De Euro is eigenlijk al overleden. De politici blaten nog wat, proberen nog wat, maar mathematisch gezien is de boel niet meer te redden. De rest is “background noise”.
De schuldenberg in de wereld is zó hoog geworden, dat het onderhouden van deze schulden dermate veel geld uit de economie zuigt dat niets meer productief is. Alle opbrengsten uit arbeid, inkomsten, belastinginkomsten etc., worden opgeslorpt door de schulden. Aflossen gaat al helemaal niet meer. Alles kraakt -en stort uiteindelijk in- door het immense gewicht van de schuldenlast.

De grote vraag is dan natuurlijk: hoe dan verder? Hoe kunnen we dan wel verder zónder de burgers en bedrijven generaties lang te laten bloeden voor het megalomane en zeldzaam slecht beleid en gegraai?

In een feuilleton in 4 delen treft u een visie aan van hoe het zou kunnen. Hoe het wél kan en hoe het zou moeten gaan om in korte tijd weer welvaart te kunnen hebben.

Een must-read en ook echt iets om te verspreiden onder eventuele gelijkgestemden, maar zeker ook onder de struisvogels onder ons. Om hen te laten zien hoe het wel kan.

Misschien halen ze dan hun kop uit het eeeeh zand.

Dan worden mensen ook minder vatbaar voor bangmakerij. Dat het een absolute, ongeëvenaarde ramp zou zijn als de Euro ten onder gaat. Helemaal niet, als het goed wordt aangepakt.

Het zijn uitgebreide artikelen, maar we kunnen erbij blijven staan zoals op de afbeelding om te zien hoe de strop voor onze nek gereed wordt gemaakt, OF we beginnen met onszelf en anderen te informeren. En dan te reageren. #Occupy, #Liberate Amsterdam, e-mailen richting Den Haag….. en masse.

http://www.zerohedge.com/news/guest-post-unleashing-future-advancing-prosperity-through-debt-forgiveness-part-4

http://www.zerohedge.com/news/guest-post-unleashing-future-advancing-prosperity-through-debt-forgiveness-part-3

http://www.zerohedge.com/news/guest-post-unleashing-future-advancing-prosperity-through-debt-forgiveness-part-2

http://www.zerohedge.com/news/guest-post-unleashing-future-advancing-prosperity-through-debt-forgiveness-part-1

 Ingezonden door Melchizedech

16 REACTIES

 1. de linkse volks en cultuur verraders zal dit nooit toegeven

 2. De schuldenberg in de wereld is zó hoog geworden, dat het onderhouden van deze schulden dermate veel geld uit de economie zuigt dat niets meer productief is. Alle opbrengsten uit arbeid, inkomsten, belastinginkomsten etc., worden opgeslorpt door de schulden. Aflossen gaat al helemaal niet meer. Alles kraakt -en stort uiteindelijk in- door het immense gewicht van de schuldenlast.

  Complete nonsense, zie:

  http://tinyurl.com/cojtv4p

  Historisch gezien is er voor wat Europa betreft qua schulden weinig aan de hand. Gewoon broekriem aanhalen. Vergeleken met vroeger is de welvaart enorm hoog, dus kost het aanhalen van de broekriem niet zoveel pijn en moeite.

  Zolang Merkel niet toegeeft is de euro net zo hard als de gulden en mark en kunnen we de gevaarlijkste misdadiger op deze planeet, de VS, in het Weimar-scenario pushen en wordt de Amerikaanse bevolking gedwongen hun 94 miljoen vuurwapens te gebruiken om dat Washington eens goed binnenste buiten te keren en de wereld te verlossen van dit kankergezwel dat verantwoordelijk is voor:

  – aanzetten tot de Bolshevistische revolutie in Rusland
  – aanzetten tot WW2 (jarenlange hetze tegen Duitsland a la Iran) [*]
  – aanzetten tot de multikul als voorbereiding tot de NWO
  – in scene zetten van 9/11 ten einde een globale slavenstaat in te richten op basis van de terrorisme-meme (NWO)
  – aanzetten tot WW3, te beginnen in en om Iran, ten einde de laatste greep naar de wereldmacht te volstrekken

  Het wordt tijd dat Europa, Rusland en China om de tafel gaan zitten en een omgekeerde Monroe-doctrine formuleren: “Eurazie voor de Euraziaten.”

  [*] – http://www.ihr.org/jhr/v04/v04p135_Weber.html

  melchizedek [7] reageerde op deze reactie.

 3. @Vilseledd [4]: Dat zal best, Vilseledd, maar als je bij alles van het negatieve uitgaat, dan wordt het ook niks.

  Dus: als mensen niet voldoende engels beheersen om dergelijke stukken te lezen, dan is google translate een optie.
  Jouw voorbeeld is een uitdrukking; altijd moeilijk te vertalen. “het regent pijpestelen” wordt zowieso al “it’s raining cats and dogs”. Maar basis financiele termen….. dat gaat best aardig met de translate.

  Kortom: laten we dit forum nou niet gaan gebruiken om te debatteren over het wel/niet functioneren van google translate. Want dat gaat nergens over, lijkt mij, en daar zijn andere fora voor neem ik aan.

  nederlands verzet [8] reageerde op deze reactie.

 4. @melchizedek [6]:

  het is wel zo dat er steeds meer engelsen termen worden gebruikt
  dan vraag ik mij af is de nederlandse taal niet goed genoeg ?
  ik ben trots op mijn taal.

 5. @melchizedek [7]: U verandert van onderwerp. U beweert dat in Europa de schuldenlast niet meer te dragen is.

  Ik toon aan met een grafiek van de britse staatsschuld over de laatste 3 eeuwen, dat het wel meevalt met die schulden en dat het zelfs mogelijk mogelijk is om een staatsschuld van 250% terug te brengen tot aanvaardbare proporties in enkele decaden.

  Onder nota bene Wim Kok is de nederlandse staatsschuld van 80 naar 40% gezonken.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Bestand:Staatsschuld_pct_bbp.PNG

  In 1945 was de schuld zelfs 240%!!

  Ja, we hebben een schuldenprobleem.
  Nee, het is niet terminaal. Verre van dat.

  En de euro heeft al helemaal niets te maken met de schuldenproblematiek. De euro is dankzij de ECB een keurige relatief harde munt. En een probaat middel om de dollar en dus de Amerikanen in toom te houden.

  We moeten nu in Europa 10-20 jaar rustig aan doen en ons concentreren op afbouwen staats- en prive-schulden.

  Ga maar kindje maken of scrabbelen ipv naar de Maldiven.

  melchizedek [10] reageerde op deze reactie.

 6. @Ron Paul Fan [9]: Dat ben ik niet met je eens. De totale staatsschuldenlast per oktober dit jaar: USD 43.545.601.693.238,= (http://www.zerohedge.com/news/43454601693238-reasons-why-world-broke-presenting-interactive-global-debt-clock).

  En dat zijn dan alleen de staatsschulden. Dan hebben we het nog niet over de tekorten van de banken (EU banken hebben een hefboom (leverage) van 25-30:1. Dus 1 euro spaartegoed en dat dan 30x uitlenen. Alleen de Franse banken hebben al 7 miljard nodig om te herkapitaliseren.
  De ECB is met haar ratio en het opkopen van junk de meest insolvente bank ter wereld.
  Daarnaast hebben alle provincies (wereldwijd, overigens), eventuele staten binnen een federatie, en gemeenten eveneens enorme schulden. Spreken we nog niet over derivaten…..

  En dan nog de schulden in de private sfeer….. (bedrijven en particulieren).

  Global GDP (wereldwijd Bruto Nationaal Product) is ca. $ 1.3 miljard/jr. En krimpende.

  Ik zie niet in hoe dat terugbetaald gaat worden. Ook niet in 20 jaar. De schuldenlast + rente + kosten (dus het onderhouden van de schulden) wordt te hoog.
  Misschien mag ik je in deze ook verwijzen naar stukken van Albert Spits (ook hier op Vrijspreker), voor het geval dat je mij niet gelooft. Dat hoeft trouwens niet, Ron Paul Fan.
  Ik vind het heel goed dat je je ingelezen hebt in de materie. De meeste mensen doen dat niet.
  Mag ik je vragen om met een open mind in ieder geval de links te lezen? Want het is hele interessante materie. Altijd leuk om andere gezichtspunten te zien.
  Ik zal vanavond jouw link eens rustig bestuderen, want ik ben nieuwsgierig.

 7. Er is een hele makkelijke oplossing. Je nationaliseert alle banken en het geld maak systeem komt ook weer in nationale handen en niet meer in particulieren handen. Beurzen schaf je af, zodat speculatie over handel gestopt wordt, dit maakt alles juist duurder, dan het daadwerkelijk kost. Dan wordt de inflatie nul en rentes kunnen dan ook naar de 0% gaan. De banken worden wel geld uitleners, maar mogen geen rente rekenen enkel maar een eenmalige bemiddelingskosten berekenen. Op deze manier klapt het wereldwijde list en bedrog beleid in elkaar en je hebt een stabiele en waarde vaste munt plus een duurzame samenleving, die tegen een stootje kan.

 8. Laat de ECB alle schuld opkopen. Richt daarnaast een nieuwe bank op die een nieuwe (goudgedekte) munt uitgeeft. ECB laat je ploffen. Klaar.

 9. “Dus: als mensen niet voldoende engels beheersen om dergelijke stukken te lezen, dan is google translate een optie.”

  Alleen maakt Google Translate er geen Nederlands van.

  “Jouw voorbeeld is een uitdrukking; altijd moeilijk te vertalen.”

  Helaas stikken de meeste talen daarvan.

Comments are closed.