Op dit moment verschijnen heel veel artikelen met meningen over de oplossing van de door de politici veroorzaakte crisis. De kunst is om te beoordelen welke de feiten het meest benaderen en welke slechts vage meningen zijn. Vooral om zelf zoveel mogelijk voorbereid te zijn en zo mogelijk voorzorgen te nemen. Daarbij is een aanwijzing van wie die meningen of waarschuwingen komen.
Vooral vandaag is het spannend wat Merkozy in Parijs bij elkaar ritselen. Het ziet er wel naar uit dat ze tot een compromis komen wat ze op de EU-opperhoofden vergadering gaan voorleggen. Over hoe dat er gaat uitzien zijn de meningen verdeeld. Er zijn verschillende mogelijkheden en voor de keuze is natuurlijk heel belangrijk hoe de politici dit aan de burgers verkopen.

Dat het allemaal in het belang van die burgers is, dat weten we ondertussen wel.

Interessant is een waarschuwing die we kregen van het wereldwijde accountants- en adviesbureau PriceWaterhouseCoopers die we u niet willen onthouden:

PwC waarschuwt ondernemingen voor heel andere eurozone in 2012

LONDEN (Dow Jones)–Ondernemingen moeten zich voorbereiden op een heel andere eurozone in 2012, wanneer er een oplossing is gevonden voor de diepliggende crisis die de eurozone beheerst, waarschuwt PricewaterhouseCoopers (PwC) in een rapport dat later uitkomt op maandag.

Het wereldwijde accountants- en adviesbureau heeft vier mogelijke scenario’s voor de crisis geformuleerd; waaronder:

— een monetaire expansie door de Europese Centrale Bank (ECB),
–een golf aan orderlijke defaults door de meest noodlijdende staten,
–een Griekse exit
–of de creatie van een nieuwe, kleinere eurozone.

PwC verwacht e e n of andere oplossing voor de reeds lang voortslepende eurozone crisis in het eerste kwartaal van 2012.
“Hoewel het de politici twee jaar heeft gekost voor ze met een oplossing komen, zal de resolutie waar ze uiteindelijk een akkoord over bereiken mogelijk in de nacht geïmplementeerd worden, vanwege het minimaliseren van marktacties die de uitvoering kunnen bemoeilijken”, meldt Yael Selfin, hoofd van de macro-consultancy bij PwC.

“De eurozone die volgend jaar wederkeert zal waarschijnlijk heel anders zijn dan degene die we vandaag de dag kennen en de implicaties voor het bedrijfsleven zijn zowel binnen als buiten de eurozone enorm”.
“Een strikte aanpassing aan een nieuwe begrotingsdiscipline zal onvermijdelijk zijn, ongeacht welk pad de politici besluiten te volgen”, waarschuwt Selfin.

“De omwenteling van de eurozone zal ook voor consequenties buiten de grenzen van het gebied zorgen”, vervolgt PwC, dat een verdere versombering van de groeiprognoses van Groot-Brittanie en de Verenigde Staten voorziet. De valuta van de gebieden zullen aan een kapitaalstroom onderworpen worden, omdat de valuta ten opzichte van de euro als een veilige haven beschouwd worden.

In de tussentijd zullen economieën in Oost-Europa worstelen, als de mogelijkheden tot financieringsmiddelen binnen de eurozone opdrogen en de export daalt.
Door Jessica Mead. Vertaald en bewerkt door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; ellen.proper@dowjones.com

Hoe dan ook, het is zo goed als zeker dat er een grotere concentratie van macht komt en de EU-burgers weer een stuk vrijheid gaan verliezen. De soevereiniteit van de verschillende landen zal hierna zo goed als niets meer voorstellen.
Dank zij de politici!

Gaat u nog stemmen? U hoeft uw mandaat niet meer te geven, dat nemen ze wel!

3 REACTIES

 1. @sjaak [1]:

  The Power Behind the New World Order (Full – Mirror)

  http://www.youtube.com/watch?v=pbt8PKR8XHc

  Ik vind dit wel een leuke invalshoek op hetgeen nu gaande is.

  Hoe waar……wie zal het zeggen ?

  En aangezien de hier regelmatig bewierrookte Ron Paul ook een Christen is , zouden wij eigenlijk rustig moeten kunnen gaan slapen.

  Maar ja…..het zal komen als een dief in de nacht , en hoevaak bestolen wakker geworden ?

  Dat soort dieven waar de politie vreemd genoeg nooit op aast , en we komen om in de politi(e)(c)i .

Comments are closed.