Ontwikkelingsbijdragen in veel landen kun je ook wel even een pas op de plaats mee gaan maken. Al met al, stabiliseer het uitgave patroon en zorg dat we in een financieel gezond land blijven wonen, dan kun je nadien andere mensen en andere landen wat beter en verantwoord gaan ondersteunen.

  Waar blijft ons geld, Gefinancierde milieu projecten in het buitenlanden aantallen per land. Mexico 1; Jamaica 1; Guatemala 1 ; Nicaragua 1; Costarica 1; Colombia 2 ; Equator 2; Peru 2 Brazilië 21;Chili 2 ; Argentinië 2; Maldiven 2; Nepal 2 ; China 39.; Zuid Korea 2; Egypte 1; Zuid Afrika 2 ; Oeganda2; Srilanka 3 ; India 21; INDONESIA 2; Filipijnen 2.

  wladi [6] reageerde op deze reactie.

 6. wladi schreef op : 6

  @reiny [5]: je gaat er van uit dat politici de tering naar de nering willen zetten maar hun enige doel is om al die hobby’s te blijven financieren en vinden zij het verder doodnormaal dat de bevolking daarvoor moet bloeden.

  reiny [7] reageerde op deze reactie.

 7. reiny schreef op : 7

  @wladi [6]: Dat begrijp is best, maar is niet wat ik wil !!!

 8. bart schreef op : 8

  Als politici het over bezuinigen hebben bedoelen ze in de regel lastenverhoging. Het eufemisme “bezuinigen” is zeer populair geworden en klakkeloos overgenomen door de media. Het kritische geluid ontbreekt volledig. Bezuinigen op bijvoorbeeld hypotheekaftrek is klinkklare nonsens, ook dit zou weer een ordinaire belastingverhoging zijn. Daarmee gaat de staat net zo lang door tot het volk barst en op de barricaden gaat. Ik ben verbaasd dat we dat punt nog steeds niet hebben bereikt. Zelf ben ik allang vertrokken uit NL, ik was het zat op uitgemolken te worden.