Zij zijn het EU-koppel dat de dienst uitmaakt terwijl ze toch ieder hun eigen (andere?) belangen hebben. Interessant om te zien. En jammer dat niet iedereen dat door heeft. Zeer veel mensen zijn meer geïnteresseerd hoe de loting uitkomt tegen wie AJAX moet spelen.

 

Er zijn genoeg artikelen op het Internet over de gang van zaken. Maar zelden zie je dat de schrijver de essentie weet te onderkennen. En dan nog, zijn veel van die schrijvers geen objectieve libertariërs en zijn ze bang gemaakt dat de euro kapot gaat.

Bijna nergens zie je dan wat er dan volgens hen echt gaat gebeuren. Alleen maar dat het erg is. In navolging van de politici die ook alleen maar dergelijke vage toespelingen maken.

Maar er zijn uitzonderingen. Mathijs Bouman schreef in Z24:

“Maar de werkelijk belangrijke vraag van de komende week gaat niet over de uitvoeringsdetails, maar over het Duits-Franse onderhandelingsspel van Merkel en Sarkozy.

We zijn de laatste fase van het spannendste pokerspel van de eeuw ingegaan. Tot nu toe heeft het er alle schijn van dat zowel Merkel als Sarkozy enorm gaan verliezen. En met hen de rest van het eurogebied. Maar als ze het verstandig spelen, kunnen ze ook zorgen dat iedereen wint.

Niet knipperen! Het is een spel van bluffen tot het allerlaatste moment, niet knipperen met je ogen voordat je tegenstander dat heeft gedaan en je nooit in de kaarten laten kijken.

Merkel doet alsof ze geen cent extra over heeft voor de redding van de euro, totdat Sarkozy instemt met overdracht van soevereiniteit. Sarkozy weigert die ultieme toezegging te doen, voordat de Duitsers met geld over de brug komen.”

ZIE: http://www.z24.nl/analyse/artikel_249914.z24/Waarom_Merkel_en_Sarkozy_de_euro_opblazen.html

De (Belgische) Standaard maakte ook een paar goede opmerkingen over de toespraak van Sarkozy van j.l. donderdag:

De euro moet met alle mogelijke middelen verdedigd worden. ‘Het verdwijnen van de euro zou dramatisch zijn. Onze staatsschuld zou verdubbelen, de Fransen zouden armer worden’, aldus Sarkozy. ‘Wat blijft er van Europa over als de euro verdwijnt? Niets.’

Hier heb je het weer:

–Waarom is dat verdwijnen van die euro zo dramatisch? De toestand in Nederland v”oór de euro was veel meer ontspannen en de mensen waren meer Vrij!

–Waarom zouden die staatsschulden verdubbelen? Onzin. Als er een nieuwe valuta komt waarbij de nieuwe VAL = 2 euro, dan wordt de staatsschuld zeker gehalveerd ??

–Wat er over blijft van Europa. Hij zegt “niets”, ik zeg “alles”. In eerste instantie verdwijnen er geen wegen en waters en huizen. De mensen blijven gewoon wonen en het leven zal zich aanpassen

Van de EU met al zijn regels zou veel kunnen (moeten) verdwijnen. En dat is alleen maar goed.

En Sarkozy:”Het sluiten van onze grenzen zou dodelijk zijn.’
Wel, die hoef je toch helemaal niet te sluiten?

 Sarkozy zei door te willen gaan met bezuinigen en te streven naar een evenwichtige begroting. Frankrijk heeft te lang op geleend geld geleefd,
Natuurlijk verwijt hij dat aan zijn voorgangers. Maar hoe lang is hij zelf al aan het bewind? En hoeveel eerder had hij al een eerlijke evenwichtige begroting kunnen laten maken?

Probeer door het circus heen te kijken en te begrijpen wat er echt gebeurt. Op de Vrijspreker proberen we de feiten te laten zien. Wat u er mee doet, beslist u uiteraard zelf

Wat u er uit concludeert ook; al ben ik ervan overtuigd dat daarin Vrijheid en libertarisme een grote rol gaan spelen. En dat zal eveneens leiden naar een betere wereld met meer vrijheid,welvaart en vrede.

P.S.
Uit de nieuwsberichten hebt u ondertussen kunnen zien hoe de NL-politici, (Rutte) Merkozy slaafs gaan volgen.
Sorry, Nederlanders!

8 REACTIES

 1. Dit is een open deur voor een aspirant politicus.
  Ooit een politieke partij vanuit het niets naar 55% zien springen?
  Hier is je kans!
  De enige voorwaarde is dat je je poot stijf houdt; jammegenoeg staan daar staan de meeste politici niet echt voor bekend.

 2. Jammer dat de Libertarische Partij ervoor kiest geheel onzichtbaar te zijn tijdens dit alles. Voor zover ik weet is Toine zijn bedrijf kwijt wegens ‘iets met belastingonduiking of zo’? Is die partij er nog wel eigenlijk? Of blijft het bij preken voor eigen parochie?

  Hub Jongen [3] reageerde op deze reactie.

 3. Het duo Merk-ozy bepaalt MEDE de toekomst van de EU
  Great Brittain is helaas niet meer great !
  EU is thans in zwaar weer .
  Dit is iets voor de durvers en de zieners ,
  niet voor de pessimisten en lafbekken .

  Zoals Churchill in 1939 durfde EN zag
  evenals president Roosevelt

  En nog is de EU (incl. Polen ) nog lang niet verloren !

 4. ” Debt and Democracy – Has the Link Been Broken?”

  http://www.informationclearinghouse.info/article29875.htm

  (by Michael Hudson, ‘ Research Professor of Economics Univ. of Missouri – Kansas City and Research associate at the Levi Economics Institute of Bard College)

  Een historisch machts-politiek/economisch object-college meneer Hub Jongen, waarmee u en alle bezoekers van vrijspreker.nl, een inzicht kunnen verwerven vanuit een historische overlevering naar de huidige EU.-politiek/economische/financieële machts-posities, en ‘ de mogelijke gevolgen ‘ voor de EU.-Bevolkingen.
  ———————————————————–

  ” One Bank to Rule Them All.”

  (by Mike Whithey, die al vanaf 2005/2006 waarschuwde voor het imploderen van de steeds accumulerende Staats en Private Schulden)

  http://www.informationclearinghouse.info/article29876.htm

  ——————————————————-

  En, ” Goldman-Sachs Has Taken Over,” ofwel;

  ” Bankers Have Seized Europe.”

  (by Paul Craig Roberts, voormalig U.S.-onder-minister van financieën ten tijde van de R. Reagan administratie)

  http://www.informationclearinghouse.info/article39823.htm
  —————————————————-

  De Kop boven het artikel; ” Het duo Merkozy bepaalt uw toekomst ” ‘ is een pertinente misleiding, of onderschatting ‘ van wat er in feite in de EU. aan de hand is.

  Tot dusver was het Angela Merkel, die een totale EU.-machts-overname door de ‘ BANKEN-MAFFIA ‘ tegen heeft gehouden. En dat is precies de reden waarom T.Geithner, de huidige Am. minister van Financieën, dit weekend naar Europa komt. Geithner heeft al eerder ingegrepen in Ierland, met als gevolg dat de Ierse private-banken-schulden in staats-schulden werden omgezet via het Nationaliseren van de failliete private-banken-inboedel.

  De V.S. hebben namelijk veel van het uitstaande EU.-Schuldpapier verzekerd middels CDS-Derivatieven waarvoor te weinig tot geen dekking bestaat! Mocht het dus zover komen dat de EU.-Staats of Private Banken ‘ In Default ‘ zouden raken, dan valt het Amerikaanse Banken-Systeem om, en dat zou B.Obama’s kansen op herverkiezing in 2012 ruïneren.

  T.Geithner is nu weer hier, om er links of rechtsom voor te zorgen (A. Merkel te dwingen) dat de Private-Banken-Schulden zoveel mogelijk op het conto van de EU.-Bevolkingen worden bijgeschreven, om daarna middels ‘ Nationale-Bezuinigings-Maatregelen ‘, die de respectievelijke EU.-Bevolkingen aan de bedelstaf brengen, de banken-maffia weer solvabel te maken.

  Zowel Griekenland als Italië als de ECB hebben ‘ Goldman-Sachs Alumni ‘ aan het hoofd van de respectievelijke regeringen en het bankwezen. Als A.Merkel haar rug niet recht houdt t.a.v. de EU.-Monetaire-Verdragen (Sarkozy is allang om), dan is het ook gedaan met de welvaart van Noord-West Europa.

  Hub Jongen wil de de politieke-machts-overname door het Bankwezen niet benoemen, ik zeg u dat het al bijna een fait-acompli is.

  Groetjes uit de polder.

Comments are closed.