Niets is meer heilig bij nieuwe bezuinigingen stelt dit kabinet maar wat zij bedoelen is dat er geen taboes meer rusten op beperking van de uitgaven die de staat doet voor de bevolking zoals AOW, WW, ziektekostenvergoeding, hypotheekrenteaftrek, wegenbouw, onderwijs en de rest terwijl de staat wel de belastingen, premies en heffingen voor die uitgaven blijft innen en zelfs flink zal blijven verhogen.

De bevolking krijgt dus heel veel minder tegen heel veel meer terwijl dit “bezuinigen” door zal blijven gaan totdat het volk helemaal niks meer krijgt tegen steeds hogere afdrachten richting de staat.

De staat heeft nooit genoeg.

Waar wel 100% taboe op blijft rusten zijn de uitgaven die de staat doet om zichzelf en de zinloze baantjes en hobby’s van politici in stand te houden.

Er zal niet 1 ambtenaar worden weggesaneerd (er komen er zelfs steeds meer bij), niet 1 EURO minder uitgegeven voor Griekenland, ontwikkelingshulp, kansloze immigratie, de EU of staatsomroep om maar iets te noemen terwijl toch een zeer groot deel van de overheid geen enkele toegevoegde waarde heeft voor wat dan ook en alleen maar schadelijk bezig is zichzelf te vermaken.

De overheid is het pretpark van politici en die zullen tot de laatste zinken cent op u “bezuinigen” om dat schijnwereldje maar in stand te houden.

8 REACTIES

 1. Er wordt wel bezuinigd op aantallen ambtenaren. Als er bij bezuinigingen iets gereorganiseerd moet worden.
  Andere categorie, niet-ambtenaren, die door de overheid worden betaald is het leger. Ook daar wordt flink in gesnoeid.

 2. Stabiliseren! Dat is het minste wat ze kunnen doen, maar het systeem helemaal veranderen zou het beste zijn.

  Stabiliseren van het uitgave patroon van de overheid in plaats van inwoners steeds zwaarder te gaan belasten. Alleen al het feit dat het Kyoto verdrag door meerdere landen gezien wordt als niet haalbaar en er landen zijn die meer co2 produceren dan dat wij hier op kunnen lossen zou ons ook doen moeten overwegen het geld wat daar nu aan besteed wordt een aantal jaren besteden aan het oplossen van de tekorten in ons land. Daarmee kunnen veel bezuinigingen op de lasten voor mensen die het niet ruim hebben gedeeltelijk voorkomen kunnen worden. Investeren in oplossingen zoek voor het energie vraagstuk kan best wat uitgesteld worden nu de bevolkingstoename niet meer groeit. Ook het investeren in ITC projecten die te vaak mis gaan zou herzien kunnen worden, dan bespaar je totaal minimaal 15 Miljard euro per jaar. Zet prestige projecten een aantal jaren in de ijskast en wachtten tot het beter gaat, en besteed de subsidie om schulden af te lossen. Ontwikkelingsbijdragen in veel landen kun je ook wel even een pas op de plaats mee gaan maken. Al met al, stabiliseer het uitgave patroon en zorg dat we in een financieel gezond land blijven wonen, dan kun je nadien andere mensen en andere landen wat beter en verantwoord gaan ondersteunen.

  Waar blijft ons geld, Gefinancierde milieu projecten in het buitenlanden aantallen per land. Mexico 1; Jamaica 1; Guatemala 1 ; Nicaragua 1; Costarica 1; Colombia 2 ; Equator 2; Peru 2 Brazilië 21;Chili 2 ; Argentinië 2; Maldiven 2; Nepal 2 ; China 39.; Zuid Korea 2; Egypte 1; Zuid Afrika 2 ; Oeganda2; Srilanka 3 ; India 21; INDONESIA 2; Filipijnen 2.

  wladi [6] reageerde op deze reactie.

 3. Als politici het over bezuinigen hebben bedoelen ze in de regel lastenverhoging. Het eufemisme “bezuinigen” is zeer populair geworden en klakkeloos overgenomen door de media. Het kritische geluid ontbreekt volledig. Bezuinigen op bijvoorbeeld hypotheekaftrek is klinkklare nonsens, ook dit zou weer een ordinaire belastingverhoging zijn. Daarmee gaat de staat net zo lang door tot het volk barst en op de barricaden gaat. Ik ben verbaasd dat we dat punt nog steeds niet hebben bereikt. Zelf ben ik allang vertrokken uit NL, ik was het zat op uitgemolken te worden.

Comments are closed.