De vroegere EG en de EEG hadden nog enige (twijfelachtige) redenen van bestaan. Maar met de EU ontwikkelt zich het ene drama na het andere. Steeds grotere dwang en betutteling. De euro is is nu in een doodstrijd waaruit hij niet in de huidige vorm kan overleven.

 

Dit wordt weer eens duidelijk en onderhoudend toegelicht door Nigel Farage. Hij belicht de ontwikkeling van de laatste paar jaren  op onderstaande video. (14,34 min)

Met dank aan Maarten Verheyen die ons naar deze video verwees.

50 REACTIES

 1. Wat die man doet is toch feitelijk het beledigen van ambtenaren in functie, zoals Van Rompuy. Ik ben het er ook niet mee eens, dat die man als “president” benoemd is, maar jij en ik komen niet weg met dergelijke grote woorden.

 2. Ach wat leuk, een Engelsman die de euro probeert onderuit te halen. Die lui hebben nog nooit iets anders gedaan dan Europa proberen te vernietigen. Als het moest samen met de Soviets. De volgende keer met de Chinezen als ze de kans krijgen.

  Maar het is te laat voor de Britten, deze keer gaan zij eraan.

  Lees het boek van Buchanan waarin hij finaal afrekent met die vileine Britten:

  http://www.amazon.com/Churchill-Hitler-Unnecessary-War-Britain/dp/030740515X

  lonelymind [4] reageerde op deze reactie.
  pcrs [7] reageerde op deze reactie.

 3. Respect voor de engelse dat er geen ze geen hogere macht toe laten in hun land nee de proEU maloten zullen het EMS verdrag ondertekenen dan kunnen ze gelijk op pensioen potten die er nog zijn andergeld van provincie en gemeentes naar zich toe trekken zonder dat we er iets aan kunnen doen om hun gedrogje de euro te redden en zichzelf ontzettend te verijken bij het een worden van een financialelen superstaat op drijfzand
  dit mag nooit gebeuren geen macht geen geld meer naar brussel nederland is een strategies land met havens waar je toch heen moet om europa te bedienen .de EU is zijn doel voorbij geschoten onder de hoeden van een stel machtsgeilen en corrupten politicie en staatshoofden met hun bilderberg clen die niet veel goeds inzinnen hebben met hun burgers .
  ook zal er weer een heel leger ambtenaren bijmoeten komen om dit alles teregelen en de nationalen ambtenarij blijft ook lekker op z’n stoel zitten kun je nagaan wat er gebeurt 187000
  en dit nog eens verdubbelen , wat een waanzin.

  Hub Jongen [5] reageerde op deze reactie.
  pcrs [8] reageerde op deze reactie.

 4. @wally [3]:
  “ook zal er weer een heel leger ambtenaren bijmoeten komen om dit alles teregelen en de nationalen ambtenarij blijft ook lekker op z’n stoel zitten”
  Ja, op de eerste plaats moeten die in alle 26 (+++) landen gaan controleren of alles wel goed wordt geboekt.
  Daarna moeten afzonderlijke ambtenaren dit verwerken en een beslissingsmechanisme moet kunnen bepalen of bij voorbeeld de Nederlandse -pensioenen verlaagd moeten worden. En meer van dergelijke dingen.
  Alleen dat gaat de Nederlandse belastingbetaler 1+ miljard extra kosten.

 5. @Ron Paul Fan [2]:
  De geldpersen en de begrotingsdiscipline halen de euro onderuit.

  Dacht je nu werkelijk dat ‘de engelsen’ een gezamelijk standpunt hadden en samen dingen probeerden? Of dat een regering er op uit is buitenlandse valuta onderuit te halen? Als je nu de wereld over kijkt en de feiten in ogenschouw neemt, dan zie je dat alle overheden hun munt omlaag werken. Zelfs de Zwitserse overheid beloofde desnoods oneindig veel CHF te drukken om de koers niet te laten stijgen tov de euro.
  Maar de engelsen komen bijeen om een plannetje te smeden om buitenlandse munten in waarde te laten dalen, zodat ze niets meer kunnen exporteren en hun binnenlandse produktie kapot gaat door goedkope import.
  right.

  Ron Paul Fan [11] reageerde op deze reactie.

 6. @wally [3]: Ik begreep wel van een MorganStanley onderzoek dat als je in het UK de genationaliseerde banken meeneemt op de staatsbalans, je dan op een debt/gdp ration uitkomt van 1000%. Oftewel:10 jaarinkomens schuld vooruit geleend. Ik denk dat ze naar dat pensioen kunnen fluiten.

 7. @nederlandse verzet [6]: ja de euro heef ons allemaal kapot gemaakt wij zullen armoede en een burgeroorlog krijgen dank u linkse landverraders

  We zijn in de nederlandse geschiedenis nog nooit rijker geweest als in het EEG/EU-tijdperk. De Gouden Eeuw is er niets bij geweest.

  Maar die burgeroorlog gaat er inderdaad komen. Tussen autochtonen enerzijds en allochtonen en linkse landverraders anderzijds.

  Maar het opblazen van het Westen gaat beginnen in de VS. Zet het bier maar koud. Komt niet op CNN, wel op internet. OWS was een klein voorspelletje.

  Scenario:

  – bombarderen Iran begint –>
  – afsnijden olietoevoer door Iran –>
  – economie westen terminaal op zijn gat, elke dag autoloze zondag, iedereen op forums
  – leveranties Mach10 raketten door China aan Iran –>
  – Amerikaanse vliegdekschepen doen Titanic impersonation –>
  – Duitsland en Frankrijk verlaten NATO en gaan met Moskou/Peking –>
  – Russische SS22 raketten geplaatst aan het kanaal, gericht op Londen –>
  – hele wereld dumpt dollar –>
  – opstanden aldaar met de meest diverse bevolking, dwz VS (nu al 45 miljoen Amerikanen op voedselbonnen)
  – rassenoorlog in de VS en landgrab
  – Amerikaanse joden vluchten en masse naar Madagaskar

  pcrs [10] reageerde op deze reactie.

 8. @pcrs [7]: De geldpersen en de begrotingsdiscipline halen de euro onderuit.

  Tegenstrijdig. Hub heeft al aangetoond dat de euro keihard is.lol

  http://www.vrijspreker.nl/wp/2011/12/eu-landen-met-verschillende-eigen-valuta%E2%80%99s/

  Dacht je nu werkelijk dat ‘de engelsen’ een gezamelijk standpunt hadden en samen dingen probeerden?

  Ja. Het enige waarover ze verschillen is de taktiek. Maar lees willekeurig welke lezerscommentaren in Britse bladen en je weet hoe de bevolking denkt. En hun leiders.

  Of dat een regering er op uit is buitenlandse valuta onderuit te halen? Als je nu de wereld over kijkt en de feiten in ogenschouw neemt, dan zie je dat alle overheden hun munt omlaag werken.

  Klopt, maar de Britten (City), als slaafjes en zetbazen van ZOG-USA, proberen de euro uit elkaar te spelen, zodat die uit elkaar spat en Anglosphere weer onaangevochten de reservemunt heeft. Zeg maar wat Hub doet in het klein, doet de Britse regering in het groot.

  pcrs [13] reageerde op deze reactie.

 9. @pcrs [10]: Omdat we meer euros hebben zeker? In Zimbabwe zijn ze ook nooit rijker geweest dan onder Mugabe

  Kinderachtige misleidende vergelijking. Je weet heel goed dat de westerse mens baadt in een weelde van grote huizen, met stromend warm water, toiletpotten, kleurentelevisies, computers, ipads, auto’s, verre vliegreizen, goud op de bank, pensioenen, zorg, enz. enz.

  Niets van dat alles in ‘Gouden Eeuw’. En dat komt omdat we 65 jaar vrede hebben gehad in Europa en nergens anders door.

  En dat willen jullie dus kapot maken door hernationalisatie? Beeindigen vrije markt? Tolmuren? Pre-WW1 militaire allianties? En tegelijk open grenzen naar moslims toe? Laat me niet lachen. Het verhaal rammelt aan alle kanten, ongeacht hoeveel bussen ‘vrijheids-poedersuiker’ je over die oliebol strooit.

  Ik wil niemand vals beschuldigen, maar in ieder geval handelen velen hier als agenten of fellow-travellers van die neo-Sovjet-Unie die nu in de steigers staat aan de overkant van de plas. Enig idee van hoe erg het nu is in de VS? En dat het hier vele malen beter is? En dat de euro, in ieder geval tot aan de val van de dollar een probaat middel is om de VS in toom te houden?

  pcrs [16] reageerde op deze reactie.
  Ron Arends [17] reageerde op deze reactie.
  Polity [20] reageerde op deze reactie.

 10. @Ron Paul Fan [11]: Hoe je uit het artikel van Hub haalt dat de euro keihard is, is mij een raadsel.

  Aangezien het volkomen onlogisch is dat de Britse overheid met een schuld van 1000% GDP ook maar iets anders gaat doen dan het pond onderuit halen, moet ik conlcuderen dat je samenzweringstheorie voornamelijk het gevolg van projectie is. Je zult wel geheime verlangens hebben naar een euro reserve munt en het uit elkaar laten ploffen van de dollar en dat op anderen projecteren.

  Uit het lezen van kranten haal je niet zo veel.

  Hub Jongen [23] reageerde op deze reactie.
  Ron Paul Fan [24] reageerde op deze reactie.

 11. Daar is maar een man, die volgens mij verstand van zaken heeft en dat is Farage Nigel, dat hele zooitje in Brussel geen cent waard voor hun functie! Allemaal hebben zij zichzelf op het paard gezet, niet gekozen door de bevolking, maar door vriendjes politiek. De Nederlander en de Fransman moest er niets van hebben, op die achterbakse manier er door gedrukt zonder referendum, omdat het referendum het niet zou halen. Het waardeloze resultaat ligt er, maar dat was ook de bedoeling om de Euro op deze manier door onze strot te duwen met hulp van Golden Sachs Bank en de politiek echt demoncratisch zoals gewoonlijk hier!

 12. @Ron Paul Fan [12]: dus uit het feit dat ze in de gouden eeuw geen ipod hadden en nu wel en we nu de EU hebben, concludeer jij dat we Ipods hebben dankzij de EU?

  Is dat werkelijk je logica?

  Er zijn meer bijstandstrekkers dan ze ooit op hadden gerekend bij de start van de bijstand. Bijstand is voor arme mensen, kennelijk is het aantal arme mensen gestegen.
  Het grote plaatje is zo:
  vroeger kon de man werken en de vrouw kon dan een gezin van 10 kinderen grootbrengen. Dan spaarden ze ook nog wat voor de oude dag.
  Tegenwoordig moeten beide ouders werken, zitten ze in de schulden en meer dan 2 kinderen kunnen ze niet betalen.
  Ja, ze hebben een hoop spullen die door ondernemers in de vrije markt gemaakt zijn en de produktiviteit van technologie is gestegen ondanks alle verboden en geboden.
  Het was echter allemaal veel mooier geweest als die verboden en geboden er niet waren geweest. Immers elke vrijwillige relatie maakt 2 mensen gelukkiger en elke gedwongen relatie in ieder geval 1 niet.

 13. @Ron Paul Fan [12]:
  Jij met je moslims. In mijn artikeltje van twee weken geleden (over die Katharen), toonde ik aan dat het wel degelijk mogelijk is een uiterst vreedzame multi-culti samenleving te hebben, mits de machthebbers (politiek danwel kerkelijk) worden genegeerd.

  Sterker nog: doordat alle rassen en geloven (katharen, moslims, joden, atheïsten, katholieken) innig met elkaar handelde, ontstond in Occitanië de meest welvarende regio van die tijd.

  Als er al een burgeroorlog komt tussen de rassen, is die ons aangepraat. Door mensen als jij.

  Tiemen Veenstra [19] reageerde op deze reactie.

 14. De teneur van deze site is steeds: Europa is niks (ziekelijke zelfhaat in optima forma) en de US en de UK zijn alles. Ik overzie het gobale plaatje en constateer dan dat de US onbeperkt geld blijft printen, terwijl Europa dat niet doet. Dan ben je toch beter af in Europa. En de UK wilde graag zijn bankensector beschermen, je weet wel die sector die ons zo ver gebracht heeft en waar jongetjes van 20 bonussen van twee miljoen GBP ontvangen en lunchjes menen te moeten kunnen nuttigen van 2000 GBP. Dan vind ik Europa toch heel wat beschaafder. Overigens zal de UK enorme spijt krijgen van haar hautaine houding. Ben ik een Europa fan? Totaal niet in de zin van een Europa dat zich overal mee bemoeit. De soevereiniteit van Nederland is me veel te veel waard. Maar wat goed is dat Europa probeert te voorkomen dat landen er een financiële janboel van maken. Zie het op microniveau zo, Jantje mag doen met zijn zakgeld van 20 euro wat hij wil (soevereiniteit), Jantje wordt alleen tot de orde geroepen als hij 30 euro uitgeeft (de Europese rem). Zelfs als niet Europa fan gaat mij het gescheld op Europa op deze site onderhand de keel uithangen. En o ja, leuk hoor die cabaretier Nigel Farage, maar wat brengt hij eigenlijk tot stand? Ik zie liever geen schreeuwers, maar parlementariërs die hun werk goed doen!

  Polity [20] reageerde op deze reactie.
  pcrs [21] reageerde op deze reactie.

 15. @Ron Arends [17]:
  Hoezeer ik je artikel over de Katharen ook waardeer, denk ik dat het een politiek-correcte fabel is dat Occitanië een vreedzame multiculturele samenleving was. Je stelt dat het een welvarende regio was, maar dan had de islamitische aanwezigheid zichtbaar moeten zijn in restanten van architectuur, net zoals de Romeinen hun sporen in de Provence hebben nagelaten. Denk alleen maar aan de arena’s van Nîmes, Orange en Arles!
  En als ze het werkelijk zo goed met elkaar konden vinden, waarom hebben de christenen dan zo veel moeite gedaan de moslims verdrijven?

  Polity [20] reageerde op deze reactie.
  pcrs [22] reageerde op deze reactie.
  Ron Arends [26] reageerde op deze reactie.

 16. @Frank [18]:
  Doe je huiswerk! Je zult hier maar weinig personen vinden wie hoge woorden spreekt over de US- en of de UK (laat staan een andere staat). Tuurlijk vallen er vergelijkingen te maken, zo is de USA opgestaan met een minder rampzalige basis dan vele andere boerderijen. Dat mag opgemerkt worden maar het betekend niet dat dit de USA heilig maakt. (Alhoewel een libertarier in ontkenningsfase je dit nog wel eens kan vertellen). Vergeet overigens niet dat de ECB dezer dagen vrolijk de FED achterna huppelt, te beginnen bij het opkopen van staatsobligaties.

  @Tiemen Veenstra [19]:
  Dat klopt vreedzaam + geloof = error.

  @Ron Paul Fan [12]:
  Zover ik het zie zit er een gigantisch conflict tussen je naam en je woorden. Kan jij eens toelichten wat je zo geweldig vind aan Ron Paul?

 17. @Frank [18]:
  “De teneur van deze site is steeds: Europa is niks (ziekelijke zelfhaat in optima forma) en de US en de UK zijn alles.”
  Je hebt de teneur van deze site duidelijk niet goed opgepikt en dat is heel zorgelijk. Het kan natuurlijk zijn dat jij iemand bent die niet goed kan lezen of luisteren en naar conclusies springt, maar het kan ook zijn dat Vrijspreker niet helder genoeg schrijft.

  Uit een engelse politicus die de bureacratie in Brussel slecht vind en de euro een slecht idee, kun je logisch gezien niet jouw bovenstaande conclusie afleiden. Als je denkt dat dat wel kan, moet je eerst wat filosofie gaan lezen.

  Deze site staat voor: de initiatie van geweld is slecht, ook als je zegt een ambt te bekleden en het in de naam van iets anders te doen. Daarmee voorspelden we de huidige crisis al jaren geleden. Mensen die zich aangetrokken voelen tot het wetten dicteren en belasten van grote groepen mensen, zijn geen fris volk.

 18. @Tiemen Veenstra [19]: De romeinen waren ook geen vreedzame mensen. De meeste waren slaven en een paar waren heerser.
  Irrationele opvattingen zoals religie en overheid gaan idd altijd samen met geweld en diefstal. Zelfs het boeddisme dat altijd de naam heeft vreedzaam te zijn, maar dan kom je in Thailand en dan zitten een aantal vluchtelingen opgesloten in een hoekje van het land en die hebben dan alleen een vergunning voor bepaald werk in dat bepaalde hoekje. Ontsnappen is niet mogelijk want er staan wegversperringen om ze tegen te houden.
  Ook gebruiken de monikken de aloude truuk:”hee jij daar, hecht niet aan materieel bezit, geef het bijv. aan mij”
  Het advies:’doe zo als ik en wordt een bedelmonnik’ is ook een irrationele gedachte, want als iedereen gaat bedelen, is er natuurlijk niemand om van te bedelen.
  Alle irrationaliteit is geworteld in misbruik.
  http://www.youtube.com/watch?v=UTMDF8Lqd7k&feature=youtube_gdata

  Tiemen Veenstra [38] reageerde op deze reactie.

 19. @pcrs [13]:

  Mooi, ik snap zelf ook niet dat ik beweerd zou hebben dat de euro keihard is.
  Het tegendeel is waar.

  Overigens sta ik open voor een bewijs daarvan zodat ik eventueel een fout kan herstellen.

 20. @pcrs [13]: Hoe je uit het artikel van Hub haalt dat de euro keihard is, is mij een raadsel.

  Toch niet zo heel erg moeilijk hoor.

  http://www.vrijspreker.nl/wp/2011/12/eu-landen-met-verschillende-eigen-valuta%E2%80%99s/

  Dat staafdiagram geeft volgens een grote Japanse financieele tent aan hoe de nationale munten zich zouden verhouden tot de euro als deze hypothetisch zou verdwijnen (gaat niet gebeuren). Niet geheel toevallig zou alleen de D-mark de waarde behouden tov de euro. Dat geeft dus aan dat de euro een D-mark is en geen lire of drachme. En dat komt omdat de ECB een Bundesbank is en geen Bank of Hellas (of een FED).

  Peter [25] reageerde op deze reactie.
  pcrs [30] reageerde op deze reactie.

 21. @Ron Paul Fan [24]:

  Nee, da’s niet geheel toevallig nee, duuhh.
  Dat geeft slechts aan wat altijd al het geval is geweest. Namelijk de D-mark = de euro. Eigenlijk was de situatie al zo vóór de fysieke euro. Je kon overal betalen in Europa met de D-mark. Die hadden ze liever dan hun eigen Mickey Mouse valuta’s. Dus wat is precies je punt?

 22. @Tiemen Veenstra [19]:
  Als ze het werkelijk zo goed met elkaar konden vinden, waarom hebben de christenen dan zo veel moeite gedaan de moslims verdrijven?

  “Ze” en “de christenen” zijn twee verschillende begrippen in deze:

  “Ze” zijn immers de katharen, moslims, joden, atheïsten en katholieken die gezamenlijk schijt hadden aan politieke en kerkelijke heerschers.

  “De christenen” zijn: “een jaloerse paus die een jaloerse koning voor zijn karretje wist te spannen”.

  Tiemen Veenstra [39] reageerde op deze reactie.

 23. Mensen kijk nou eens goed naar deze grafiek van de nederlandse staatsschuld sinds 1945 en leg mij dan eens uit waarom de euro zou moeten crashen?

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Bestand:Staatsschuld_pct_bbp.PNG

  Schuld NL-staat 1945: 230%
  Schuld NL-staat 1955: 80%
  Schuld gem EU-land: 85% (2011)

  Ging NL ooit failliet?

  Het spijt me mensen, maar er is geen (echte) crisis, behalve die aangepraat door brulboeien op het internet en revolutionairen van de kouwe grond.

  Peter [28] reageerde op deze reactie.
  pcrs [31] reageerde op deze reactie.
  MMAP [44] reageerde op deze reactie.

 24. @Ron Paul Fan [27]:
  Misschien gelooft Ron Paul Fan ook dat de demografische bevolkingssamenstelling dezelfde is als die van toen en dat we dezelfde economische groei gaan meemaken als in die naoorlogse periode en tenzij Ron paul Fan denkt dat de staatsuitgaven van nu niet kolossaal groter zijn dan toen.
  M.a.w. die procenten in staatschuld zijn totaal nietszeggend.
  Over brulboeien gesproken.

  Ron Paul Fan [29] reageerde op deze reactie.

 25. @Peter [28]: De volkingssamenstelling is niet relevant. De staatsinkomsten zijn naar rato even kolossaal groter. Er komt nog eens bij de tegenwoordig vele vrouwen werken tegen toen vrijwel geen een.

  Het percentage zegt alles. Nu waren de jaren vijftig natuurlijk zeer karig, maar Europa hoeft niet omlaag van 230%, maar slechts van 85% naar 60%. Valt wel mee.

  Peter [36] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.